Šta je novo?

Rudarenje za pocetnike

Jel neko majnuje etc? Čini mi se da nije velika razlika u zaradi u odnosu na eth stim što će kako sad ozgleda zarada od majnovanja eth biti sve manja

pa ajmo onda mi na raven i beam :D :D :D

ja sedim na nicehash, pa nek kopa sta oce :D

mada s obzirom na to koliko eth besni mislim se da pocnem da kopam eth direkt i cuvam ga, *** ga ja

Da li brzina kopanja može da zavisi od temperature grafičkih kartica?

Mogu graficke da throttle-uju ako predju odredjenu temperaturu tipa 80c(zavisi od graficke do graficke) koja ne odgovara cipovima i da ne daju mhs dovoljno.

RTX 2070 sa manjim podesavanjima izlazi do nekih 37-38 mh/s, temperatura oko 55, fan speed 50%, core clock -400, mem clock +700, potrošnja 120w. Jedino što me brine je hotspot na gpu z koji dolazi do 77-79 stepeni. Da li neko zna bolja podešavanja navedene grafičke?

Vidim da se dosta ljudi žali na inaccurate daily profit na Ethermine u zadnje vrijeme, da bar 30-35% "laže". Iskeno, ima smisla i meni se čini da ne idem gore ni malo. Znam da to zavisi od trenutne cijene ETH-a, ali da kažemo od juče nije drastičnih padova bilo, skoro da se nisam pomjerio s mjesta u zadnjih 24h na "unapaid balance".

Pozdrav momci i devojke, imam R9 380 4GB grafu. E sad, znam da sa njom ne mogu bog zna sta da uradim, ali bi hteo da kopam malo, posto se komp koristi samo za YT i nista vise, pa ako bi htela neka dobra dusa da mi pojasni malo sta je najbolje da kopam i kako, sa ovom grafom. Hvala puno unapred

^ nicehash.com

Prava stvar za gejmere/rudare/pocetnike

Hvala puno. Registrujem se, tim podacima ulogujem u majner i start, to je to, posle on sve sam radi? I da, koliko mogu da ocekujem zaradu na mesecnom nivou sa R9 380 4GB

Ako whattomine ne laže, oko 1 usd na dan minus struja.

Hmm, zanimljivo, ja sam sinoc probao nesto sa nekim majnerima i pisalo je da ETC daje oko 37MH/s, e sad koliko mu to dodje ne znam, moracu malo da cackam na tu temu kad se vratim sa posla.

Ljudi, skinuo sam EXODUS wallet i minerstart aplikaciju, ubacio adresu i poceo da kopam, pokazuje da kopa brzinom od 48 MH/s, da li je ovo moguce za R9 380, deluje mi skroz nerealno, ipak je ovo matora grafa. Evo i slika dole kao prilog. ETC kopam
EDIT: Sad je podigao na 55 MH/s
Screenshot_1.jpg

Evo sta kaze dashboard majnera, ocekivana zarada.

Prilozi

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    28.2 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Effective speed ..... MH/s; at pool .... MH/s
Ono sta pise ovde, ti je realna brzina kopanja.

Hvala puno, posle sat ipo kopanja se podiglo na nekih 22 MH/s. Ne isplati se da drndam vec izdrndanu staru grafu za ovo... Hvala svima na pomoci.

minovanje ne drnda graficku, ja bi reko da ona prakticno spava. mnogo je manje zahtevno nego da je kasapis nekom igrom...

Pa dobro sad, nije baš da spava, tj spava ali sa nekom teškom noćnom morom :D dok je igranje maltretira kao polumaraton.

druze koristim takodje smos ali nemam informaciju od gpu mem, samo gpu edge. Da li je ta opcija moguca samo na tim novijim karticama ili zavisi od verzije smos-a?
Ako su starije kartice, tipa RX 580, ne pokazuje temp. memorije.

bas tako, cini mi se da na nv karticama je drugacije nego na amd. ja isto imam 6800, i nije mi nesto alarmantno. koliko vidim na nv 3070 i 3080 temperature idu do 95 stepeni. mozda je to takav dizajn?
3080 i 3090 imaju problema sa pregrevanjem memorije, jer je u ova dva modela GDDR6X.

ja ih bogami imam sa 6800 kolko oces.... ali mislim da je to zbog interneta (wireless)

Nazad
Vrh Dno