Šta je novo?

RV870 codename Evergreen/Cypress

Чини ми се да ATI наставља традицију бучних картица. Код ове моје XpertVision 4850 већ 20% ствара солидну буку мада нису упоредиве вредности. Најзад су успели значајно да оборе такт у мировању што је за сваку похвалу.

Meni Sapphire-ova 4850 (dual slot) na 45% je necujna...ali na 100%...cujes je od iz druge sobe :d

Чини ми се да ATI наставља традицију бучних картица. Код ове моје XpertVision 4850 већ 20% ствара солидну буку мада нису упоредиве вредности. Најзад су успели значајно да оборе такт у мировању што је за сваку похвалу.

XpertVision/Palit je i poznat po bučnosti svojih kulera. kad god sam čitao komentare korisnika istih uglavnom koriste reči kao traktor, uragan i slične. :D
ovaj moj "gejlord" se ni ne čuje. baš sam je vadio pre neki dan i isprobavao IGP. ista količina "buke". radi inače na 50% kuler, a temperatura je 35. kad su vrućine onda je 40-45 max.

XpertVision/Palit je i poznat po bučnosti svojih kulera. kad god sam čitao komentare korisnika istih uglavnom koriste reči kao traktor, uragan i slične. :D
ovaj moj "gejlord" se ni ne čuje. baš sam je vadio pre neki dan i isprobavao IGP. ista količina "buke". radi inače na 50% kuler, a temperatura je 35. kad su vrućine onda je 40-45 max.
A sta je Gainward drugo do Palit/XpertVision?:)

I Gainward i XpertVision i Galaxy su vlasnistvo Palit-a :) a ima ih pod jos naziva na drugim trzistima (Yuan, Daytona).

dosta DX10-only vizuelnih efekata moze u stvari da se dobije i koriscenjem DX9 (Kriza anyone?)

Zato skalira i radi tako kako radi. ;)

DX 10 was designed in a way to reduce the CPU overhead per draw call. But this doesn’t help if the engine GPU abstraction layer was build for a DX9 like API. This way you end mapping a DX9 like interface to DX 10 and waste all the CPU power that you can win by using DX10.

You can even make bigger mistakes that would make DX10 slower then 9.

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1326798&postcount=102
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1206237#post1206237

Ali, kao sto napisa yooyo (& me), nece Crytek da izbaci DX10-only igru u vreme kada je procenat zastupljenosti Vista-e bio mizeran, a i posle dve godine je ostao na maltene istom nivou!
Kada tako rasire "user base", onda nek' se pitaju zasto su developerima konzole privlacnije.

Poslednja izmena:
E o ovome sam pričao

Prvi pre-orderi 5870.

5870_sm2.png

Znači prvi primerci 319.99€ što obećava da će se nakon prve nedelje cena spustiti ispod 300€. BTW PDV je ovde 20% koliko vidim.

Izvor: hardware.info

Poslednja izmena:
U odnosu na ovo 5850 ce bas biti sweat spot :), mozda nesto preko dvesta eura, nadam se :S:.

На тој слици та картица изгледа као неки пиштољ из научно-фантастичних филмова :d

ako je ovo tacna cena onda to i nece tako skupo da bude...secam se kad je izasla 3850 da je u Nemackoj kostala 240e tako da ako bude sad 5850 negde oko 220-240e bice to ok

haha, sjano, ovi nvidiashi i dalje ne mogu da veruju sta im se desava :D

good ;)

A sta im se to desava? :)

Ja sam samo skeptican, posle debakla zvanog R600 svako mora da bude bar malo skeptican. Ok, ti nisi, tvoj posao je da palis masu ATi marketingom ali ja i dalje cekam prave testove a ne te SBBKBB price :)

A sta im se to desava? :)
pa desava im se to da svesno odlucuju da zive u poricanju! Zdrav stav, nema sta... krajnje metafizican - ako o necemu ne mislim, onda to i ne postoji... sve je stvar percepcije ;)
Ja sam samo skeptican, posle debakla zvanog R600 svako mora da bude bar malo skeptican. Ok, ti nisi, tvoj posao je da palis masu ATi marketingom ali ja i dalje cekam prave testove a ne te SBBKBB price :)

ah R600 "argument" priceless... to ni Starac ne bi povukao... ma ni genuine :d definitivno si postao moj omiljeni nvidijash! ;)

Ajd sad da utvrdimo cinjenice:
1) ja nisam skeptican jer imam neposredan uvid sta 5870 moze
2) moj posao nije da palim mase ati marketingom ;)
3) budimo realni, tebi ni "pravi" testovi nista nece znaciti... a iskreno nesto i sumnjam da ih cekas.

Dakle bez SBBKBB i bez paljenja - HD 5870 je brutalna kartica koja sabija! :wave:

Dakle bez SBBKBB i bez paljenja - HD 5870 je brutalna kartica koja sabija!

LoL imas ti neki dokaz za to sto pricas:wave:

Poslednja izmena:
Dakle bez SBBKBB i bez paljenja - HD 5870 je brutalna kartica koja sabija!

LoL imas ti neki dokaz za to sto pricas:wave:

sto sumnjati kad se znaju specifikacije, samim tim leaked tabele su sasvim realne...

e sad ono sto bi mene privuklu ATI-ju nije parce silicijuma vec bolji driveri, kompatibilnost (HW) kao i vise ulaganja u prateci SW... dok se to ne desi neka "simbolicna" price/performnase me nece prikloniti crvenima :)

pa desava im se to da svesno odlucuju da zive u poricanju! Zdrav stav, nema sta... krajnje metafizican - ako o necemu ne mislim, onda to i ne postoji... sve je stvar percepcije ;)

ah R600 "argument" priceless... to ni Starac ne bi povukao... ma ni genuine :d definitivno si postao moj omiljeni nvidijash! ;)

Ajd sad da utvrdimo cinjenice:
1) ja nisam skeptican jer imam neposredan uvid sta 5870 moze
2) moj posao nije da palim mase ati marketingom ;)
3) budimo realni, tebi ni "pravi" testovi nista nece znaciti... a iskreno nesto i sumnjam da ih cekas.

Dakle bez SBBKBB i bez paljenja - HD 5870 je brutalna kartica koja sabija! :wave:

Oni ne bi, ja bih :) i drago mi je da sam ti omiljen, totalno sam uzbudjen zbog toga :D

Ti nisi skeptican, logicno je, nisi bio ni kada je R600 kucao na vrata. Nisi bio mnogo puta pa se tu ipak nesto izjalovilo :) I verovao ili ne ja zaista cekam da vidim realne testove svih kartica iz nove ATi generacije - zanima me koliki napredak su/ste napravili u odnosu na poslednju i kakav ce to impact imati na trzistu.

Sve ovo sto smo do sada videli - slike sa 2 crvena auspuha, marketinski grafici koji obecavaju 50% vise performansi u odnosu na GTXn, tupljenje o DX11 - to je sve lepo i krasno ali mene i dalje zanimaju realni rezultati.

Ne vidim razlog zashto bih zeleo da kupim sada HD5870?!? Igara pod DX11 nema, drajveri ce verovatno biti sirovi kad se kartica pojavi u prodaji, nema zezalica ala PhysX i 3D naochara (ne onih koje se kupuju, a anaglyph)... A shto je najvaznije, sve nove igre rade odlichno na trenutno aktuelnim karticama.

Pa naravno da nema razloga pogotovo sto sve trenutno dostupne igre rade odlicno sa trenutno aktuelnim kartama. DX11 naslova ce biti ali ne u izobilju ove godine, tek sledece, mozda. E sad to sto ATi pokusava falsh pricom da ubedi ljude kako DX11 naslovi samo sto nisu stigli (DIRT2, Stalker koji ce navodno biti dx11) je samo lov u mutnom :)

U principu ima smisla za one koji imaju 2 ili 3 generacije stare kartice.

Poslednja izmena:
Smesno. Ljudi koji tako razmisljaju su i dalje na 8800gt :)
Ovo ce se sasvim dobro prodavati ;) trebalo to nekome ili ne. Nove stvari su uvek imale prodju a one koji gledaju da izvuku max perf/price ce zadovoljiti polovna 8800gt na 16x10.
BTW, 5870 se 'odavno' nalazi u srbiji na testiranju ;)

E sad to sto ATi pokusava falsh pricom da ubedi ljude kako DX11 naslovi samo sto nisu stigli ... je samo lov u mutnom :)

Kao što je pokušavao i 2002/2003. sa 9700Pro, neposredno pred izlazak DX9 ... i tad su lovili u mutnom :). Sjećam se i prvog velikog naslova iz tog vremena, mislim da je bio Unreal II, koliko je bolje radio na ATIu.

Poslednja izmena:
Ne vidim razlog zashto bih zeleo da kupim sada HD5870?!?
errr... zato sto je najbrza graficka na svetu? :trust:
Igara pod DX11 nema,
Kao sto neko gore napisa, one su tu, samo cekaju zvancini izlaak Win 7 i DX11... a svi aktuelni DX10(.1) naslovi rade mnogo brze i omogucavaju a) igranje sa ukljucenim V-Syncom b) cepanje FSAA/AF c) podizanje rezolucije High-Sky ;)
drajveri ce verovatno biti sirovi kad se kartica pojavi u prodaji,
<ALARM>FUD</ALARM> 9.10 drajveri u RC varijanti su besprekorno stabilni... i opet ponavljam brzi... naravno, stvari mogu i bice samo jos brze ;)
nema zezalica ala PhysX i 3D naochara (ne onih koje se kupuju, a anaglyph)... A shto je najvaznije, sve nove igre rade odlichno na trenutno aktuelnim karticama.

"zezalica"... e to si dobro rekao, jer to je upravo to - zezalica, a u stereoskopskoj varijanti prilicno skupa!

Veruj mi uvek moze "odlicnije"... jer ako aktuelna generacija terea Crysis na High u okviru odredjenog broja frejmova, 5800 ga tera na Very High u tom okviru, a razliku izmedju High i Very High itekako mozes primetiti
:wave:

kad mozemo da ocekujemo prodaju 5800 serije na nasem trzistu,i zna li se okvirno kolika ce biti cijena(5870)!?

Poslednja izmena:
"Because we support GPU-accelerated physics, our $129 card that’s shipping today is faster than their new RV870 (code name for new AMD chips) that sells for $399." - nVidia

Sjajan PR spin. :-devil-:

14j9i5j.png
:smoke:

Poslednja izmena:
fullscreencapture917200u.jpg

:d

Poslednja izmena:
:D

priceless

Steta sto se na ATI-u Betmenu plast ne vijori tako realno kao sto s vijori na Nvidiji.

Nazad
Vrh Dno