Šta je novo?

RV870 codename Evergreen/Cypress

Po malo cinican naziv atijeve nove generacije EverGREEN:D........

Poslednja izmena:
Juh crno-crvena shvabska cigla.... :D

Nego, jel to usitnilo do predstavljanja?

Svidja mi se izgled :)

Pazi i oni poceli sa "blindiranjem" karte na poledjini, zato se tebi starac i svidja, podseca na gtx :).Ona dva crvena "auspuha" su ruzna bar na slikama deluje ko igracka, a i onaj polovicni izduv nije im bas pametno resenje, mada testovi ce pokazati svoje.

Koliki li će biti 5870 x2, ako je single GPU karta ovolika?:zgran:

Pa isti toliki valjda, ipak postoje neki standardi, ako naprave vecu u pola kucista nece moci da stane.

Koliki li će biti 5870 x2, ako je single GPU karta ovolika?:zgran:

Ovolika:

radeonX4.jpg

A GT300 ovolika:

3368925789_f98212bdb7.jpg

opybr.gif

Poslednja izmena:
Fudo:

Radeon HD5850 is a 725MHz chip, 1440 shaders

As you could imagine Radeon HD 5850 card is a slower and crippled version of Radeon HD 5870 and this slower card has 1440 shaders and runs at 725MHz.

The Radeon HD 5870 has 1600 shaders and runs at 825MHz. GDDR5 memory runs at 1000MHz compared to 1300MHz on the 5870 card and this results in a memory bandwidth of 136GB/s, which is more than with 4870.

Just like Radeon HD 5870, this car comes with 32ROPs and the maximum power consumption is 170W under a workload and 27W in idle. The launch date is September 23rd.

Ako je istinita informacija biće lepo, jako lepo...

Već vidim da će 5870 zameniti ovu moju 4870 (samo ne znam kako će ostatak mašine reagovati :d).

Crysis test navodno?

http://bbs.chiphell.com/viewthread.php?tid=53938&extra=page=1

CPU:AMD Phenom II X4 955BE
Win 7 RTM
VGA:HD5870 1GB

Crysis 1900x1200 4AA+16AF DX10 Very High
min:30.**
avg:43.**
max:54.**

Po ovome je 50% brza ne od obicne ATI 4870 vec od NV gtx295 i ATI 4890CF - na kojima je pri ovim opcijama igra prakticno neigriva. Gledam rezultate za te karte u istom thread-u, i racunam da je sve avg framerate.
A na nekom Intel Q9xxx bi bilo to jos brze.
Ali, ako je tacno ono za 27W u idle-u, to je potpuno fantasticno.
Videcemo da li je ovo tacno.

Par priglupih pitanja :)

Kada točno ističe NDA ??
Danas je papirnato lansiranje uz pokoju ES recenziju??

ja video negde da istice 17 septembra...
taj test je verovatno debelo naduvan, mada bi bilo lepo da naredna DX11 generacija donese sto vece ubrzanje :)

I ja mislim da je naduvan, tako to obicno biva pred izlazak neke karte, objave neke prebudene rezove i svi onda kao :zgran::banana: a onda ipak odusevljenje malo splasne kad se procitaju prvi pravi testovi. Mada mora priznati da su me iznenadili (pozitivno) sa 48xx serijom sto se performansi tiče, tako da ja navijam (naravno) da performanse budu bar približne ovom testu :)

Poslednja izmena:
E jada, ceka se karta koja ce da daje 43fps u naslovu od prije 2 godine. I jos znamo da nije istina :p

Taj naslov od pre 2 godine je jos uvek nedostizna stepenica za sve osim tima koji je isti napravio. ;)

Ja jedva cekam, ovaj HD4890 je već predugo u mašini... za ostatak mašine mi se i ne žuri. Q6600 na 3.6 GHz ni danas nije nešto mnogo zastareo, a kupio sam ga u septembru 2007 - dakle pre ravno dve godine!!! Aktuelna grafika tada je bila GeForce 9800 i Radeon HD2900... koliko je samo grafika napredovala, a tržište procesora - ništa bitno. To dosta pokazuje koliko je GPU sve bitniji od CPU-a!

Jeste, danas ce se deliti sample-ovi novinarima.

Extra je :)

Ja jos necu da diram moju, bice dovoljno brza dok se ne pojavi HD6870 :D

To oni kao slučajno :).
Sad će do 23. curiti informacije, slajdovi i dijagrami arhitekture na sve strane. A 7 dana prije dizanja NDA će već prodavati karte na Taiwanu.

Kad se ono diže NDA za Athlon X4 (Propus) .... evo, procesori izlistani danas na newegg-u.

Poslednja izmena:
Vrh Dno