Šta je novo?

Ryse

Ja licno nisam odusevljen igrom a vidim da mnogi koji je igraju takodje nisu vec prosto ne stoji da je igra krs nevidjeni kako pojedini opisuju igru. Niko je nije proglasio odlicnom.
Ali ne moze da se sudi o igri nakon pola sata, mislim malo je glupo.

Meni licno je igra jako zanimljiva, prosto vuce me da igram sto danas retko koja uradi. Prica je zanimljiva, gameplay mi nije los uopste. Ne znam zavisi ko sta ocekuje od igre. Ovo je vise kao H&S igre da se prosto opustis i ne razmisljas, a ovakvih igara je na PC-u danas malo. Mozda su neki ocikivali RPG?

Meni je igra mnogo bolje legla od Shadow of Mordor koji me je smorio nakon 3 sata.

Poslednja izmena:
^+1

Meni je ova igra legla kao b*dali samar :d

Grafika je vrhunska, zvuk takodje, prica je OK, a gameplay je samo udri po njima i to je to - taman da se malo razonodim dok ne igram neki MMO.

Igrao sam je jedno pola sata, nije smorcina kao sto neki pricaju bar za sad...Grafika izuva iz cipela! Al kako su dobro odradili kako to da kazem... face expression ili kako vec, dok izgovara reci, dok se bije kakve face pravi, kad se sekira itd itd...Borba je dobro odradjena, znaci kolje nema milosti :) Kao chika Talion... Pitam se dal bi sa 2GB Vrama mogle texture da se stave na ULTRA?

Ne, zakljucano je na High.

Pa moze se manuelno preko ini fajla, mada nisam probao kako radi.

Meni je na ultra zauzece memorije 2800-3000mb,tako da ne verujem da ce lepo raditi na 2gb

Ja koliko znam Ultra ne postoji, samo Very High.

Mislio sam na najvise podesavanje, ne znam stvarno kako je pisalo

Jedno pitanjce, jel nabavio ovo neko preko steam-a ? Ukoliko jeste ajmo da opicimo neki co-op odlicna je Arena napravljena, danas sam je bas probao i odusevio se. Mora timski da se igra i zavisite jedan od drugog. Ukoliko neka cepa ovo nek mi sibne na pm steam name pa da picimo :)

Jedno pitanjce, jel nabavio ovo neko preko steam-a ? Ukoliko jeste ajmo da opicimo neki co-op odlicna je Arena napravljena, danas sam je bas probao i odusevio se. Mora timski da se igra i zavisite jedan od drugog. Ukoliko neka cepa ovo nek mi sibne na pm steam name pa da picimo :)

http://steamcommunity.com/id/dsr07mm

Zavisi od vremena ali u principu od 5/6 sutra ili u bilo koje vreme dan posle toga. Ja sam odigrao samo 2 meca coop sa random likovima ali deluje ok. Nisam usao par dana.

Zavrsih igru. :)
Ja moram da pogazim ono sto sam rekao i da kazem da je igra odlicna, prosto igra kako odmice postaje sve bolja i zanimljivija, nema potrebe da duzim, uzivao sam u svakoj sekundi ove igre od pocetka do kraja i cak mi je zao sto nije bilo 2-3 chaptera vise, ponadah se pred kraj... bice valjda jos nesto, ali... :(

Epska igra, naravno ima mana ali to je sve sitno, fenomenalna gluma, fenomenalna grafika i sve vezano za nju, zanimljiv gameplay i jako zanimljiva prica. Sto se mene tice jedna od najboljih ove godine, i definitivno uzimam ovo na nekom popustu. Jos sam pod utiskom.

Samo mi jedna stvar nije jasna ZASTO ljudi ne koriste CryEngine cesce? Zasto?

Edit: Da ne zaboravim i optimizaciju koja je odlicna s obzirom na to da igra izgleda kao CGI film u nekim scenama.

Poslednja izmena:
ni meni nije jasno... mislim da je skup... tj skuplji od Unreal engina ili je tezi za koriscenje od doticnog... drugi odgovor nema...
Unreal vec ima odredjen niz godina svoje ime kao gaming engine i sve ga uzimaju po poverenju i preporuci, a i pokazao se i kao savrsen za konzole, ne samo za PC... mozda su to neki razlozi, ali ne znam tacno...
CryEngine je sa Ryse-om pokazao svoju snagu na konzolama... nadam se da ce im krenuti...potrebno im je...

^^

Slazem se, igra je super, dobra prica, vrhunska gluma, fantasticna grafika i zvuk, sve na nivou.

Cryengine ima malo *******u cenu licenciranja, bar mislim, i mislim da tu lezi problem zasto nemamo vise igara u njemu. Optimizacija mu je super a sam rad u istom uopste nije tezak.

Najveća mana igre je ultra casual gameplay, trebali su to malo više da začine i da naprave barem sat vremena dužu kampanju.

Igra je ovako zabavna i nije postojao deo u igri da sam pomislio kako je dosadno.

Ima li je u apotekama... mislim pouzdana verzija ?

Htedoh da napisem malo o tome zasto se tako malo koristi Cry Engine - prva stvar je udobnost za koriscenje - posto znam ljude koji su probali Cry Engine, Unreal engine 4 i Unity koji kazu da je Cry Engine dosta tezi za koriscenje od Unreal engine-a... Unity ne podrzava sve novotarije i isto je tezi za koriscenje od Unreal-a.

I onda tek dolazimo do cene - ranije je Unreal engine kostao mnogo, sada kosta $19 mesecno za radnu stanicu i 5% od prihoda od igre. To moze da izgleda mnogo, ali isto tako, ako je engine udoban za rad, moze se dosta skratiti vreme razvoja i samim tim ustedeti cak i vise od tih 5% (govorimo, naravno, o malim game studijima, veliki ionako imaju dogovor sa Epic-om).

Treca stvar je ono sto se trenutno desava sa Crytek-om, a to je da su prakticno bankrotirali, sto nikako ne moze biti dobro ako neko zeli da koristi njihov engine...

Poslednja izmena:
CE ima jako malo dokumentacije i pipav je za neki ozbiljniji rad (ako planiras krupnije izmene endzina). Ako pravis hodnik pucacinu ili nesto na taj fazon onda je dobar.

Sve mogu da svarim osim akcionih igara za PC koje nemaju mogućnost custom keyboard layout-a... Šta sad joypad treba da kupim da bih ovo odigrao, pošto je raspored dugmića nebulozan kako god da obrneš i u bilo kojoj varijanti! Jeeee....

Ih... zamisli da si jos morao i igru da kupis da bi igrao :)

Od dzojstika bar imas koristi, ovo bi ti samo sakupljalo prasinu posle.

Meni su kontrole baš logično raspoređene, ali svakako da bi trebalo da postoji podešavanje kontrola.

Ih... zamisli da si jos morao i igru da kupis da bi igrao :)

Od dzojstika bar imas koristi, ovo bi ti samo sakupljalo prasinu posle.

Skupiće to prašinu još kolko odma. Borba je krajnje glupavo rešena, plus nemogućnost editovanja dugmića zbog čega je ceo taj deo iritantnan na kvadrat obzirom da stalno promašujem dugmiće. Ovo jedino na najlakše da postavim pa da odigram ko čovek čisto eto da kažem da sam završio igru jer ionako ne vredi pišljiva boba.

Meni su kontrole baš logično raspoređene, ali svakako da bi trebalo da postoji podešavanje kontrola.

U pravu si logično su raspoređene, ali nije stvar u tome. Svako ima svoj fazon a kako je uobičajena stvar na PC-u da se layout može editovati tako je i noramlno da svako podesi raspored dugmića kako mu odgovara. A moj fazon je konkretno vrlo spcifičan jer koristim q i e za levo desno a ne uobičajeno a i d. S obzirom da je to tako shift mi je daleko a ctrl još dalje.

Ako te toliko muce imas program da zamenis tastere na tastaturi, ako je u igri lupam sad: X za nesto a tebi je bolje da bude T, upalis program i stavis da kad pritisnes T to PC vidi kao X.

Bilo bi fino još i da si mi rekao kako se zove taj program...

Htedoh da napisem malo o tome zasto se tako malo koristi Cry Engine - prva stvar je udobnost za koriscenje - posto znam ljude koji su probali Cry Engine, Unreal engine 4 i Unity koji kazu da je Cry Engine dosta tezi za koriscenje od Unreal engine-a... Unity ne podrzava sve novotarije i isto je tezi za koriscenje od Unreal-a.

I onda tek dolazimo do cene - ranije je Unreal engine kostao mnogo, sada kosta $19 mesecno za radnu stanicu i 5% od prihoda od igre. To moze da izgleda mnogo, ali isto tako, ako je engine udoban za rad, moze se dosta skratiti vreme razvoja i samim tim ustedeti cak i vise od tih 5% (govorimo, naravno, o malim game studijima, veliki ionako imaju dogovor sa Epic-om).
Treca stvar je ono sto se trenutno desava sa Crytek-om, a to je da su prakticno bankrotirali, sto nikako ne moze biti dobro ako neko zeli da koristi njihov engine...

Tačno je što si rekao za Cry Engine, ali Unity je super user friendly i njegova njaveća prednost je zajednica, koja je ogromna, Unreal ima akodje dobru zajednicu ali je slabija u odnosu na Unity.
Unity koristi JavaScript,C#,Python, dok je Unreal C#
Naravno da Unity ne može da se takmiči sa Unreal-om, jer je daleko duđe na sceni, i imaju daleko više budžeta na raspolaganjau.
Očekujem da budu velike promene u tom segmentu igračke industrije, jer je Unreal i Crytek izbacio nove "motore" po veoma niskim cenama, sad su jeftiniji od Unity-a, kojima je to bio glavni adut uz zajednicu.

Bilo bi fino još i da si mi rekao kako se zove taj program...

Rekao bih ti da znam. Drugar se mucio sa demom fife 2015 pa ga je koristio da menja komande, tako da samo znam da postoji i sta je. Mozes verovatno tako i da ga nadjes, potrazis na YT demo fifa 2015 change keyboard controls.

JoyToKey ili x360ce verovatno.

AutoHotkey

OK, međutim kako sam ionako bio pri kraju smazao sam završnicu regularno. Ne znam dal je to bio jedan od ključnih aspekata zbog čega su se namučili sa izradom, ali zbilja se ne sećam da sam u nekoj igri video ovoliko različitih skulptura, plitkih reljefa, pilara i ostalih arhitektonskih detalja koji su izrađeni prilično detaljno. Ono što mi je nedostajalo u više navrata je mogućnost da stavim generala da isključivo hoda kako bih mogao pažljivije da razgledam okolinu, s obzirom da je kamera u trku prilično nezgrapno rešena. Što se nekog realizma tiče i onoga što ga u izvesnoj meri umanjuje, pored fizike na odeći (tkaninama), smetale su mi jedne te iste face naprijatelja i deo u koloseumu koji je ličio na sve samo ne na arenu. Čini se da je taj deo mogao malo maštovitije da bude rešen. Sve u svemu vukla me je ova igra do završnice uz sve nedaće koje sam imao igrajući je, ne zato što je dobra - jer nije (gejmplej je očajan) već isključivo zbog vizelnog dela, dobro režirane priče koja je adekvatno isapraćena animaticima i možda najviše činjenice da se bavi ovom tematikom, obzirom da sam i sam učestvovao u izvesnom sličnom projektu pa mi je bilo zanimljivo da je ispratim do kraja (vidi sliku / Car Konstantin / koncept art - Legija prelazi Alpe).

legion_crosses_the_alps_by_vladimir0523-d83glax.jpg

Nazad
Vrh Dno