Šta je novo?

Runes Of Magic

Ma rase. Znash kao Ork, Elf, Human i tako to.
Nije valjda da imash samo 1 rasu? Znam da je bila samo jedna u beta-i zato shto nisu stigli sve da naprave.

Josh uvek ima samo jedna rasa tj ljudi. Ja to ne vidim kao neki nedostatak jer su rase u sustini nebitna stvar za MMO tj tu su zbog role playinga a nijedan MMO se ne svodi na to nego raiding i budzenje ako pricamo o PvE MMOima kao shto je WoW.

Diablo nema rase nego samo klase a ne vidim da mu nesto fali. RoM ide vishe na taj WoW/Diablo fazon budzenja opreme i radjena instance runova. Kasnije ekspanzije ce sadrzati battlegrounde/SvS okrshaje ali kao shto znas i sam to i nije poenta igre (kao shto nije ni u WoWu).

Na Runes of Magic treba da gledash ovako. To je WoW klon koji je izasao 4 godine kasnije i koji prolazi jako slican put koji je WoW prosao uz neke elemente koji su bolji od WoWa u startu. Ako se pitash zasto bi igrao takvu igru odgovor je jako jednostavan. Setting je drugaciji, class sistem je drugaciji/bolji, ako volish da je igra malo hardcore to cesh dobiti i najvaznije od skora je igra POTPUNO besplatna. I dalje postoji cash shop ali je moguce tradeovati/prodavati iteme/gold za dijamante (cash shop valutu). U prevodu ako imash vremena bicesh uspesan ako ne nemoj ni pokushavati da igrash MMO jer sve shto cesh raditi bice kukanje po forumu kako je igra ****** jer je teska/zahteva pare bla bla bla...

Najveci problem igre su performanse. To kad srede i par bagova igra ce biti na nivou WoWa (ako izuzmemo Warcraft setting koji iako je odlican nije moj cup of tea).

Iskren da budem da sad krecem neki MMO mogu ti reci da bi imao samo dva izbora. Da platim i igram WoW ili da igram dzabe RoM. EvE guraju samo sci-fi zaludjenici, Conan je isto shto i RoM sa boljom grafikom shto placash 15eur mesecno, Aion je isto shto i AoC + mnogo hype-a jer je igra tek izasla, WAR je PvP MMO (u prevodu glupost), Lotro je WoW wannabe ciji najveci kvalitet je Lotro setting. Sve ostalo (F2P ili P2P) je krsh.

WAR je PvP MMO (u prevodu glupost)

Glupost za one koji vole samo PVE. Bez vrede, ali sve što si ti nabrojao kao dobro je meni očaj živi. Voliš PVE, a plaćaš pretplatu. Čemu to? Isto je ko da igraš tetris, pa uploaduješ skor kad završiš nivo, a onda dođu svi i dive se skoru. :S:

EVE online je najbolji MMO do sada napravljen.

Izvini, ali ti si na mene ostavio utisak kao da ti je ovo prvi MMO. Mislim izjava da je nedostatak rasa nebitna stvar je totalni *****izam. To u stvari znachi da svi pochinju isto, nemash PvP(sem mozda u Arenama) kada prodjesh Questove sa jednom klasom smoricesh se kada budesh igrao sa drugom klasom... RoM u najbolju ruku moze da se poredi sa LOTRO i to samo zbog toga shto nema 2 suprotstavljene frakcije. LOTRO ga shije u svim delovima sem mozda u sistemu klasa(ne svidja mi se bash ovaj sistem u Runes of Magic).
Anyway svrha ovog posta jeste da je glavni razlog zashto ja nisam probao Beta-u ostao: Kada nabudzish lika na max lvl, nemash vishe novog contenta(ako izuzmemo promenu uloga u raidu).

Ti zvucish kao da ti je prvi MMO. Na trzistu ne postoji MMO igra koja ima bitno drugaciji End game sadrzaj od ove. Ako se pitash da li je ova igra donela nesto novo u svet MMO-a odgovor je da nije. Ovo je free kopija WoWa koja josh uvek nije ispolirana i koja je zabavna/zarazna kao i WoW. Ako trazish MMO koji ce ti dati cool/zanimljive questove zbog kojih cesh igrati igru ovo nije igra koja ti to moze ponuditi. Kao i u WoWu, questovi su samo nuzno zlo koje morash da odradish da bi stigao na max lvl gde igra/raiding pocinje. End game sadrzaj je isti kao u WoWu/Diablu. Poenta MMO-ova nije u uzivanju u q nego u zavrsavanju istanci sa drugim ljudima kao i neizbezno poredjenje ko ima bolju opremu/ko je vishi lvl. Ako si igrao WoW (a rekao si da jesi) onda znash o cemu pricam :).

Ako hocesh PvP igraj WAR mada koliko sam procitao tamo nema dropa opreme shto je bezveze u najmanju ruku tako da je chak i RoM PvP bolji jer ovde postoji taj feature. Koja je poenta PvP-a ako ne postoji strah od gubljenja opreme?

Takodje vezano za rase, razumem da neko smatra da je to bitno ali ja ne. Ja uvek i u svakom RPGu igram ljude. U pravu si da nisu stigli da ubace nove rase, to ce stici sa novim expansionom za neka 4 meseca ali to je meni totalno nebitan momenat. Uostalom ni GW nije imao rase pa je postigao veliki uspeh. Jednostavno kad hocesh da uzivash u q/roleplayingu igraj dobar single RPG jer ti nijedan MMO nece pruziti to zadovoljstvo kako to moze dobra single igra.

Poslednja izmena:
Moze onaj "WoW wannabe" LOTRO. Questovi su tu da pojjachaju fantasy utisak cele igre, ali i instanci. Ovaj MMO je daleko povrshniji od WoW-a i LOTRO-a i to iako se tebi svidja mene bash odbija. Hvala na info-u i zelim ti puno zabave uz Runes of Magic.

Jel igrate jos? Umrla vam tema. Cini mi se da je zanimljiva igra. Ja upravo download-ujem ovih 5.2Gb, pa cu da se prikljucim. Jel jos uvek postoji taj guild Balkania ili mozda neki drugi?

Ne bih ti to preporuo ali ako ti se bas igra F2P MMO trenutno nemas bolji. Ako je verovati forumu Balkanija je jos aktivna, cini mi se da ima dosta novih ljudi. Forum se na nalazi na sledecoj adresi: http://balkania.isgreat.org/forum/index.php. Tamo imas temu posvecenu aplikacijama za pristup i objasnjenje kako je popuniti. Dobri su ljudi u guildi, ima smaraca mada mi se cini da sam ja bio najveci od svih :D

Hvala. Ja sam mislila da igram Wow, ali sam ovo videla na netu i videla da je free. Mada dok sam citala ovde na temi komentare uvidela sam da ljudi ovu igru dosta uporedjuju sa wow-om.

Skinula sam igru sa interneta, instalirala sam je i gle cuda, opet nesto instalira. Download-uje i update-uje i tako unedogled. U donjem desnom cosku se menja izgleda neka verzija. Sad je 2.1.2.1941.en. To su neki patchevi ili sta ja znam. U medjuvremenu se verzija promenila i sad je 2.1.2.1945.en, ali i dalje nesto instalira. Dokle ce vise?

verzija za download je relativno stara. Ne znam od koje verzije je krenuo update ali ako ti je krenuo od ...1778 ili tako nešto onda imaš oko 5GB update-a ako ne i nešto više :)

Ja sam reinstalirao sistem i nisam još vratio Runes, ali imam folder sa prethodno instaliranom pa ću probati samo da startujem ili da prekopiram. trebalo bi da radi .... valjda

Vrh Dno