Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. preview

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cisto sumnjam da ce ovde biti ikakvih "rpg" elemenata, negde sam procitao opis da je STALKER ustvari nesto kao Deus Ex minus rpg, minus inteligentni (bas tako je pisalo) dialozi sa NPC-ovima itd, meni ovo lici na go FPS, mada kako nisam odigrao nijedan FPS jos od No One Lives Forever mozda cu ovo i probati

znaci lici na oblivion :d j/k

ljudi man'te se zayebancije sa tim rpg elementima i poimanjem istih sa zanrom RPG! lepo je iznet linak na prethodnoj strani sta su programeri smislili za RPG u ovom naslovu ....

Još jedan video, ili bolje reći najinformativniji video i preview do sada: http://www.gamersyde.com/leech_3551_en.html
Video prikazuje gameplay footage i još mnogo toga vezanog za igru. Težak je dobrih 400mb!
Stalker is not an RPG, it's an FPS, mixed with some RPG elements, but it's true that they mixed it intelligently. It's not like it's just two average parts, it's like the best of borth worlds. It really creates a totally unique game. It's really really far from Boiling Point, for example. After three hours of gameplay, I think that STALKER created a very solid formula.
Ovo moram obavezno skinuti!

^^^^
Bez starca nema udarca :d .
Puno hvala za link . Ovaj gamersyde je ekstra emisija .
Terali su stalkera na 7900gs, i fino je radila igra .
Igra nije tipican FPS, treba se malko i stekati, voditi racuna
o municiji, ima i vise nacina za prelazak odredjenih sekvenci .
Inace prikazali su i GRAW2 , znaci brooka .

Još nisam gledao. Sutra skidam!

Video je odlican, mada Stalker je seckao na pocetku sa 7900gs-om.Kao sto se iz videa da videti grafika i nije nesto, ali sam gameplay deluje vrlo obecavajuce.Mada iskren da budem sam prikaz Stalkera je mogao da traje jos malo duze, vidim da su vise paznje obracali na GRAW2.

gorane, koja je spec. tvoje makine i koja si podesavanja koristio u igri?
inace sotke su do bola ... :)

gorane, koja je spec. tvoje makine i koja si podesavanja koristio u igri?
inace sotke su do bola ... :)

neki dual core i neka nvidia, igrao sam se malo sa config fajlom, i mislim da sam ukljucio jos neke gluposti oko osvetlenja, i framerate je sramotno pao ...
Igrao sam se i sa koeficijentom promene vremena, to ima u opcijama kada se kreira server, i stvarno je trip kad se vreme brzo menja, prvi utisak je da moze biti jako dobro u MP, jer su mape djavolski dobro odradjene. Od Singleplayer kampanje ne ocekujem mnogo ...

pa ne kontam sta je to tako dobro kod 2. screenshota, od vatrice si napravio kao da je bakljada na Marakani :D

Poslednja izmena:
Eh, grafika nije na nivou Crysisa, pa kao onda i nije nešto! Grafika u STALKERU je rame uz rame sa današnjim naslovima!
Evo nekoliko screenshotova sa detaljima na maksimumu:

Prilozi

• stalker_1.jpg
    stalker_1.jpg
    472.2 KB · Pregleda: 87
  • stalker_4.jpg
    stalker_4.jpg
    297.8 KB · Pregleda: 72
  • stalker_5.jpg
    stalker_5.jpg
    281.1 KB · Pregleda: 63
  • stalker_7.jpg
    stalker_7.jpg
    290.2 KB · Pregleda: 91
  • stalker_9.jpg
    stalker_9.jpg
    212.7 KB · Pregleda: 83
Eh, grafika nije na nivou Crysisa, pa kao onda i nije nešto! Grafika u STALKERU je rame uz rame sa današnjim naslovima!

Sta cemo kada nas je Crysis razmazio :D

Nego meni licno grafika izgleda losije od Obliviona tj. lici mi na malo doteraniji hl2 i to je to.Mada i da ima grafiku losiju od hl2 opet bi igru igrao jer mi sama grafika nije toliko vazna.Vazna je igrivost, a to prema onom videu kao i prema
opisima onih koji su istu probali igra ima.

s obzirom koliko je odlagana grafika je fantasticna, nego samo da mi malo opicimo to cudo :)

ja vise ocekujem od SPa negoli MPa

ma bas me briga za MP, nikad ga ne igram :)

Meni je takodje najvazniji SP,mada po oni screenshotovima grafika je extra(dosta bolja od HL2). Nemojte mi zameriti ali strasno me nervira sto nisu mogli malo bolje saku da dorade :S: ali to tolko i nije bitno vazno kakav je gameplay....;)

Poslednja izmena:
Mene također SP puno više zanima! Puno više mi znači zarazna atmosfera kojom čak i MP odiše, nego li grafika. U svakoj igri, pa i u Oblivionu, se mogu naći zamrljane teksture i površine s malo poligona, pa i u STALKERU. Ali osvjetljenje, sijenke, te efekti promjene vremena u STALKERU izgledaju fantastično!
Prve dvije shotke prikazuju osvjetljenje prilikom grmljavine i sijenke:

Prilozi

• xr3da2007021318455739jf6.jpg
    xr3da2007021318455739jf6.jpg
    257.1 KB · Pregleda: 118
  • xr3da2007021318460368bz8.jpg
    xr3da2007021318460368bz8.jpg
    344 KB · Pregleda: 129
  • xr3da2007021318511462ff9.jpg
    xr3da2007021318511462ff9.jpg
    489.4 KB · Pregleda: 147
kad izlazi ovo chudo ?

Starac, kako ovaj demo sljaka na tvojoj masini? Goransteinovu masinu ne mogu da desifrujem :p

Još jedan video, ili bolje reći najinformativniji video i preview do sada: http://www.gamersyde.com/leech_3551_en.html
Video prikazuje gameplay footage i još mnogo toga vezanog za igru. Težak je dobrih 400mb!

Ovo moram obavezno skinuti!

odlican video!
grafika i okruzenje je odlicno ali mi se ne svidjaju oruzja i njihova upotreba, zumiranje i sve u vezi borbe mi nekako deluje nedovrseno.
nadam se da ce taj deo jos malo ispeglati.

Posto sam uspeo da se dokopam BETA kljuca, imao sam prilike da probam ovo cudo. Nakon par dana igranja u mp, utisak je razocaravajuci. Sve deluje nedovrseno, rastimovano, nakon izvesnog vremena igranja vrlo lako i mucnina nadodje zbog odvratne kamere. Engine je cudan, od kretanja do izgleda, tesko za opisati, ali jednostavno osecaj da nesto ne stima. Cucanj je nesto najgore ikada uradjeno u gaming istoriji, otprilike kao da idem next picture/previous picture u nekom image vieweru, sad si gore, sad si dole, uzas. Jedino sto mi se svidelo jeste atmosfera kada sevaju munje i na trenutak osvetle mapu, a ja buljim u monitor trudeci se da uocim protivnika (ovo bih jako voleo u Ghost Reconu :p ). Medjutim ni to ne pomaze da popravi sveopsti utisak. Zvuk je osrednjeg kvaliteta, bez ikakve prostornosti, nedoradjen. Nadam se da su bar uspeli da u singleplayeru naprave kakvu takvu atmosferu i dinamican gameplay. Licno, ocekivao sam mnogo vise od mp nego od sp, jer nijedna igra, moram priznati, nema tako bogate mape kao ova, ai arsenal je obecavajuci. Kolorit je izuzetan, do sada najblizi realnosti, iako sam engine nije jedan od novijih, naprotiv, star je kao biblija :).

Cekam da probam i singleplayer pa da dam konacan sud ...

Poslednja izmena:
Posto sam uspeo da se dokopam BETA kljuca, imao sam prilike da probam ovo cudo. Nakon par dana igranja u mp, utisak je razocaravajuci.

To je bilo za ocekivati, barem meni. Posle X godina najneverovatnijeg hype-a kojeg sam ikada u zivotu video, znao sam da ce se ovako nesto desiti posto se to desi u 99,9999% ultra mega nazovi revolucionarnih naslova. I finalna igra je 100% biti ista takva, ubedjen sam.

Ja cu da je odigram, jer sam opcinjen Pripyat i celom zonom oko Cherno(bilja) koja ce uvek imati neku posebnu mucninu zbog katastrofe '86. Ali ni ja nesto ne ocekujem od ove igre.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno