Šta je novo?

RX 480 mining

A znam problem je oko toplote, kontao sam pored svih tih kartica da uzmem klimu da stavim u prostoriju. Ako 1 ne pomaze, stavicu 2 :D

Ljudi, vi se raspisali, a vidite da se čovjek zeza.

Ljudi, vi se raspisali, a vidite da se čovjek zeza.

Ne zezam se uopste. Kontam da uzmem 42 kartice jer hocu da stavim 6 u rig, ako mi bude islo uzecu jos kartica nije nikakav problem, stvarno sto bi se zezo, klima uopste nije skupa ako ce biti potrebna XD

Pa rano si se setio, sta drugo da kazem.... cccc :d

A imas prave kalkulatore (sa urucunatim rastom diff i padom zarade) za ROI a oni kazu da trenutno ROI ne postoji ako placas struji i nisi lopov, toliko :)

E da kad budes pitao ove iz EPS-a reci im da planiras da povuces ~7-8KW pa onda uracunaj cenu koju ti lupe (odokativno 1500-2000e)

Inace sve ovde sto vidis da sam dokupljuju grafike znaj da 98% prodaje staro smece (tahiti, itd) i podmadjuje HW od zarade koju je zaradio u prethodnim godinama, a ima i onih kojima je struja 5x niza od tebe pa racunaj da ce oni terat dok ti ne bakrotiras a nekima je struja i 50x manje od tebe (ne pitaj me kako)

Poslednja izmena:
Pa rano si se setio, sta drugo da kazem.... cccc :d

A imas prave kalkulatore (sa urucunatim rastom diff i padom zarade) za ROI a oni kazu da trenutno ROI ne postoji ako placas struji i nisi lopov, toliko :)

Inace sve ovde sto vidis da sam dokupljuju grafike znaj da 98% prodaje staro smece (tahiti, itd) i podmadjuje HW od zarade koju je zaradio u prethodnim godinama, a ima i onih kojima je struja 5x niza od tebe pa racunaj da ce oni terat dok ti ne bakrotiras a nekima je struja i 50x manje od tebe (ne pitaj me kako)

Nisam lud da ne placam struju pa da idem u zatvor. Kontao sam da kad bi barem 500$ mesecno imao i majnovao barem 1god vec bi bio u + kad bi prodao graficke. A ne znam u svakom slucaju cu videti sta cu i kako. Mozda se cak i uklopim do 1500 kW mesecno sve sa kucnom potrosnjom da mi ne bude 15din na kW...

Jedan naš kolega je kod matorog u firmi držao iza nekog kompresora 4x7950 skoro dve godine... čista zarada. :smash:

N Mozda se cak i uklopim do 1500 kW mesecno sve sa kucnom potrosnjom da mi ne bude 15din na kW...

:trust: ,) Mozda ako ih pustis da rade 7 dana mesecno :D

Najbolje je tebi da ti lepo ulozis te pare u prostor sa dobrom ventilacijom, obezbedjenjem, nabavis dizel generator, krenes u proizvodnju biodizela, pa pocnes da izdajes prostor sa sve strujom postojecim majnerima...
I koja bre brate klima, pa ne kopas ti sa reso-om i tranzistorom pola sata na dan, pa ti klima zavrsava posao.

Mislio sam da uzmem toliko kartica da se uklopim u 1500kw mesecno a ne da radim sa 42 hahahah :D

Sta bi onda trebao da uzmem za hladjenje prostorije?

Onda moj lapsus, oprosti. Za tu opciju jedan rig, 6 GPU, otvoren prozor je ok.

Za neku malo vecu kolicinicu, reda 42 GPU jedino, a koliko toliko ekonomski odrzivo promaja.
DOBRA promaja, na samom rigu, a i u prostoriji gde bi ih poredjao. E sad kako i sta ...to je vec zasebna tema za diskusiju, primarno sto treba da uzmes u obzir je da toplota ide na GORE.

Kad je hladno mozes jos i nekako da improvizujes, al kad bude napolju +30, a na cipu +50(u boljim slucajevima) od improvizacije nema nista.
I stvarno pukni 1-2,5 sedmica ako treba sa jednim rigom, da ti stigne i taj racun za struju ... testiraj, ne vredi ne moze niko da ti kaze sta je za tebe najbolje u okolnostima u kojima se ti nalazis.
Jedan od najlaksis delova posla je ...kupiti opremu

najlepsa stvar je kad prodje 1 mesec a nije uracunalo stanje,nego tek posle 2 meseca stigne pravi racun,video sam to a neko je i osetio,nije da odgovaram te,nego samo polako i oslobodjeno

A sto ti lepo zapocetak ne krenes sa 6 kartica,da vidis i upoznas se sa cime imas posao, kad vec planiras da udjes u te vode ,pa ces lako da dokupis sta ti bude trebalo kasnije. Mozda ti deluje jednostavno,ali nije bas tako.. Ima tu posla iha,i mnogo vise nego sto mislis. Nije to samo sklopis masine i udri..

A sto ti lepo zapocetak ne krenes sa 6 kartica,da vidis i upoznas se sa cime imas posao, kad vec planiras da udjes u te vode ,pa ces lako da dokupis sta ti bude trebalo kasnije. Mozda ti deluje jednostavno,ali nije bas tako.. Ima tu posla iha,i mnogo vise nego sto mislis. Nije to samo sklopis masine i udri..

Vec sam radio malo mining na mom racunaru. Imam GTX 1060 pa sam probao malo. Nije mi nikakav problem. Skonto sam kolko tolko a i imam drugara koji zna dosta o mainungu pa mogu da ga pitam, takodje cu ga dovesti da mi pomogne oko namestanja 36 kartica kad budem uzeo. Samo sto volim vise misljenja da cujem, zato sam se i obratio ovde :D

Au covece...ti smori ovde za medalju....kupi jedan rig i to sa nekim krstenim napajanjem za 5 kartica....tipa Corsair RMX 1000 ....sastavi to kako treba...ili bolje angazuj tog drugara ako ga vec imas...
Osnovno je...da ti nemas izgleda uopste predstavu koliko toplote disipiraju 42 kartice....a leto je pred nama....zato sastavi jedan rig...vezbaj malo mesec-dva...ako ide...kupi jos...ako ne ide...KP.....

Hvala svima na savetima, vec sam narucio 36 kartica i 2 klime Hansol Premium GWH09TB-S3DNA1D
tema moze da se lock! :)

Iako ti je rečeno da klime ne mogu da ti vrše poso, ti si ih naručio, rečeno ti da napraviš jedan rig, 6 karti, za probu, ti napravio 3.
Džabe je ovde sve ovo pisano

Toliko da si ti morao svoj prvi post da napraviš haha čestitam :wave:

ja mislim da je on dosao ovde da izreklamira klimu :d

HAHAHAHAHAAH nisam dosao da izreklamiram klimu nego cisto malo da se sprdam... Da vidim kako bi reagovali "stari" majneri prema novom coveku koji bi hteo da udje u maining :D Pola istine je tu a vecina nije :p crayfish037 i ja se znamo vec 8-9 godina :D Prvo je on poceo da mainuje pa ja :D Od njega sam sve naucio i trenutno imam stvarno 100 kartica i planiram da uzmem jos 36 :D Placam struju trenutno negde oko 1300e a ukupno sto mainujem po mesecu je: ~237eth

Nista nista zato ce ETH na 2$ uskoro :-devil-:

Vrh Dno