Dragonbane
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 30.12.2021
- Poena
- 185
Bukvalno sam to pomislioDa, nema tu SoC atmosferu, plus klise cut scene. Ovo lici na Metro.
Bukvalno sam to pomislioDa, nema tu SoC atmosferu, plus klise cut scene. Ovo lici na Metro.
Elden Ring je potpuno drugi tip igre i ako cemo da gledamo realno ER nije nista drugo nego nastavak Dark Suols 3 ili cak bi moglo da se kaze da je re-skin igre samo druge lokacije i malo izmenjeni likovi. Tako da nije ER mogo da izgleda nista drugacije nego sto sada izgleda i isli su na proverenu semu da ne menjaju nista osim lokacija i oruzija i opreme koja se nosi.Nije tu engine problem, vec je stvar fokusa na zapadnu publiku. To su vec uradili sa Clear Sky, pa su bili kritikovani.
Elden Ring je dokaz da to nije potrebno.
Upravo je to poenta, jer Elden Ring su upravo isli na proverenu foru i to im je upalilo, nisu imali potrebe da izmisljaju celu igu ispocetka nego su dobar deo nje preneli iz Dark Souls 3 u ER... sve sto su trebali da urade je da osmisle mapu, opremu, izgled i napisu dobru pricu.E ***, nije poenta u poredjenju zanrova vec u tome da se ne podilazi ustajaloj zapadnjackoj publici. To nije potrebno jer cak i ta publika cijeni nesto sto je drugacije. Promjena je univerzalna konstanta.
Metro nije SoC, nema tu atmosferu, jedinstvenost, gameplay, itd. Btw, STALKER nije klasicna pucacina.
Vec sam spomenuo Clear Sky, sa kojim su izgubili tu SoC posebnost. To su naravno fanovi primjetili i pale su kritike i pitanja zasto nije kao SoC, pogotovo kada se radi o nastavku gdje je veliki dio mape ustvari isti.
SoC posebnost je razlog zasto STALKER ima drugi najveci modding community poslije TES.
Једина мана првог Сталкера јесте што је почетак прилично досадан, где имаш 3 шупе, 4 куће, 4 ливаде и подрум, сећам се кад је тек изашао након неколико сати играња сам баталио. Можда месец дана после ми лик који прилично одмакао у игри испричао шта се све дешава и какав све арсенал оружја се појављује касније тако да сам се вратио и нисам гасио данима док нисам прешао целу игру. Што се више одмакне постаје све боља и игра и прича, на крају је феноменална.Upravo je to poenta, jer Elden Ring su upravo isli na proverenu foru i to im je upalilo, nisu imali potrebe da izmisljaju celu igu ispocetka nego su dobar deo nje preneli iz Dark Souls 3 u ER... sve sto su trebali da urade je da osmisle mapu, opremu, izgled i napisu dobru pricu.
Tako da nema tu nista cudno sto novi stalker lici bas na metro jer upravo su na tu ciljnu grupu igraca isli, vec kazes da su deo fanova izgubili a da li su se zapitali sto? Ja eto nisam ni jedan stalker odigrao a kretao sam vise puta ali igra je suvise troma i spora za nekoga ko je dosao posle metroa i svih drugih pucacina. Stalker sam pokusao da igram kada je izasao pa nejde, nije da sam u igri proveo 5 min pa ne znam nista proveo sam vise sati pokusavajuci da mi se igra svidi ali nejde, tako da mislim da ce stalker 2 da privuce jednu novu grupu ljudi koji su kao ja pokusali prve delove da igraju ali nije im poslo za rukom.
Upravo je to poenta, jer Elden Ring su upravo isli na proverenu foru i to im je upalilo, nisu imali potrebe da izmisljaju celu igu ispocetka nego su dobar deo nje preneli iz Dark Souls 3 u ER... sve sto su trebali da urade je da osmisle mapu, opremu, izgled i napisu dobru pricu.
Tako da nema tu nista cudno sto novi stalker lici bas na metro jer upravo su na tu ciljnu grupu igraca isli, vec kazes da su deo fanova izgubili a da li su se zapitali sto? Ja eto nisam ni jedan stalker odigrao a kretao sam vise puta ali igra je suvise troma i spora za nekoga ko je dosao posle metroa i svih drugih pucacina. Stalker sam pokusao da igram kada je izasao pa nejde, nije da sam u igri proveo 5 min pa ne znam nista proveo sam vise sati pokusavajuci da mi se igra svidi ali nejde, tako da mislim da ce stalker 2 da privuce jednu novu grupu ljudi koji su kao ja pokusali prve delove da igraju ali nije im poslo za rukom.
Metro nije SoC, nema tu atmosferu, jedinstvenost, gameplay, itd. Btw, STALKER nije klasicna pucacina.
Ti se odluci jesu igre slicne ili nisu.Koliko puta sam citao ovakve tekstove kao sto tvoj, gdje se isti ili slicni gameplay elementi u jednoj igri hvale, dok se u drugoj negativno kritikuju.
Sad but trueProslo je "100 godina" od prvog SoC - danas je konkurencija 10 x zesca, ne samo u gamingu, nego u svim novim multimedijalnim i online sadrzajima...
( da ne pominjem da fanovi danas imaju 40-50 ) godina
Uci na trziste, sa ritmom i dinamikom uvoda starog SoC - u god. 2023... bilo bi kao da u tramvaju punom "Instagram zombija" idete od klinca do klinca i preporucujete knjigu Dostojevskog...
Jeste ali Elden Ring je uzeo čisto kao primer gde su navodno autori držali do nekog autentičnog izgleda i nisu podilazili zapadnjacima, što kao ovde nije slučaj. Nije to verovatno bila najbolja analogija, kao uostalom i ova opaska o podilaženju zapadnoj publici. Rezon da se vizuelni deo nekog projekta, bilo da je film, ilustracija, strip, video igra ili šta god da je u pitanju, rešava sa idejom da se tendenciozno dopadneš nekoj publici u najmanju ruku zvuči naivno. To se najprostije rečeno ne radi iz više razloga, da ne objašnjavam sada zašto jer ćemo izaći iz okvira ove teme. Ako ništa drugo, ne postoji recept za uspešan strip, film ili video igru. Više faktora je u igri i veoma je teško unapred odrediti neke stvari i biti siguram da će baš to biti 100% dobitna kombinacija. E sad činjenica je i to smo svi konstatovali, da su ovde neke stvari izmenjene u odnosu na originalu igru. Međutim kao što rekoh to ne mora da znači da će igra biti lošija. Ja recimo imam više utisak da su autori ovde pokušali da nađu neki modus i dođu do svoje autentične atmosfere. A koliko su u tome uspeli to ostaje da se vidi. Evidentno je da su nastojali da vizuelno unaprede igru u svakom pogledu, međutim kada je atmosfera u pitanju treba reći da tu i sam endžin ima svakako svojeg udela. Kada bi neko napravio istu igru u dva različita endžina koji mogu da poguraju praktično iste efekte, prilično sam siguran da bi tu bilo izvesne razlike. S druge strane stoji i da je Unreal Engine prilično fleksibilan u tom pogledu, te da je moguće praktično iz njega dobiti šta god da neko zamisli.U prvom citatu poredi Stalker i Metro, a u drugom Stalker i Elden Ring, ako sam ja dobro razumeo.
Pa ko kaze da sam igrao stalker odmah po izlasku? Prvo nisam imao komp za tako nesto a kada sam kupio racunar sa kojim sam mogo da igram onda mi igra nije legla zbog svog tromog pocetka i svega.
Ti starac nemoj da glumis frojda i da delis nekome dijagnoze, to sto se tebi ne dopada moj tekst to je tvoj problem i tako si se uznemirio kao da sam ti dirnuo u porodicu a ne da sam napisao svoje misljenje zasto je meni losa igra.
Ti se odluci jesu igre slicne ili nisu.
To sto ti imas svoje vidjenje igre je ok i to postujem ali isto tako postuj tudje misljenje a ne da etiketiras nekoga samo zato sto ti se necije misljenje ne svidja.
Samo stoji 2023 ali obzirom da je trebala izaci 2012-te, izace kada izadje. Izgleda odlicno. Nadam se cim prije.Јел беше најављено за крај 2023. или су опет померили рок?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari