Šta je novo?

Rudarenje za pocetnike

GeForce RTX™ 2060 WINDFORCE OC 12G kako da vidim koje sve algoritme radi ova karta , to je pravo pitanje?

Radice sve algoritme kao i sve ostale kartice. Po kojoj ceni si ih kupio? Ja sam imao 2060 12gb i bacala je 37mh/s na ETH.

Da ali 6gb. 12gb verzija su malo jace verzije, mislim da je po specs blizi 2060 super.

na 73k sam placao, odgovaralo mi da skinem samo pare sa racuna............mada evo vec sada 1660 super ima na 60k
Hvala puno na pomoci !!!

Jedan dobar potencijal za kopanje sa starim karticama (rx470..580 4gb) je BEAM kao neka long term investicija
Par razloga

1. privatnost (Beam is a privacy coin that aims to explore confidential DeFi. It utilizes the Mimblewimble protocol which conceals the values and metadata of transactions, while reducing blockchain bloating and improving scalability. With the latest implementation of LelantusMW it aims to bring privacy and anonymity in all fronts.)
Dosta VPN servisa ga prima, mozete da vidite na njihovom sajtu. Privatnost je nesto sto je bas aktuealno u poslednje vreme zbog silnih zabrana.
2. Hashrate i diff mu se nisu puno menjali zadnjih godinu dana , lakse vama za kopanje
3. ETH POS ce sigurno uticati da to da skoci tezina time i cena uglavnom (manja ponuda )
4. iskopano je tek 42%
5. ima ga na vecini menacnica i vec duze vreme na najvecem pool Ethermine (oni sigurno imaju vise informacija od nas i ne bi ga bez razloga drzali toliko dugo)
6. uglavnom ima skokove gde mozete da uhvatite dobar odnos ka btc

kada se prestane sa kopanjem Eth_A . diff ce skociti na svim algoritmima x100 bice kao cunami talas od 2000m posle pada meteorita u ocean ... i imace rezerve bar za jos 3-4 takva talasa ... :)

da zaneo sam se. Posto je moguc rat sa energentima ako bude restrikcija moze biti i suprotno od navedenog. Za aziju se ne sekiram.

Kakva je situacija sa novim nV drajverima i starijim Pascal karticama? Jel moguće da ima driver level LHR nerf?
Gminer sa 70% TDP, +600 VRAM GTX1070 ne daje više od ~22MH/s, dok na netu nalazim da bi trebalo biti 30+MH/s.

Kakva je situacija sa novim nV drajverima i starijim Pascal karticama? Jel moguće da ima driver level LHR nerf?
Gminer sa 70% TDP, +600 VRAM GTX1070 ne daje više od ~22MH/s, dok na netu nalazim da bi trebalo biti 30+MH/s.
Ne mogu Gtx 1070 da izbace 30MH/s ako izvuces od 26.90 MH/s do 27.50 MH/s budi zadovoljan, i spusti VRAM na 400 nema potrebe da silujes karticu. Iz mog licnog iskustva od 400 do 1000 za VRAM nikakav pomak u MH/s samo mi je obarao, bar su se moje Gtx 1070 tako ponasale. Inace kopale u Hiveos

— mt ili straps i mogu na preko 27 sigurno

ne znam dal je bilo reci al sta je najisplativije kopati ako potpuno iskljucimo struju iz racunice? Godinama nisam u prici, kakva je situacija sto se tice bitcoina i asic majnera.

rig 5600 XT
autofun
5 kartica na 40%....GPU 3 ... 65%
zamenim mesta karticama, opet ista stvar
Moze li biti riser? (nisu bas neki kvalitetni)
Imate li neku ideju?

Kako mogu da proverim istoriju transakcija i aktivnosti na određenom wallet-u? Wallet name je custom username (nije standardno 0x...), i znam da je majnovano preko nicehasha nešto.

Čitam ovaj tutorijal o dual mining eth+ton https://2miners.com/blog/eth-ton-du...ng-profitability-setup-for-windows-and-linux/
Pa me interesuju dve stvari:
1. Vezano za ovaj deo

Coin #1: Ethereum (Ethash Algorithm)​

We were mining Ethereum in the 2Miners pool. We recommend always choosing payouts in BTC. This way your transaction fee during payout from the pool won’t exceed $0.10.

The guide on how to start mining is always available on the pool’s help page.
Napravio sam eth wallet na binance i koristim ga za mining na ethermine. Da li može sa ovom kombinacijom da se zaobiđe veliki eth transaction fee kao što je gore rečeno?
2.

Coin #2: Toncoin (SHA256 Algorithm)​

To get a Toncoin’s address, we used the Tonkeeper smartphone wallet available for iOS and Android. You can use any wallet listed on the TON’s official Wallets page.

Important: You can't use exchange wallets to get coins from mining pools. You would end up losing your funds. Send mining funds to a local wallet and only then transfer coins to exchanges if needed.

Choose one of the pools recommended by TON. We chose TON Whales. In this case we needed to use @WhalesPoolBot in Telegram to register in the pool. The same bot can help you withdraw coins from the pool.
Ovaj deo "Important: you can't use exchange wallets..." je pretpostavljam samo za TON? Pošto koristim binance eth wallet, a po ovome ne mogu isplatiti sa ethermine na binance?
Nikad nisam radio isplatu baš zbog transaction fees... Baš bi bila fora da sam uzalud majnovao...

rig 5600 XT
autofun
5 kartica na 40%....GPU 3 ... 65%
zamenim mesta karticama, opet ista stvar
Moze li biti riser? (nisu bas neki kvalitetni)
Imate li neku ideju?
Cek jel tebi ista karta kad je zamijenis na fan 65% ili samo na toj poziciji ?
Ako je karta onda je to ok ne mogu biti nikad karte ise ticne cak i kad je iz iste serije

Sve su karte iste , samo na toj poziciji fanovi vrte 65 % cak i kada zamenim mesta kartama nasumicno.

Pozdrav svim članovima foruma,
Ako bi mi neko mogao pomoći bio bih jako zahvalan.
Ima li neko postavke za overclocking za Gigabyte RTX 2060 Windforce OC 12 GB? Ona mi postiže 28 MH/s na ETH, međutim temperatura grafičke je uvijek oko 74 stepena, a fan na 90 posto. Koliko sam čitao na ovom forumu, postavkama za grafičku se može smanjiti temperatura i potrošnja struje... Unaprijed hvala

Ima li neko postavke za overclocking za Gigabyte RTX 2060 Windforce OC 12 GB? Ona mi postiže 28 MH/s na ETH, međutim temperatura grafičke je uvijek oko 74 stepena, a fan na 90 posto. Koliko sam čitao na ovom forumu, postavkama za grafičku se može smanjiti temperatura i potrošnja struje... Unaprijed hvala
Meni je za 2060super 1045 2100 power limit 125.
Trebalo bi da je slicno za 12gb

imam tu kartu na netu ces naci puno klokova za nju
ja sam je stavio na
core 1050
mem 2200
35MH oko 90W vuce....nije neka bas ekonomicnost ali radi ok
....
fanovi su mi na 50% a temperatura je zadata na 65...

Čitam ovaj tutorijal o dual mining eth+ton https://2miners.com/blog/eth-ton-du...ng-profitability-setup-for-windows-and-linux/
Pa me interesuju dve stvari:
1. Vezano za ovaj deo

Napravio sam eth wallet na binance i koristim ga za mining na ethermine. Da li može sa ovom kombinacijom da se zaobiđe veliki eth transaction fee kao što je gore rečeno?
2.

Ovaj deo "Important: you can't use exchange wallets..." je pretpostavljam samo za TON? Pošto koristim binance eth wallet, a po ovome ne mogu isplatiti sa ethermine na binance?
Nikad nisam radio isplatu baš zbog transaction fees... Baš bi bila fora da sam uzalud majnovao...
Ja kopam na ethermine a ide na binance wallet bez peoblema

Ima li neko predstavu zasto se ETC prepolovio sa kopanjem? A hashrate nije skocio?

imam tu kartu na netu ces naci puno klokova za nju
ja sam je stavio na
core 1050
mem 2200
35MH oko 90W vuce....nije neka bas ekonomicnost ali radi ok
....
fanovi su mi na 50% a temperatura je zadata na 65...
Pozdrav, hvala na odgovoru, koji miner koristiš? Ja sam neko vrijeme na Cudomineru pa se pitam da li bi mogao ostati na njemu sa ovim postavkama? Također me zanima, pošto sam početnik u ovome, imam opciju da ofsetujem vrijednosti core i memorije u svom mineru, a ne da ukucam tačne vrijednosti koje želim, jesi li ovo podaci za ofset ili konačne vrijednsoti core i memorije? Izvinjavam se ako je glupo pitanje :D

Pozdrav, hvala na odgovoru, koji miner koristiš? Ja sam neko vrijeme na Cudomineru pa se pitam da li bi mogao ostati na njemu sa ovim postavkama? Također me zanima, pošto sam početnik u ovome, imam opciju da ofsetujem vrijednosti core i memorije u svom mineru, a ne da ukucam tačne vrijednosti koje želim, jesi li ovo podaci za ofset ili konačne vrijednsoti core i memorije? Izvinjavam se ako je glupo pitanje :D
Nema glupih pitanja....:geek:
Ja koristim Hive OS gde se svi parametri unose manuelno....a nema ti iskustva sa Windows majnerima:cry:

Na kojoj temperaturi, i na koliko obrtaja fana u % držite svoje grafičke kartica na rigovima?

Zavisi od algoritma i kartice 🙂
I jos nekih faktora
Mozda ne bi bilo lose da budes malo konkretniji pa ce ti vec neko tacno reci sta te zanima 😉

Код другара - нвидие у бат ставњам за зиму 64С лето 62С гдд5х меморија уме да тротлује и да даје мањи хаш
своје амд су ми некако и лети и зими на 65С мси Афтербурне. Пошто су биле паклене врућине неко време неке карте сам пребацио на втц да се ладе и одмарају :( да је већи парадокс баш у том ригу је отказала 580ца из мени непознатог разлога. била је ладна и ненапрегнута (радила седам дана после 5 дана паузе почетком августа . Трипујем да је пропишала паста и да је ...

Nazad
Vrh Dno