Luka Acas
Poznat
- Učlanjen(a)
- 25.10.2022
- Poena
- 25
U oktobru prošle godine sam uzeo "novu" grafičku (novu pod navodnicima jer nije bila skroz nova, bila je korišćena 8 meseci, pa mi ju je čovek prodao za 250e sa još 16 meseci garancije) ASRock Challenger ITX Radeon RX 6600 (non XT) 8GB. Problem se prvi put pojavio pre 2-3 nedelje kad sam primetio da mi internet i neke veoma stare igrice iznenada rade veoma sporo i veoma laguju. Otvorim CPUID HWM i vidim da je temperatura grafičke 79C i 97C Hotspot, a Utilization je prikucan na 100% iako su svi programi u pozadini ugrašeni i ništa mi nije otvoreno. U Task Manageru mi piše kako grafička radi na 100% zbog "Windows Desktop Managera", međutim, kada pokušam da ugasim tu aplikaciju, kaže mi da će mi se kompjuter ugasiti ako je ugasim. Pokušao sam na još milion načina koje sam video na internetu da rešim ovaj problem, ali mi ništa nije radilo. Čak sam deinstalirao drajver preko DDU-a i instalirao drugu verziju (stara verzija mi je bila i najnovija) i opet ništa. Na kraju sam reinstalirao Windows, i to mi je problem rešilo na samo 2-3 nedelje, i evo juče je problem opet krenuo. Grafička mi NON STOP radi na 100%, kao da majnujem. Jedino se malo smiri kad igram neke igrice, ali čim izađem iz njih, ili ih čak i samo minimiziram, grafička opet krene da radi na 100%. Video sam da ovaj problem i nije toliko redak. Jel ima neko neko rešenje? Unapred hvala.