Šta je novo?

RV870 codename Evergreen/Cypress

Sto se tice temperatura u normalnom loadu, obrati se njima, ja nemam nista sa tim :p
Ja da se obratim? Mislim da bi drugi trebali pre mene, samo sam okacio njihove slike i zbog toga prozivan da nesto preskacem i da nesto meni odgovara. :smash:

To ovi nasi genijalci nasli da deru. Pitam se da li kolega sto prodaje, kupio ovde pa mu ne odgovara ili je sverc komerc u pitanju.

E ovo vec lici na nesto :), iole dostizne cifre...

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo kad bi do kraja godine taj 5850 otisao na 150eu sto je vrlo verovatno e tad bi se pocastio sa istim ovako jos uvek je jaka cena ali polako.

Tesko bogami, taj rang cena ce da popuni 5770.

ma ja isto očekujem u decembru 5850 za 150-170e. kad bolje pogledaš ni ne isplati se ranije uzimati, jer Dirt2 tada izlazi

38000 5870 :( qqlele... taman sam se razmisljao da li da uzmem 260 ili da cekam 5870/5850... koja li ce biti cena 5850?

Pa ocekuj u pocetku kod nas oko 260 do 290 evra sigurno:p
Njih jos nema moraju biti skuplje od ocekivanog mada i ovo je srbija sve je skuplje nego bilo gde tako da polako gde zurite ja na 8800gt uzivam i dan danas :d

Poslednja izmena:
Pa s obzirom da 5870 zavaljuju (neobavestenim) ljudima za 430 EUR, uopste me ne bi cudila cena za 5850 od nekih 330-350 EUR (sve ovo u Srbiji naravno).

ja očekujem da kod nas bude problema kad dođe do prvih padova cena 5800 serije. ovi uvoznici neće baš prodati puno kartica po 40000 a sasvim sam siguran da im neće tako lako ni spustiti cenu.
eno primera sa 945 Phenomom koji se baš i ne prodaje. *** ko zalazi u te cenovne vode taj zna da je 955 bolji izbor. zato danas imamo 955 za 15k, 965 za 16k a 945 skuplji od ovih boljih (oko 17k)

@peja
sviđaju mi se rezultati jako. o GTX285 sam mogao samo da sanjam, a ova je razvaljuje sama

Poslednja izmena:

Sjajna karta, definitivno. Nikada nikoga nisam cimao za semplove, bojim se da ću morati da počnem da smaram Neđu uskoro :D

Posebno je sjajno što je dosta tiša i hladnija. Svi smo se bojali da možda tu ne bude problema (manji kuler pa će se više grejati, kraća karta pa će možda biti slaba za OC), ali izgleda da su u AMDu baš znali da će nas to plašiti i baš tu su odradili super posao.

Sve u svemu, karta po mom ukusu, pre nego top model :)

Gledao sam test 5850 na Guru3d i kad malo bolje razmislim pa i nisu neki posao odradili mislim vidim da dobija gtx285 ali to je za par frejmova cak vidim da u nekim igrama tri do pet frejmova razlike naspram ati4890 sto mi je jako cudno naspram surove snage 5850(1440shejdera naspram 800)OK kapiram losi drajveri igrica neoptimizovana za Ati i sl. izgovori ali nesto mi tu nije jasno.Nadam se da ce benefiti nove Ati5850 se pokazati u novijim igrama.Moj zakljucak je brza karta, novi efekti, Dx11,duplirani shejderi (5870-1600)(5850-1440) mozda zvucim alavo ali ja bi i duple performanse:smash: nekako su mi rezovi koje daje npr. 5850 crossfireX pravi rezovi koje bi voleo da vidim od nove generacije kartica kao sto je ova Ati 5850 a i 5870 ali sta da se radi uvek je to tako na kasicicu opet ponavljam nadam se da ce se videti benifiti u buducnosti:wave:

ATI 5850 je oko 20% sporiji od 5870, sa cenom koja ce kod nas biti oko 280 evra u maloprodaji ne vidim konkurenta, GTX 285 je sporiji nekoliko procenata prosecno od 5850 bez podrske za DirectX 11

Koji crni 280 eura za 5850, bice to manje.

sudeci po 5870 koja je kod nas 430e, bice ~300e, ja nerazumem sto neki ocekuju da je AMD bozic bata?

Hehe bozic bata, dobar si. :D

Pogledaj cenu u Nemackoj, pa onda kudi ATI/AMD. Nije AMD kriv sto u ovoj zemlji svaki prodavac oce da se obogati za nedelju dana.

Kod nas bi trebao biti u početku oko 240-260e

Kartica će sigurno biti razbijač, ali koliko li će nVidia da ceni ovo čudo? Po meni ništa ispod 700$ nećemo videti u prvih nekoliko meseci.

Edit: Ako stvarno daju naziv CUDA Cores, znaćemo u kom pravcu ide nVidia brod.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno