epidemija
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.07.2009
- Poena
- 169
Ima li neko projedlog sta da izaberem od ovog ovdje http://www.minetips.com/ kada sam vec kupio grafiku i napajanje 
Najjeftiniju ploču i cpu, još bolje polovno sa preostalom garancijom.
Ps. RAM znači ukoliko kopaš monero i sl... za sve ostale valute i algo 2GB završava posao.
Ako ces da se igras i nije.
To kaze covek koji rudari sa grafikama i dize dolare.
Moje misljenje je da se ne isplati ulagati u GPU rudarenje.
Ako vec neko ima kes onda pazljivo izabrati novcic i kupiti ga za te pare.
Ja sam krenuo sa ovim pocetkom ove godine i sad kad bih prodao sve sto imam novcice isplatio bih pola masine. Ili ako racunamo struju onda 20% masine.Mozda je greska sto sam sve pretvarao i cuvao u LTC-u.
Sto se tice berze pa to mi nije nista bolje od kladionice. Tanka je linija koja deli berzu od kockanja.
Mozda i prodam ovo hardvera sto imam ,sacekam pump LTC-a i cao miningu...
Nije vise ovo za sitne ribe kao sto smo mi...
ako si krenuo pocetkom godine ne znam kako nisi isplatio..od janura pa do aprila je bila ludacka isplativost na nekim valutama..ja sam poceo 1.januara a otplatio sam vec 3-4 puta investiciju..sad je neisplativo da se kupuje hardvare .. kopam pa se time igram na berziMoje misljenje je da se ne isplati ulagati u GPU rudarenje.
Ako vec neko ima kes onda pazljivo izabrati novcic i kupiti ga za te pare.
Ja sam krenuo sa ovim pocetkom ove godine i sad kad bih prodao sve sto imam novcice isplatio bih pola masine. Ili ako racunamo struju onda 20% masine.Mozda je greska sto sam sve pretvarao i cuvao u LTC-u.
Sto se tice berze pa to mi nije nista bolje od kladionice. Tanka je linija koja deli berzu od kockanja.
Mozda i prodam ovo hardvera sto imam ,sacekam pump LTC-a i cao miningu...
Nije vise ovo za sitne ribe kao sto smo mi...
Svako ina neku svoju racunicu za kopanje.
Ja se pojacao sa 8kom 280x, Asus - 4kom v1 i 4kom v2 sa triple slot coolerom.
tako je.
dok god ima ljudi koji tako razmišljaju, da treba još da ulažu, imaće kome da se uvale beskorisne kartice.
Obrazlozi,
Moze ukratko, moze opsirno - ocekujem dobre argumente s' tvoje strane.
gpu mining je mrtav, ima već neko vreme.
stvar je što nećeš imati šta da radiš sa njima kada se bude iskopao X11/monero ili tako nešto. to što ih neko kopa, to je zato što je ušao kasno u priču, pa se sada nada da izvuče što više može od GPU-a.
ali realno tako gubi u ceni hardware-a, i odlaže neizbežno, pa je pravo pitanje da li se uopšte isplati kopati išta sa grafikama, ili uzeti bilo kakav keš za njih.
ali nema nikakve sumnje da je sad najgori mogući trenutak za kupovinu grafičkih.
Ako ti tako kazes, onda sigurno gpu mining i jeste mrtav.
Jel' ti zastupas tezu da ce samo btc prezivjeti?
Koliko bi po tebi mjesecno/godisnje trebalo ostajati profita da bi gpu mining bio isplativ?
Koliko si (procentualno) zaradio/profitirao na btc asic-ima, a da ih nisi poslije nekog vremena uvaljao (pod uvaljao ne mislim nista lose) nekome (dakle kao krajnji korisnik)?
Kad odgovoris na ova 3 pitanja, mozemo nastaviti diskusiju u zdravom duhu.
1. ne znamo ni da li će btc preživeti, besmisleno je razmišljati o nekoj njegovoj "nadogradnj"
2. to zavisi od mnogo toga. od recimo toga koliko ceniš svoje vreme. a GPU farme zahtevaju dosta vremena.
3. prodao sam možda 2 asica sveukupno, ostale sam zadržao za sebe, i dalje šljakaju pozitivno, a najstariji evo šljaka skoro godinu dana![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari