Šta je novo?

Ryzen 7 5700x3D

• Začetnik teme Začetnik teme gpetar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gpetar

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poena
320
Dobro vece, zna li neko gde I'ma Ryzen 7 5700x3d. Ovi na KP samo lazu I trose svima vreme sa laznim oglasima

Nema toga više nigde, barem ne sa normalnom cenom jer je jako tražen zbog skoka cene DDR5 memorije a više se ne proizvodi odavno.

Ma znam, cena nije odlucujuci faktor, da vidim prvo jel ima negde. mnogo mi je lakse da zamenim CPU i dobijem sta zelim nego sve da prebacujem na sledecu generaciju

Neisplativo je, vidim da traže 350+ evra, totalno suludo za procesor tih performansi. Već sada je u rangu najjeftinijih novih Ryzena a kad tokom sledeće godine izađu novi biće totalno prevaziđen, nadamo se da će se i cena memorije stabilizovati do tada. I ja sam u identičnoj situaciji, igram u 1080p na Ryzenu 5600 a uskoro mi stiže nVidia 5070, imaću strahovit bottleneck ali mi ne preostaje ništa osim da čekam.

a zavisi kako gledas. Ja sam uzeo 5070ti pre neki dan i sad me zulja taj bottleneck. Jedino mi je zbog igara bitnog, za sve ostalo cime sa bavim i moj stari ryzen 7 ne pravi probleme
razmisljam 5700X kao alternativi

Neisplativo je, vidim da traže 350+ evra, totalno suludo za procesor tih performansi. Već sada je u rangu najjeftinijih novih Ryzena a kad tokom sledeće godine izađu novi biće totalno prevaziđen, nadamo se da će se i cena memorije stabilizovati do tada. I ja sam u identičnoj situaciji, igram u 1080p na Ryzenu 5600 a uskoro mi stiže nVidia 5070, imaću strahovit bottleneck ali mi ne preostaje ništa osim da čekam.
A sta mislis o Ryzen 9 5950X ?

U igrama skoro nikakva razlika, ne isplati se

Ali ja imam drugu polaznu osnovu a to je Ryzen 7 3700x. Ako vec nema ovogg 5700xd, dosao Sam do toga da je 5950x najbolje resenje,osim Ako me AI ne laze, u smislu cene I dostupnosti

E sad to zavisi od tebe, koliko si spreman da uložiš u platformu koja nema budućnost. Ne znam za koliko možeš da nabaviš 5950x ali ja bi lično išao na 5600 ili 5700, mislim da nije vredno ulagati u AM4 više od toga.

303 eur. ...pa dadoh za karticu preko 100 soma. ...kako mislis nema buducnist?

Lepo, neće biti novih procesora za AM4, to je to, mrtva platforma.

Ma Dobro,meni to nista ne znaci u mom poslu. Inace na KP lazu ko besni,Niko nema nista

I ja sam u sličnom problemu, gledam da zamenim R3600 😀

Ma Dobro,meni to nista ne znaci u mom poslu. Inace na KP lazu ko besni,Niko nema nista
Ne lazu nego ne mogu da prate lagere od hiljada proizvoda, jednom su ih dodali u oglase kad ih je bilo i od tad samo obnavljaju oglas.

Vise od polovnog 5700X ne bih investirao, slican prelaz sam napravio i to sa 2600 na polovan 5800X, i to jer mi je prvi naleteo kod coveka sa foruma.

Ulaganje nije veliko a deo ti pokriva prodaja starog procesora.

Slazem se, cak bih mozda povukao limit na 5600x ako je znacajno jeftiniji

zeznuo sam se, narucio sam 5950X jos isnoc,vais odgovori su kasno stigli. Bio sam nestlrjiv i panika jer nicega nema na stanju sta sam pitao, i ovo se ceka dve nedelje

Ma nisi se uopste zeznuo odlican je to procesor, samo sto je overkill ako je samo za igre.

5700x uopste nije los procesor (ko ne moze da nadje 5700x3d ili 5800x3d a hoce da ostane na am4 platformi)....meni radi sasvim ok bez bootleneck-a sa 7900xtx...doduse u 2160p

Mada,nisam proveravao da li ga ima po oglasima i posto je sada....do relativno skoro je bilo na KP za 115-130 eura.....

Nazad
Vrh Dno