Josh uvek ima samo jedna rasa tj ljudi. Ja to ne vidim kao neki nedostatak jer su rase u sustini nebitna stvar za MMO tj tu su zbog role playinga a nijedan MMO se ne svodi na to nego raiding i budzenje ako pricamo o PvE MMOima kao shto je WoW.
Diablo nema rase nego samo klase a ne vidim da mu nesto fali. RoM ide vishe na taj WoW/Diablo fazon budzenja opreme i radjena instance runova. Kasnije ekspanzije ce sadrzati battlegrounde/SvS okrshaje ali kao shto znas i sam to i nije poenta igre (kao shto nije ni u WoWu).
Na Runes of Magic treba da gledash ovako. To je WoW klon koji je izasao 4 godine kasnije i koji prolazi jako slican put koji je WoW prosao uz neke elemente koji su bolji od WoWa u startu. Ako se pitash zasto bi igrao takvu igru odgovor je jako jednostavan. Setting je drugaciji, class sistem je drugaciji/bolji, ako volish da je igra malo hardcore to cesh dobiti i najvaznije od skora je igra POTPUNO besplatna. I dalje postoji cash shop ali je moguce tradeovati/prodavati iteme/gold za dijamante (cash shop valutu). U prevodu ako imash vremena bicesh uspesan ako ne nemoj ni pokushavati da igrash MMO jer sve shto cesh raditi bice kukanje po forumu kako je igra ****** jer je teska/zahteva pare bla bla bla...
Najveci problem igre su performanse. To kad srede i par bagova igra ce biti na nivou WoWa (ako izuzmemo Warcraft setting koji iako je odlican nije moj cup of tea).
Iskren da budem da sad krecem neki MMO mogu ti reci da bi imao samo dva izbora. Da platim i igram WoW ili da igram dzabe RoM. EvE guraju samo sci-fi zaludjenici, Conan je isto shto i RoM sa boljom grafikom shto placash 15eur mesecno, Aion je isto shto i AoC + mnogo hype-a jer je igra tek izasla, WAR je PvP MMO (u prevodu glupost), Lotro je WoW wannabe ciji najveci kvalitet je Lotro setting. Sve ostalo (F2P ili P2P) je krsh.