Šta je novo?

RV870 codename Evergreen/Cypress

Sta znaci "some benchmarks later"??? Jel ima sanse da se uskoro pojavi neki preliminarni test?

fino samo windows 7 izlazi polovinom/krajem jula (RTM) tako da ce tu biti jos prasine ... :)

Stvarno working sample!

Prilozi

• System.JPG
    System.JPG
    404.2 KB · Pregleda: 270
ja se nadam da Nvidia ima keca u rukavu pa cena i jedne i druge ima da bude realna... :)

Nevidia pravi veliki cip, tako da jedino ako bude mnogo brz u tom slucaju bi on mogao da ostane skup, a Atijev bi morao da se prodaje po jako povoljnim cenama. Sve vesti koje su se mogle videti na netu su sugerisale da nVidia ne cilja nisku cenu ;)

u prevodu, mirise na aktuelnu generaciju :)

ATI Evergreen code names explained

The upcoming DX11 parts are commonly known as R870, but some call it RV870. It's smaller sibling is similarly known as RV840. The problem is that ATI dumped the numerical code names a long time ago, those names never existed. If you have seen anything purporting to show specs on these parts, they are fabricated. Anyone that has the real chip specs would know the code names as well.

Evergreen_text.jpg

As you can see, the MS demos clearly say Evergreen, "HARDWARE: EVERGREEN" to be precise. This is the family, all of the DX11 parts all fall under the Evergeen banner. The chips under them each have their own code names, trees in the evergreen family. R8xx and RV8xx never existed as code names, and never will.

DX11_demo_evergreen.jpg

So, what are those code names? They are Cypress and Juniper. Cypress is the big chip, and Juniper is the mid-range part. ATI strongly hinted at the conference that the wafer was a Cypress, but I don't recall if a chip code name was explicitly stated. It it was Cypress, die size estimates in the 180mm^2 range should make Nvidia very nervous. If the wafer was a Juniper, Nvidia should be far more nervous.

In the end, if you see people calling any specific part Evergreen, they don't have a clue and are making things up. This was a very clever move on ATI's part, it likely will gain them at least 3 levels of cunning when they level up.SA

Izvor: semiaccurate

Poslednja izmena:
ala je launch date, to sam mogao i ja da ti kazem :D

Odlozen?

As already written, and a lot about the release date of the new generation graphics card from AMD / ATi speculated. As we now industry-related sources have been reported, the RV870 has been postponed to November. This is due largely to the low yield rate of TSMC, and this will not improve soon. Thus, the yield rate of business-related sources of TSMC is still very modest, and even after another fruitless optimizations have not improved.
Despite these problems, we suggest that an early launch beginning of November is possible. This situation has a positive aspect, namely the availability of better than with a launch in October, but we still in the same month a paper launch expected.

AMD/ATi je pre godinu dana imao sreće, kockalući se na kartu da će TSMC uspeti da pređe na finiji proizvodni proces na vreme. Sad im se izgleda obilo o glavu.
TSMC im je isprva uprskao sjajni HD4770.
Sada će ih izgleda ispaliti i za RV870 kartice. Umesto da iskorise vremenski period do izlaska sledećeg nVidijinog čuda, i hype oko Windowsa 7 i DX11, RV870 će se pojaviti praktično u isto vreme kad i "GT300".

Eh, kao da oni ne znaju sta bi bilo dobro za njih

Znas i sam koliko je firmi propalo u proslosti jer nisu stigli na vreme, a sta znaci kad na trziste izadjes sa pravim proizvodom u pravi cas

Ja i dalje mislim da je sve to PR pomeranje prodaje 4770 i 40nm cipova jer ne postoji ni jedan razlog (aka konkurencija iz nV) da skacu sami sebi u stomak i kresu zaradu sa novim i novim modelima dok se lager temeljno ne ocisti od 3xx0 i 4xx0. Za ocekivati je da se TSMC naglo oporavi sa 40nm proizvodnjom negde oko "back to school" perioda... ;)

Poslednja izmena:
Ma naravno da je to. Kome sada da prodaju DX11 karticu kada se konačno 4800 familija bolje prodaje od GTS i GTX kartica iz konkurencije koje pripadaju istoj klasi...? Nema razloga da žure. Win 7, neki DX11 demo, dobri drajveri i yield i taman pravo vreme...

Još jedan dokaz su i pojava kartica 4730 kao i kartice koja je u najavi 4790 na kojima treba da se rasprodaju preostali čipovi rv770 i rv790 , a to po mom mišljenju može samo da znači da ove karte koje su u nadolasku ima potpuno svojim perfomansama da obezvrede prethodne dve generacije .

Malo nas ima koji zadnjih 5 godina kupuju samo crvene iliti kanadjane mnogo me raduje ova vest....Mislim da sa ovim cipovima postoji sansa da ATI (na moju veliku zalost kupljen od AMD-a) skoro pa i posalje zelene (Nvidia) na ivicu vecnih lovista,)

Hm.. mozda ipak dobijemo i od ati-a neku alu sa 2000 sejdera........

Sada će ih izgleda ispaliti i za RV870 kartice. Umesto da iskorise vremenski period do izlaska sledećeg nVidijinog čuda, i hype oko Windowsa 7 i DX11, RV870 će se pojaviti praktično u isto vreme kad i "GT300".

heheh, jes kako da no ;)

Malo nas ima koji zadnjih 5 godina kupuju samo crvene iliti kanadjane mnogo me raduje ova vest....Mislim da sa ovim cipovima postoji sansa da ATI (na moju veliku zalost kupljen od AMD-a) skoro pa i posalje zelene (Nvidia) na ivicu vecnih lovista,)

Pa ces onda svoju omiljenu boju placati 2x skuplje jer nema konkurencije.

Ma naravno da je to. Kome sada da prodaju DX11 karticu kada se konačno 4800 familija bolje prodaje od GTS i GTX kartica iz konkurencije koje pripadaju istoj klasi...? Nema razloga da žure. Win 7, neki DX11 demo, dobri drajveri i yield i taman pravo vreme...

Negdje :)

Dok se ne pojave igre, nema razloga da bilo ko izbacuje DX11 hardver. Iskreno mislim da niko nece postradati ako Ati izbaci svoje kartice pre Nvidije. I jedni i drugi imaju veliku bazu fanova koja nece odmah skochiti da kupi prvu karticu koja se pojavi sa podrshkom DX11.

wrong.

g80 je izbacen pre pojave dx10 igara, tada su u najavi bili Crysis i Alan Wake :D

Nazad
Vrh Dno