Ssd
SSD definitivno moras zameniti, to moze biti glavni uzrok sporog sistema. Ram pogledaj do koliko podrzava overklok 2666 je stock, i taj ko ti je rekao da ce tako bolje raditi, ne znam sta da kazem ili mu se samo nije namestalo ili ram nije testiran i nema ga na support listi pa moras manuelno da podesavas clock i voltaze dok ne postane stabilan. Ryzen je gladan za brzim ramom i treba biti minimum CL16 ispod je idealno preko nikako jer latencija ponistava brzinu. Sto se tice novog procesora 5600x je i vise nego dovoljan ja ga imam uparenog sa RTX3080 i izvlaci mi sve preko preko 100fps, s tim da je ram 3600mhz CL16, govorim o novim SP igrama. Sto se tice komp igara za CS Valorant.. nema sanase da padne ispod 200fps zaiata za cenu za koju sad moze da se nadje je najisplativiji. A sa 5800 neces nista dobiti u igrama dok u nekim stvarima kao sto Fotosop moze da se primeti, predpostavljam da racunar koristis najvise za gejming a uzeci u obzir da da ti treba nov ssd ako mozes m2 to bi bilo idealno, 5600x ti je definitivno best buy. Btw ne zaboravi da abdejtujes BIOS pre stavljanja novog CPU jer ga nece prepoznati. Izvini na kasnjenju nadam se da su ti informacije korisne