Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

E pomoc ljudi,juche dobio od garija ovu igru,i ne mogu da je pokrenem,
Znaci opicim install itd,posle patch-ujem sa 1.5.04 + crack (doslo na dvd) i kad ocu da pokrenem igru,dobijem 1 poruku "da fali neki *.itx" fajl u /bin,pa hajd nadjem taj doimeni fajl u main folderu ubacim,posle dobijem 2. poruku da fali opet neki *.itx fajl u folderu "gamedata" koji ni nepostoji ... lol ?! mozda losa verzija igre?
Mislim da je drugar skinuo sa bgarene.

Nadji drugog garija :D

Evo ja danas zavrsio sigricu. Utisak na kraju - gorak

- Pocetak igre obecava, ali sve posle red foresta je glupost, tj. vec posle yantara se sve svodi na idi tamo - vrati se nazad. :(

- Nazalost moram da se slozim sa gx-x-om po pitanju engine-a igre. SoC sa rebalanced modom leti kako radi, CS se vuce ko baba i bas lepo sto je NPP nivo tako kratak inace bi bilo mucno igrati.

Sreca pa vise volim 'trading 'n' sneaking' u igri nego napucavanje pa je utisak znatno bolji nego sto bi bio.

Poslije Red Foresta je vec skoro pa kraj igre. Sve vec postaje linearno.

A za engine se ne slazem. DX 9 full dynamic lighting je otprilike zahtjevan koliko i u SoC-u, a ima bolju grafiku. Da ne spominjem koliko bolje AA radi u CS-u. Puno bolje je Clear Sky optimiziran.

ja i sa ovom kartom imam ispod 30fps na pocetku CS-a u onom kampu ;) Toliko o optimizaciji.

poceo sam da igram i dzaba batalio sam....SOC je mnogo bolji ovo sa frakcijama je bez veze...

Ni meni se ClearSky nije nesto narocito dopao... dao sam mu sansu par puta ali dzaba, nije to to.

Sta znam, meni je ideja korektna, samo su suvise ubrzali pricu. Mogli su razvlaciti sa nekim expansion packovima, pa onda CS da urade kako treba - ali opet ko pita developere, bitno je uzeti pare.

Ma ideja generalno je sjajna. Ali mnogo je to neoptimizovano i bagovito cak i za moj ukus.

Enhanched full dynamic lighting DX10 na maksimum detaljima je overkill za svaku konfiguraciju. Nisu dzaba u readme naveli extreme system requirements.

SSAO i sun rays su najzahtjevniji. No zato su i stavili vise opcija, pa je moguce naci kompromis.

poceo sam da igram i dzaba batalio sam....SOC je mnogo bolji ovo sa frakcijama je bez veze...

Faction wars je trebao biti i u SoC verziji. Meni je ovo odlicno, i puno dinamicnije.

Sve je to super, ali to klimavo radi i na konfma kao sto je moja. To je poJenta.

Pa imamo slicnu konfiguraciju. Kod mene na 1600x1200.

Prilozi

• xrEngine 2009-02-20 15-46-58-29.jpg
    xrEngine 2009-02-20 15-46-58-29.jpg
    410.6 KB · Pregleda: 120
  • xrEngine 2009-02-20 15-46-16-62.jpg
    xrEngine 2009-02-20 15-46-16-62.jpg
    261.1 KB · Pregleda: 91
  • xrEngine 2009-02-20 15-45-16-95.jpg
    xrEngine 2009-02-20 15-45-16-95.jpg
    204.1 KB · Pregleda: 95
  • xrEngine 2009-02-20 15-43-52-31.jpg
    xrEngine 2009-02-20 15-43-52-31.jpg
    332.3 KB · Pregleda: 88
Sve je to super, ali to klimavo radi i na konfma kao sto je moja. To je poJenta.

i kod mene je puno bug-a, "hold the point...." s pocetka igre me definitivno odvratio...igru sam spucao na maximum i sve sljaka, ali nesto fali...Neposredno pre CS sam yavrsio SOC i hteo sam u cugu da nastavim ali prelazak na CS sam bas osetio kao veliku prazninu...nisam izdrzao i batalio

Da li ima nesto od preporucljivih patcheva-modova? Igrao sam sa 1.5.04 i nisam imao neka izletanja, nece mi se da instaliram 1.5.05.

Poslednja izmena:
Stavi 1.5.08 patch.
Treba ti jos i SRP v0.5 BETA fix - http://www.gsc-game.com/index.php?t...me_type=xr2&thm_page=1&thm_id=20207&sec_id=21

Core Fixes:

1. Vandals Immortality Fix - Vandal
2. Fixed-up ironsights - Angus McFisticuffs
3. Weapon icon fix - Marked_2 & Danila_STALKER
4. Artifact Respawn fix - pavlov
5. ATI shader bug fix - MacroN
6. Float32 SSAO performance patch - jjwalker
7. No Annoying Flashing Disk Icon - Decane
8. Professor Beanpolev Audio & Dialog Fix - Decane

Od modova je najbolji Faction Commander - http://www.gsc-game.com/index.php?t...me_type=xr2&thm_page=1&thm_id=19723&sec_id=21

Aj mi molim te reci sa kojim patchem si preso igru posto planiram da je igram imam sve patcheve pa bi zelio da znam koji da stavim :banana:

Isti odgovor kao i gore :)

1.5.08 patch. SRP v0.5 BETA fix i SRP v0.6 BETA update.

Pozdrav!Ne znam dal` sam sa ovim pitanjem na pravom mestu,ne zamerite.Okrenuo sam "Clear sky",pa me interesuje dal` je to jedini zavrsetak
igre-doshao sam do Streloka i unishtio energetski omotach oko njega sa "em1 rifle" (zadatak"incapacitate strelok`s psy protection"),nakon chega se desi katastrofa i u nekom sklonishtu(ili shta vec) se prikazuje puno paralisanih ljudi u polulezecem polozaju,i na kraju se prikazuje,na ruci jednog od njih,tetovaza "s.t.a.l.k.e.r.".
Ako ima josh kojih "zavrsetaka",odakle se razvija drugi tok priche?
Pozdrav josh jednom!
Hvala na odgovoru!

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav!Ne znam dal` sam sa ovim pitanjem na pravom mestu,ne zamerite.Okrenuo sam "Clear sky",pa me interesuje dal` je to jedini zavrsetak
igre-doshao sam do Streloka i unishtio energetski omotach oko njega sa "em1 rifle" (zadatak"incapacitate strelok`s psy protection"),nakon chega se desi katastrofa i u nekom sklonishtu(ili shta vec) se prikazuje puno paralisanih ljudi u polulezecem polozaju,i na kraju se prikazuje,na ruci jednog od njih,tetovaza "s.t.a.l.k.e.r.".
Ako ima josh kojih "zavrsetaka",odakle se razvija drugi tok priche?
Pozdrav josh jednom!
Hvala na odgovoru!
Nema drugog,to je taj "nafurani" zavrsetak...

Par pitanja ljudi.
Ok kao presao onaj 1. deo ,mocvare ... Dosao sam u cordon (posto je mrkla noc,i nista ne vidim) cim izadjem iz tunela odma me onaj majmun sa tornja ubije? ideja (probacu da sacekam jutro,mozda ce bolje proci) ?
2. Nasao sam 2/3 Flesh drive,zna neko kako da dodjem do 3.flesh-a ("muzzle barrel" tako nesto se zove)?

Tih drajvova ima ko shodera. Nacices ih vremenom...

zasto ne mogu da ubacim artifakt u slot. Imam ga u inventory ali ne mogu da ga equip?
Pa normalno je da nemožeš , nijedan slot ti nije otvoren,moraš da platiš majstoru da ti otvori slot.Ne isplati se bacati pare na to odelo,bolje malo sa njim da se mučiš dok nedobiješ bolje odelo od Slear Sky.
@aca85
Što se tiče prelaska iz Swamp u Cordon, najbolji je izlaz trčanje.Trčati levo uz ogradu i nestajati.pa pored oborenog stabla i i samo ne stajti sve dok ne odeš van domašaja.Mislim da je naj važnije da se pre toga oslobodiš nepotrebnih stvari.Pre svega mislim na municiju koje ima u izobilju.Pre svega municija za lovaru (ona je najteža a naj jeftinija i ima je svaki drugi NPC) i sasvim je dovoljno 50 patrona.Municija za pištolj isto je jeftina(slaba vajda) iako nije mnogo teška.Gledaj da ti težina inventara neprelazi 40Kg.Jedno dva tri RedBula i trči.
A evo i jedan video gde nisam dobio ni jedan metak.http://www.youtube.com/watch?v=WlGP7FZWl28&feature=channel_page
Možda se nevidi baš najbolje ali mrak je . Najčešće je mrak kad se prelazi u Cordon.
Da, posle sam se vratio sa druge strane i potamanio vijsku i mashine ganeru se naj....k... i usput nakupio municije i oružja i malo trgovao sa matorim Sidorovichem.Čisto da imam za džeparac.

Poslednja izmena:
U koje odelo je najbolje ulagati u toku igre? Imam onaj vojni komplet koji je solidan, ali cini se da ne moze PSI zastita na njega, i imam Moon-nesto odelo (dobije se u Agropromu)...

I da li je ikako moguce izgladiti odnose sa nekom frakcijom? Banditi su mi milimetar u crvenom i ne mogu da odem kod njihovog mechanica, a on ima PSI...

U koje odelo je najbolje ulagati u toku igre? Imam onaj vojni komplet koji je solidan, ali cini se da ne moze PSI zastita na njega, i imam Moon-nesto odelo (dobije se u Agropromu)...

I da li je ikako moguce izgladiti odnose sa nekom frakcijom? Banditi su mi milimetar u crvenom i ne mogu da odem kod njihovog mechanica, a on ima PSI...

Seva odijelo je moj prijedlog. Exoskeleton je ok, ali ne mozes trcati. I mislim da ne mozes napraviti primirje s banditima :)

Ma smara putovanje kada ne mozes da trcis, a guide-ovi su alavi :)

Ja mislim da se može izmiriti sa Banditima ali samo ako zarati sa Stalkerima.A što setiče odela ,kad se Exoskeleton nabudži do kraja onda i nema potrebe da trčiš, od koga da bežiš.

Mozda?
Exo je jako zahvalan kada odes u Red Forest, ali ja radije nosim Sevu. Mada sve zavisi od toga kako igras.

Mozda?
Exo je jako zahvalan kada odes u Red Forest, ali ja radije nosim Sevu. Mada sve zavisi od toga kako igras.
Ma, nije ni to problem,može i da se trči sa njim,malo notapad izmena u outfit.ltx i onda može i da se trči.Inače sam ga zaradio u Red Forestu.Prodao sam onaj mitraljez (sa tenka) Dytievcima za 70.000 rubalja i plus municija a imalo se nešto još,ušparalo se(80.000) i nakraju mi još ostalo love da počastim društvo pićem,hehehe.Inače je Exo naj zahvalniji upravo posle RedForesta, u Limansku i Bolnici.

Poslednja izmena:
Jedan frisak i odlican mod.

Clear Sky : Enhanced - http://www.gsc-game.com/index.php?t...me_type=xr2&thm_page=1&thm_id=20364&sec_id=21

CS : Enhanced

Mod name : Clear Sky : Enhanced
Made by : Remco
Version : This mod is build and tested in version 1.5.07
Installation : Put the folder called gamedata into your Stalker CS root directory
Find your fsgame.ltx file in the "c:\programfiles\deepsilver\Stalker Clearsky" directory. Open this file with a text editor like notepad and find the following line,
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata

Change the false to true,
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

This mod is largely based on some work from the Russian stalker community and put together by me.
It all started when I wanted to do a translation of a russian mod and got carried away with this as result.

The mod features,

*new menu + music*

*New armor*
-Clear Sky now can sell you a new jacket and the Clear Sky exoskeleton is available in the game
-Sidorovich has several additional suits
-Loner Cordon has a couple of new armors
-Bandits has new outfits and the Bandit exoskeleton
-Freedom has a extra suit
-Loner Agroprom has new suits to sell now
-Duty has its own Seva suit and an Duty exoskeleton
-Sacharov has all high tech suits that doesnt belong to the factions or are from non-playable factions
Author:taken from MWM MOD v. 0.1.Translated and adjusted by me

*sleeping bag*
you can now sleep when you get tired.Sleep is random,you get dizzy if you need to sleep.
Author:AMK

*gps tracker*
This can be used to locate your stash in the Zone
Drop one of these in your stash and you can always find it on your PDA
Author:AMK,translated by me (note:there is still a russian text popping up when you activate the GPS-tracker)

*monster hunter*
you can find mutant parts and sell them
Author:Ceano and tweaked by me

*flash drive fix*
The missing flash drive in Cordon is now in the game.
Talk to Drifter,the guy you save from the dogs from the mission you get from Wolf in Village center
Talk to the loner trader and the last one can be found on the millitary general after you attacked the vehicle yard
Author:Gubr

*Artefact respawn*
Artefacts can respawn in anomoly fields after you already took a artefact from the field.
Author: Pavlov

*Artefact activation*
You can activate some artefacts and create your own anomoly.
Put the artefact in the pistol slot for activation.
Author: meNt13

*changed tree textures for autumn season*
Author : Michu

*carry guns on bases is allowed*
Author: Helios

*better stashes*
you can find better stuff in stashes.
Author: myself

*Reworked traders*
The factions now sell only their own suits and weapons.
Duty sell Duty armor and weapons and Freedom sells Freedom armor and weapons
The Loners are selling whatever they find in the Zone but they are not allowed to sell Duty/Freedom special equipment.
The secret traders(Agroprom and Red Forrest) are reworked and have a couple of artefacts to sell.
All traders can sell you their stuff without the need to gain in their ranks,for better prices you need to allie yourself with a faction.
The Vintorez is replaced by the Val and the Bulldog is for sale by Hermit

*changed some background sounds in the night*
Different sound with added monster sounds

*Small modification in the reward system*

*NPC's have different weapons*
GP36 added to Freedom,Vintorez replaced by the Val,lower rank squads are slightly better armed.
Scars gun is now a very rare weapon in the Zone.
Author: myself (not entirely because I did a lot of copy and paste from HCGM mod)

vrhunski !!

Cu da probam :)
NEgo pomagajte ljudi,presao 1/2 igre i jos nisam nasao ni jedan artifekt (ok nisam ni trazio >_> prosto zaboravio) Ne kontam,dodjem do anomalije ,izvadim onaj detektor (onaj obichan koji dobijete na pocetku) i to chudo posvetli i ja kruzim oko anomalije ,nista,pa hajd bicu lud udjem u anomaliju ,nista (pored sto mi shokne za 1/3 hp >_>) ?

Nazad
Vrh Dno