Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Primetio sam jednu veoma iritirajuću stvar ali nisam iguran da bi tako trebalo igra tj. engine da se ponaša. Da bi shvatili o čemu se radi najbolje da pogledate ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=Bm_tRVlc2gg&feature=related počev od 3:25. Tu se jasno vidi kao neko polje oko igrača koje je tamnije i na 10 m granica tog polja pa sve to deluje kao da ste pod konstantnom senkom.
Da li engine tako funkcioniše ili je to bug u nekim drugim elementima?

Meni se ovo ne pojavljuje dok igram, malo mi je cudan ovaj gameplay, 10 i 34 mu sat pokazuje, a njemu mrkli mrak, plus trci kao konj na trke, a stamina mu se ne pomjera, da bi se meni ovako sporo trosila kondicija, treba da popijem steroide i red bul, i opet ne bi ovoliko izdrzala

I ja imam isti ovaj problem, i zbog njega ne igram. Imam najsvezije drajvere a probleme samo u shiftu i ovoj igri.

Pokusajte da u user.ltx fajlu u C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Зов Припяти promenite vredonst za "r2_sun_near_border" sa 0.75 na 1.

Ne vredi ne pomaze nista. Cak ni ovo sa sun nearborder.:S:
Probao sam i u Win 7 64 i XP SP3. Drajveri u Win 7 su poslednji 191.07, pokretao u DX10 rezimu i nema nikakvih promena. Probao sva podesavanja na maks ali isto.
Sto je najgore ne znam koji search da lupim u Google.

Edit: Uspeo sam da nadjem bar privremeno resenje. Dakle sve sto treba uraditi je iskljuciti opciju shade from the sun.

Poslednja izmena:
Napravi screen sa otvorenom task listom, da vidimo da je je to zadatak kad moras za pripjat sa ekipom
Ja nemam ekipu, i nisam skontao da treba da je imam?!?(nigde nije pisalo ili sam ja prevideo posto ne citam bas detaljno) Evo ga skrin sa zadacima.

Prilozi

• Slika1.jpg
    Slika1.jpg
    443.7 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Ja nemam ekipu, i nisam skontao da treba da je imam?!?(nigde nije pisalo ili sam ja prevideo posto ne citam bas detaljno) Evo ga skrin sa zadacima.

Moraces da ih regrutujes, ali pre toga ce traziti da nesto uradis za njih i naravno nadjes/kupis odelo. Najbolje pitaj bradatog tipa na zeleznickoj stanici i procelavog pilota u bunkeru, pa zajedno sa njima idi kod Zulu-a da bi svi zajedno krenuli u Pripyat.

Poslednja izmena:

Uradi ovako kao sto ti je Jovyland rekao, ali prvo odi kod Zulua, on c ti rec sve sto treba

Za ovaj quest, da nadjes kontejner s gasom, kontejner ti se nalazi u kamionu na velikom mostu u Zatonu, ali ti trebaju dva kljuca, jedan kljuc ti je u dzipa koji je panuo sa mosta, drugi kljuc ti je u dzipa koji se nalazi na most, na sredinu mosta, osamljen

Je li ko nasao Oasis ljudi ??

Je li ko nasao Oasis ljudi ??

Ides prugom od voza sa imstrumentima prema tunelu.Znaci udaljavas se od Janova.Pored samog tunela imas dve-tri kucice.U jednoj je ulaz za podzemlje koji vodi do Oasis-a.Ali na samom ulazu imas anomaliju koja te stalno vraca na pocetak.Treba da se resi zagonetka-nekako treba proci kroz one iskre da bi mogao dalje. Ja jos nisam ukapirao kako.

Ides prugom od voza sa imstrumentima prema tunelu.Znaci udaljavas se od Janova.Pored samog tunela imas dve-tri kucice.U jednoj je ulaz za podzemlje koji vodi do Oasis-a.Ali na samom ulazu imas anomaliju koja te stalno vraca na pocetak.Treba da se resi zagonetka-nekako treba proci kroz one iskre da bi mogao dalje. Ja jos nisam ukapirao kako.

Brao, i mislio sam da je onamo, to je ispod onoga platoa dje ima himera, ali nisam moga da provalim algoritam, mislim da oni kristali imaju veze sa tim, oni kao zavjese

Ja necu prelazit u Pripjat dok ne provalim kako da dodjem do Oasis-a, tako da ne znam kakav mi je kraj jos uvjek :)

Nasao sam kako proci

moras da prolazis nasumicno kroz one, mozda jedno dvadesetek puta da te vrace na pocetak, i onda ce na sva cetri reda stubova da se pojavi po jedna kristalna zavjesa, kad se pojave sve cetri, onda ti je otvoren put, kroz njih moras proci, ali prvo prolazi na razne nacine, jedna po jedna ce se otvarat, imaj strpljenja samo

Poslednja izmena:
Evo zavrsih je upravo, ovaj put kako treba :). Odradio sam stvarno mnogo side kvestova koju su po pravilu zanimljiviji. Gadi mi se vise na CoP, necu ga igrat mjesec dana sigurno :p

Evo zavrsih je upravo, ovaj put kako treba :). Odradio sam stvarno mnogo side kvestova koju su po pravilu zanimljiviji. Gadi mi se vise na CoP, necu ga igrat mjesec dana sigurno :p

Ol mi rec koja je razlika izmedju pravog ilaznih krajeva, da li samo u sadrxaju zadnjeg filma, ili nesto drugo je u pitanju

Samo sadrzaj filma.
Svaki slajd se odnosi na neki dio iz igre, npr. ako si pobio bloodsuckere onim gasom stalkeri iz Skadovska su mirni po tom pitanju, ako si pomogao da se osujete stalkeri koji pljackaju onaj drugi brod i odradio jos par kvestova vezanih za Sultana on ce napustiti Skadovsk, ako si sacuvao Zulua bice ziv a ne posthumno odlikovan, ako si pronasao Oasis, ubio himeru kod ventilacionih odvoda....

Samo sadrzaj filma.
Svaki slajd se odnosi na neki dio iz igre, npr. ako si pobio bloodsuckere onim gasom stalkeri iz Skadovska su mirni po tom pitanju, ako si pomogao da se osujete stalkeri koji pljackaju onaj drugi brod i odradio jos par kvestova vezanih za Sultana on ce napustiti Skadovsk, ako si sacuvao Zulua bice ziv a ne posthumno odlikovan, ako si pronasao Oasis, ubio himeru kod ventilacionih odvoda....

Pa to je glupo, opet sapunica, necu ja to, vec sam gore nedje napomenuo, daj bre krv, znoj, suze, patnju, umiranje

@cg_man...
Zavrsio sam i ja sinoc..
Ali nisam provalio zasto su se vrata otvorila:S:
Ima nesto veze sa onim stubovima i sa kretanjem napred-nazad istim putem. Nema veze bitno da sam proso..:D

Bas je glupo ako je to "pravi kraj".
Mala razlika u odnosu na onaj "ne pravi" koji sam imao prvi put.
Jedino sto ima vise nadjenih-odradjenih questova.
Samo im fali ono - i ziveli su srecno do kraja..:D.... (verovatno do 2012:d)
A bas sam poceo ponovo..

-imam quest da na "Cooling tower-u" (zgrada u obliku amfiteatra) istrazim neki napredni detektor ali na toj lokaciji nema nicega samo stoji bela strelica; tu se javlja neki lik koji moli za pomoc; jel resio to neko?
-i kako naci uzrok pada SCART-4 i SCART-5 helikoptera?

-imam quest da na "Cooling tower-u" (zgrada u obliku amfiteatra) istrazim neki napredni detektor ali na toj lokaciji nema nicega samo stoji bela strelica; tu se javlja neki lik koji moli za pomoc; jel resio to neko?

Ne da istrazis detektor...Treba ti napredni detektor da istrazis anomaliju..

Djordje, treba prvo da uzmes kvest na Skadovsku, prikupis tri ona najbolja detektora, predas ih naucniku u bunker da bi kasnije dobio neki prototip detektor sa kojim mozes vidjet anomaliju kod cooling towera.

sta bi na kraju, kada izlazi prava verzija na engleskom?

Sjetih se da sam slikao opremu pa evo. Inace, svidja mi se i to sto se konacno moze trcat sa exoskeletonom :D

Prilozi

• oprema.jpg
    oprema.jpg
    255.2 KB · Pregleda: 142
OK. Trazim taj treci najbolji detektor nikako da ga savatam. Cini mi se da sam jedan vec prodao dok nisam primetio da postoji taj zadatak :)
Nesto mi ne ide kacenje artifakta na Beryl 5M odelo, sta sam propustio?

@milanv imas nosivost ko tamic looool

Poslednja izmena:
OK. Trazim taj treci najbolji detektor nikako da ga savatam. Cini mi se da sam jedan vec prodao dok nisam primetio da postoji taj zadatak :)
Nesto mi ne ide kacenje artifakta na Beryl 5M odelo, sta sam propustio?

@milanv imas nosivost ko tamic looool

Mozda ima da se kupi detektor ako ti fali na skadovsk. Beryl nijesam nosio nikako tako da neznam dali moze uopste da mu se ugradi koji kontejner za artifakte al probaj da ugradis kod Kardana ili Nitrogena ;).

Jedno pitanje, zbog ovog loseg prevoda nisam bas shvatio sta onaj Sultan hoce od mene - da li se ja u toj misiji borim za bandite ili protiv njih (ona kada napadamo Shevchenka)

Jedno pitanje, zbog ovog loseg prevoda nisam bas shvatio sta onaj Sultan hoce od mene - da li se ja u toj misiji borim za bandite ili protiv njih (ona kada napadamo Shevchenka)

Nisam ni ja bio svatio, ja sam samo pustio njih da se porokaju, i pokupio nagradu :D

Ljudi pomozite
nikako da provalim kako da stignem u Pripyat

Poslednja izmena:
Vrh Dno