Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

Znači na Series S biće impossible to play soon :ROFLMAO:
Trenutno je instalacoja na S Kutiji 141.5GB, tako da nije jos jako strasno.
Inace sto se tica update-a, pise da su tvikovali deadzone i nekakve krivulje u vezi kontrolera. Ovo bez ikakvog deadzona je bas mazohizam svoje vrste.

Smanjili su veličinu instalacije, posle poslednjeg apdejta sam dobio 25GB nazad na disku.

Sta je ovo sa updejtima...Pa ovo za 3 meseca ima bude 1tb igra...Base igra 150gb...Steam folder mi 330 gb za Stalker i CS2

Jel ce biti neke razlike ako sa nvme prebacim na hdd igru posto mi je ovo vec sad previse.
ja je imam na xbox game pass, folder je 153GB. bio je 166GB pre update

Ako neko isproba novi peč javite utiske, da li su stvarno sredili A-life i da li vredi da se ponovo instalira?

Jedno pitanje. Kad se instalira poslednji patch, da li to negde pise, recimo u glavnom meniju igre ili u opcijama?

Ja igram na S Kutiji i radi ok. Nemam ništa specijalno prijaviti ( osim budalaština koje su prisutne na svim platformama ).
Gledam na netu, i baš lepo izgleda na Series S. Downgrade-a u odnosu na PC i X ima ali ne nešto da bi čovek rekao da je katastrofa, naprotiv.
Jel igraš na TV-u? 4K?

Gledam na netu, i baš lepo izgleda na Series S. Downgrade-a u odnosu na PC i X ima ali ne nešto da bi čovek rekao da je katastrofa, naprotiv.
Jel igraš na TV-u? 4K?
Da, TV je 4K, igra naravno nije ;).
Msm naravno da je grafika dosta lošija nego na X ili boljem PC-ju, ali ok je. Meni ne smeta. Nije toliko loša da te odbija da igraš.
Druge stvari odbijaju da igraš, prevashodno kontroler i podešavanja za njega.
Sa jučerašnjim patchom kao su nešto radili u vezi toga, probaću danas jel ima neki napredak.

Ako neko isproba novi peč javite utiske, da li su stvarno sredili A-life i da li vredi da se ponovo instalira?
Sinoć sam zabo nekoliko sati i nije bilo spawna iza ledja, bilo je više susreta sa random frakcijama koje ranije nisam sretao lutajući okolo. Pratio sam neku grupu stalkera i delovali su mi prirodno...primetio sam neke fajtove i pogibije random npc-jeva sa mutantima i zombijima koje ranije nisam video, npr kod nekih grupa koje kuliraju uz vatru ili bleje oko nekog objekta

Da li te neprijatelji još uvek detektuju sa 5km daljine i da li te vide u mraku? Tj. da li i dalje jezivo nepromašuju i raketiraju te ručnim granatama?

Da li te neprijatelji još uvek detektuju sa 5km daljine i da li te vide u mraku? Tj. da li i dalje jezivo nepromašuju i raketiraju te ručnim granatama?
I u prethodnim Stalker igrama verujem da je bilo tako. U CoP su baš hvalili AI i to da neprijatelji ne idu u samoubilačke pohode već ako misliš da se "zaštekaš" obasipaju te granatama kako bi bio prinuđen da se pomeriš. Nego nas izgleda razmazili razni Far Cry-evi pa nam smeta ;)

Bolja je situacija, naročito sa reakcijom AI, ne djeluju više toliko pogubljeno. Dešava se da ih vidim da me rushuju sa 100-150 metara punim sprintom kao nekakvi retardi :D ali bolji je, radili su na njemu.

A-life i dalje nije implementiran kako treba. Spawn radius je uvećan ali sve je to opet blizu igrača. Igra i dalje nema offline A-Life sistem da zapamti interakcije koje su se desile. Sinoć raidujem bandit kamp, overim sve likove. 500m od kampa nalazim napuštenu kuću koja ima side quest sa POI outposta što sam lootovao. Vraćam se i isti ti protivnici respawnovani. Pomislih, ajde možda je quest triger, mora da ih respawnuje. U drugoj situaciji ubijem bloodsuckera u fabrici, nakon 5 minuta backtrackujem se i prolazim pored iste te fabrike, bloodsucker respawnovan...
Ovo jednostavno ne bi trebalo da se dešava. A-life je baš krucijalan za stalker. Da je sreće pa da leševi ostaju po dan dva, da možemo da vidimo kako ih psi lešinare. Da na PDA dobijamo real time poruke od ostalih stalkera i dešavanja u zoni. Ipak je 2024. godina.

da li neko ima problem posle apdejta da pokrene igru?
ucitava sejdere a nikako da zavrsi, zaglavi se negde i tako stoji xbox aplikacija je upitanju.

To nisam siguran. Jer iz moje perspektive ja teško mogu da ih detektujem zbog silne trave i drveća, a baš su retke igre u kojoj Ai konstatuje travu recimo. Što se mraka tiče, video sam fajt izmedju dve grupe tokom noći i tukli su se medjusobno a mene nisu skontali a bio sam nekih 100ak m dalje. I nisam upadao u fajt noću toliko koliko danju, tako da možda...
Granate bacaju čim se zadržim u zaklonu i to je ok, i one padaju tamo gde bih očekivao da padnu. Što se preciznosti njihove tiče kada pucaju iz oružja, od starta koristim mod koji to sredjuje, tako da to def ne znam jel bolje.

da li neko ima problem posle apdejta da pokrene igru?
ucitava sejdere a nikako da zavrsi, zaglavi se negde i tako stoji xbox aplikacija je upitanju.
imas mozda neki mod? probaj vanila ako si nesto ubacivao. meni je crashovalo odmah na startu zbog moda za faster intro scenes :D oni logoi firmi...

nikakve modove nisam instalirao ,bez modova sam ko zna sta su sjebali.

Čekiraj ovu temu, moj kolega je imao isti problem pa mu je pomoglo clear directx shader cache i posle par pokušaja restarta igre iz trećeg puta mu igra konačno prošla taj ekran i sad mu kaže radi bolje nego pre.

If you are experiencing freezes after the new patch when trying to compile shaders, type "Disk cleanup" into your search bar, and go to your main drive and delete "Directx Shader Cache".

Čekiraj ovu temu, moj kolega je imao isti problem pa mu je pomoglo clear directx shader cache i posle par pokušaja restarta igre iz trećeg puta mu igra konačno prošla taj ekran i sad mu kaže radi bolje nego pre.

If you are experiencing freezes after the new patch when trying to compile shaders, type "Disk cleanup" into your search bar, and go to your main drive and delete "Directx Shader Cache".
probao sam to ali nije uspelo.
nasao sam drugi nacin koji radi za sada, videcemo na dalje.

pa napisi koji drugi nacin :) mozda jos nekome pomogne :)

evo ovo
upravo sada imam neki apdejt od 9gb

Da, evo ga i fix za to

1734721321106.png

Ja sam i dalje na 1.0.2, pola misija prosao i jos nisam naisao na neki bag😇

Ja sam sinoc igrao 15ak minuta, grafika mi je nekako sad cudnija boje su mi zivlje, jedino sto sam primetio da u Duga kopleksu kad sam zumirao sa Vintorez da mi fps padne sa 50+ na 5-7
Meni igra super radi sad, boje su mi malo zivlje i dalje negde imam fps drop...Npr u Dugi prilikom pucnjave kada zumiram sa Vintorez fps mi padne sa 50ak na 5-10 bukvalno slike gledam...Odzumiram sve ok.
Takodje i sinoc i sad sam primetio kad mi je google chrome ukljucen drasticno mi padne fps, sad ne znam jos uvek sta mu chrome smeta, a ne 20 drugih programa u pozadini...

Edit: ne ne evo upravo igram i sve radi na 50-60 fps i samo mi random negde zakuca i padne na 15-20 negde u sred mape, ne u naseljenim mestima.

Poslednja izmena:
Imam poslednju verziju koja navodno rešava problem sa kompajliranjem šejdera ali ne mogu proći taj deo i u ući u igru.

Evo ako jos neko ima divnu ideju kao ja da prebaci Stalkera na HDD :)

Jel ima neko ideju sto Chrome ubija fps, mislim da imam sasvim dovoljno ram za Chrome :)

Uspeo sam ući, ovo sad je ludnica. Stalkeri protiv mutanata na sve strane, baš je bilo mirno pre ovog peča, tek sad vidim.

Meni se cini da su sada neprijatelji dosta agresivniji i bolje pogadjaju, pogotovu oni sa jacim armorom. Desavalo mi se da me iz metka neko ubije, da li je to slucajnost nemam pojma.
Igru igram na veteran i imam diamond skeleton armor , cini mi se da su dosta bolji. Ranije se igram sa njima , ali sada bice *******o.

Ja sinoc prolazim pored nekih Stalkera koji se ubise sa psima...I samo odjednom krenuse da pucaju na mene, pa se pojavljuje njih jos 5-6 na kraju njih 10+ puca na mene na sred neke poljane ni tamo ni vamo, lepo se organizovali, flankuju me, bacaju bombe...Ja kao da se borim sa njima, na kraju sam odustao istorsih 10 medkita, ekran mi skroz crven od krvarenja, istrosih 3 zavoja samo da zaustavim krvarenje...AKo je to zbog novog patcha onda su top odradili.Bas bilo napeto i realisticno...

Jedino sto me za sad nervira, sto google chrome u pozadini mi ubi fps, a volim kad trcim preko 1km da slusam neku muziku tihu :LOL:
I sta li sam uradio pa su boje ovako zivahne, nije tmurno kako sam navikao na Stalker, ovo ko da mi se jesen sa razglednica ispovracala po Stalkeru :p

Jedino sto me za sad nervira, sto google chrome u pozadini mi ubi fps, a volim kad trcim preko 1km da slusam neku muziku tihu :LOL:
I sta li sam uradio pa su boje ovako zivahne, nije tmurno kako sam navikao na Stalker, ovo ko da mi se jesen sa razglednica ispovracala po Stalkeru :p
ja samo ne verujem kako ti uspevas da teras igru sa tom grafikom :D

Vrh Dno