Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

drug nabavio igru pa ja htedoh da probam (da me je zanimala skino bih je ranije)
i kod njega na 8600GT radi bez problema a kod mene na 4850 izbacuje ovo
12193204.jpg

a da pritom nisam ništa podešavao već samo pokrenuo igru odmah nakon instalacije

Poslednja izmena:
Šta si tačno očekivao, da će DX11 doneti ubrzavanje od barem 25% u prvoj generaciji igara koja ga podržava u odnosu na DX10 igru samim svojim postojanjem, ili...?

Ljudi bre,ova igra uopste nemoze da se svrsta u Dx11 igre,zato sto joj je engine zastareo,mnoge Dx10 pa cak i Dx9 igre izgledaju mnogo,mnogo lepse nego Stalker.Prave Dx11 igre ce tek da se pojave.

Šta si tačno očekivao, da će DX11 doneti ubrzavanje od barem 25% u prvoj generaciji igara koja ga podržava u odnosu na DX10 igru samim svojim postojanjem, ili...?

nene ok ovo sto je zahtevniji nego ja se ubi na onim skrinovima da vidim razliku:D;)

Ljudi bre,ova igra uopste nemoze da se svrsta u Dx11 igre,zato sto joj je engine zastareo,mnoge Dx10 pa cak i Dx9 igre izgledaju mnogo,mnogo lepse nego Stalker.Prave Dx11 igre ce tek da se pojave.

Ma da zastareo je engine, kao DX11, ma vazi, to sto oni kao ubace da pise... A razlika se ne vidi uopste. Pa sada su sve igre DX9 (sve mogu da se igraju na XP-u), to sto ima da se upali DX10 a izgleda isto kao DX9 to je isto kao i sada sa DX11 u Battleforge i ovom Stalkeru...Ne znam koja im je fora, ali mi nismo jos videli ni pristojnu DX10 igru...

Ma da zastareo je engine, kao DX11, ma vazi, to sto oni kao ubace da pise... A razlika se ne vidi uopste. Pa sada su sve igre DX9 (sve mogu da se igraju na XP-u), to sto ima da se upali DX10 a izgleda isto kao DX9 to je isto kao i sada sa DX11 u Battleforge i ovom Stalkeru...Ne znam koja im je fora, ali mi nismo jos videli ni pristojnu DX10 igru...

E o tome pricam gde je razlika 2 godine postoji i vise dx 10 ,a nidje veze;)

ja sam tek sad instalirao igru i meni ovo mirise na Alfa verziju, da li mislite da ce se grafika poboljsati deluje mi siromasno?

ja sam tek sad instalirao igru i meni ovo mirise na Alfa verziju, da li mislite da ce se grafika poboljsati deluje mi siromasno?

Jedino Shadow of Chernobyl je izgledao(za svoje vreme) graficki donekle
interesantno, ostala dva nastavka uzas, ciste kopije prvog dela,
zaglupljuju sa par novih efekata a kao sto sam vec rekao animacija
je jedna od losijih na celokupnoj FPS sceni..

Jel valja :)

Prilozi

• xrEngine 2009-10-18 23-49-08-29.jpg
    xrEngine 2009-10-18 23-49-08-29.jpg
    255.5 KB · Pregleda: 1,585
  • xrEngine 2009-10-18 23-58-28-76.jpg
    xrEngine 2009-10-18 23-58-28-76.jpg
    174.3 KB · Pregleda: 1,543
  • xrEngine 2009-10-19 21-48-06-91.jpg
    xrEngine 2009-10-19 21-48-06-91.jpg
    163.1 KB · Pregleda: 1,550
  • xrEngine 2009-10-19 21-52-33-13.jpg
    xrEngine 2009-10-19 21-52-33-13.jpg
    216 KB · Pregleda: 1,512
  • xrEngine 2009-10-19 21-58-59-52.jpg
    xrEngine 2009-10-19 21-58-59-52.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 1,554
Poslednja izmena:
Ko kaze da igram :)

Ne svidja mi se ponekad osvjetljenje i texture neba, pa sam promijenio dosta toga. Evo jos par fotki.

Prilozi

• xrEngine 2009-10-18 23-54-25-75.jpg
    xrEngine 2009-10-18 23-54-25-75.jpg
    219 KB · Pregleda: 116
  • xrEngine 2009-10-18 23-54-57-28.jpg
    xrEngine 2009-10-18 23-54-57-28.jpg
    197.7 KB · Pregleda: 86
  • xrEngine 2009-10-18 23-57-22-61.jpg
    xrEngine 2009-10-18 23-57-22-61.jpg
    147.2 KB · Pregleda: 89
  • xrEngine 2009-10-19 00-04-06-26.jpg
    xrEngine 2009-10-19 00-04-06-26.jpg
    185.8 KB · Pregleda: 96
  • xrEngine 2009-10-19 21-58-42-15.jpg
    xrEngine 2009-10-19 21-58-42-15.jpg
    157.5 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Starce bolje da si ti radio engine nego ovi ukrainci botovi;)

šta tu oni vide za DX11 ili 10 pošto ni nema razlike. crysis u DX9 igleda 1000x bolje.
u ovoj me grafika podseća na delta force 2. nije mi ni žao što mi ne radi na kompu

Starce bolje da si ti radio engine nego ovi ukrainci botovi;)

Nije u pitanju engine. Stos je u osvjetljenju i texturama. Dovoljno je promijeniti intenzitet i boju svjetla, i kompletna scena ce dobiti drugaciji izgled. Isto vrijedi i za texture neba.

Kad smo kod textura neba, oni su jednostavno ubacili Clear Sky texture u ovu igru. Problem je u tome sto su te texture (sky_cubes) premale za ovolike mape. Zato nebo ponekad izgleda jako ruzno.

Nije u pitanju engine. Stos je u osvjetljenju i texturama. Dovoljno je promijeniti intenzitet i boju svjetla, i kompletna scena ce dobiti drugaciji izgled. Isto vrijedi i za texture neba.

Kad smo kod textura neba, oni su jednostavno ubacili Clear Sky texture u ovu igru. Problem je u tome sto su te texture (sky_cubes) premale za ovolike mape. Zato nebo ponekad izgleda jako ruzno.
U ovim modovima za SoC, novijim, pout Complt 2009 1.4 teksture za nebo su duplo veće 1024x1024, dok su u CoP 512x512.Veličina im je od 3 do 4MB.Mada ne verujem da bi to rešilo problem, ali pokušaj, da vidimo rezultat.

Imaju neke zeMske na slikama, znaci FAIL :p To nije STALKER :D

Zna li neko sta ovde treba:

Mislim skontao sam da treba da se skenira ta oblast, ali kada tamo odem i to probam nista se ne desava... Znaci konstantno se vrti ona radio poruka i to je to...

Takodje u ovom delu je smestena izvesna grupica bandita koji ne dozvoljavaju pristup toj oblasti, pa me zanima cisto da li je neko tu nesto uradio, tj. da li je neko dobio tu neku misiju i gde?

Inace tu sam pred sam polazak u grad, samo ne bih da napustam ovu oblast dok sve ne odradim do kraja... Zato i pitam...

Stalker ima izvesne teksture vise nego lose skalirane... Primera radi, ona trska po mocvarama je koliko se secam na jednom snitu i velicine je 256 piksela... Sto se neba tice, izgledace drasticno bolje samo ako tekstura bude bila preko 1024 piksela, jer teksture tek od 1024 piksela pa na gore izgledaju dobro... Sve ispod toga je bula, a narocito to vazi za skybox koji je glomazan u gabaritu...

Samo Starac, od tolikog peglanja slaba vajda... Ti to mozes raditi do mile volje i ponegde ce to i vredeti, ali poenta je u tome da je to trebalo da urade oni koji su ovaj nastavak radili... Malo ko ce se mlatiti da to odradi samostalno, osim ako nije zagrizeni fan kao ti! Drugim recima, ako ja treba da potrosim jedno tri dana najmanje da prvo nadjem teksture koje vrede, a onda i sve to napakujem da fercera kako treba, e pa izem ti ja tu rabotu! I sve to da bih dobio jedva nesto malo detaljniju grafiku, koja ce uz to isto izgledati bas kao i ona stara... U redu je da se malo utvikuje vec postojeca grafika, a sve drugo je debeli luksuz za koji vecina nece imati nerava, a neki cak ni znanja da to naprave... E, da... ;)

Zna li neko sta ovde treba:

Mislim skontao sam da treba da se skenira ta oblast, ali kada tamo odem i to probam nista se ne desava... Znaci konstantno se vrti ona radio poruka i to je to...

Takodje u ovom delu je smestena izvesna grupica bandita koji ne dozvoljavaju pristup toj oblasti, pa me zanima cisto da li je neko tu nesto uradio, tj. da li je neko dobio tu neku misiju i gde?

Inace tu sam pred sam polazak u grad, samo ne bih da napustam ovu oblast dok sve ne odradim do kraja... Zato i pitam...

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1946559&postcount=442
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1946586&postcount=443

Sto se tice bandita, da ja znam, postoje dva kvesta koje odradjujes u njihovoj bazi, oba dobijas u zeljeznickoj stanici.

@Starac
Imam jedan problem.Prešao sam na Windows 7 i to 32bitni.Sad mi neće da radi kako treba DDS Converter v2.1.Hoće da konvertuje dds u neki drugi format, što mi uopšte nije važno, ali neće u dds što mi treba.Nije on toliko važan, ali njegova podešavanja su u suštini ta koja koristi Stalker, a u Photoshop ili PaintNet mi ta podešavaja nekako skroz drugačije izgledaju.Naviko sam da neku texturu odradim u Paintet ili Photoshop , pa sačuvam kao png ili tga, i onda konvertujem sa DDS Converterom dds format i bude kako treba.
Ili još jednostavnije , koja se podešavanja koriste u Photoshop odnosno PaintNet, a da budi najbolji za Stalkera, nadam se da si razumeo.

@Starac
Imam jedan problem.Prešao sam na Windows 7 i to 32bitni.Sad mi neće da radi kako treba DDS Converter v2.1.Hoće da konvertuje dds u neki drugi format, što mi uopšte nije važno, ali neće u dds što mi treba.Nije on toliko važan, ali njegova podešavanja su u suštini ta koja koristi Stalker, a u Photoshop ili PaintNet mi ta podešavaja nekako skroz drugačije izgledaju.Naviko sam da neku texturu odradim u Paintet ili Photoshop , pa sačuvam kao png ili tga, i onda konvertujem sa DDS Converterom dds format i bude kako treba.
Ili još jednostavnije , koja se podešavanja koriste u Photoshop odnosno PaintNet, a da budi najbolji za Stalkera, nadam se da si razumeo.

A, tebe treba konverter png/tga u dds il sta ?

A, tebe treba konverter png/tga u dds il sta ?
Pa konkretno, meni treba DDS Converter koji radi u Windovs 7.Ovaj DDS Converter v 2.1 je na XP radio odlično, i kažem da su podešavanja za dds format bila onakva kako koristi Stalker.Ili ako neko zna koje parametre da stvim u nVidia plug-in za DDS format za Photoshop, ili koji parametri za PaintNet.
No nema veze, snaći ću se.

Pa konkretno, meni treba DDS Converter koji radi u Windovs 7.Ovaj DDS Converter v 2.1 je na XP radio odlično, i kažem da su podešavanja za dds format bila onakva kako koristi Stalker.Ili ako neko zna koje parametre da stvim u nVidia plug-in za DDS format za Photoshop, ili koji parametri za PaintNet.

Nece ni kod mene 2.1 win7 x64, sad probah.

Probaj sa Compressonator-om.

http://developer.download.nvidia.com/tools/texturetools/Photoshop_Plugins_8.23.1101.1715.exe - Plugin za Photoshop

Poslednja izmena:
Vrh Dno