Šta je novo?

Hardver RTX 5090, koji model odabrati?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

tablet_fan

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2012
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 12700KF & AK620 Zero Dark
Matična ploča
ASROCK z790 PG Lightning
RAM
32 GB DDR4 3200MHZ
GPU
NVIDIA RTX 3080TI
Storage
2x 1 TB NVME
Zvuk
KZ ZS10 Pro X
PSU
800W Bronze
Kućište
DEEPCOOL MATREXX 50
Monitor
LG C3 OLED 42' 4K 120HZ
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Haste 2, Red Dragon Kumara
Ostale periferije
HyperX QuadCast
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Sony A7IV
DJI MINI 4 PRO
DJI RS4 PRO
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kako stvari stoje, bilo koju koja se pojavi po "normalnoj" ceni :)
Bilo bi dobro da je tako ali izgleda neki modeli imaju vise problema nego drugi a verujem da ovde ima kolega koji su iskoristili to bolje nego ja.

Moja preporuka i iskustvo sa kojima sam do sada bio zadovoljan, što sebi, što drugima je MSI. Naravno, ispod toga Asus, pa tek onda Gigabyte koji je najjeftiniji i najgori što se mog iskustva tiče. Naravno Evga i Zotac su dobri ali slabije zastupljeni kod nas. Tako da moja preporuka ide MSI-Asus-Gigabyte.

Ne kupujem kod nas nego u LA.
EVGA vise ne radi graficke.

@tablet_fan nisam znao da su prestali da proizvode grafike. Mislio sam da ih manje ima zbog uvoza kod nas (zemlja trećeg sveta) i toga što su Limited Edition. Hvala za info.

Nazalost nema nigde da se nadje, i ovo gore sa linka je najbolja sansa da se ulovi jer smo na wait listi od samog starta.
Treba da izaberemo model i cim bude na stanju i mi budemo na redu salju link na kom imas 24h da obavis kupovinu.

***** to, ne bih im dao novac ako ce tako da me vozaju

Zar Founders nema onih problema sa PCIe5, posto je izdeljen na 3 dela (glavni sa cipom, deo sa video izlazima i sam PCIe "jezicak") pa mora da se prebaci u PCIe4 i onda izgubi par procenata pref? I zar MSI nema nize pref od Founders Edition za nekih 1%-2%?

Isao bih na TUF verziju, nikada sa njima nisam imao ama bas nikakav problem. Vidim je skuplja 500$ od najjeftinije pa ako ti to ne igra ulogu to je moj predlog. Sretna kupovina i dugo da te sluzi koju god kupio.🍻

Cemu to kad ti je ostatak konfiguracije usko grlo za tu grafu.
Ne ide u ovu konfiguraciju iz potpisa nego u ovu ovde.
Mada kad razmislim, igram na 4k tako da verovatno ne bi bio procesor usko grlo toliko 🤣
Isao bih na TUF verziju, nikada sa njima nisam imao ama bas nikakav problem. Vidim je skuplja 500$ od najjeftinije pa ako ti to ne igra ulogu to je moj predlog. Sretna kupovina i dugo da te sluzi koju god kupio
Cena nije neki najbitniji faktor, bitnije mi je da bude sve stabilno i ne izgori spontano.
Verovatno cu sacekati jos malo da vidimo koje to decije bolesti imaju modeli kako bi bio siguran ali hvala!

Ne ide u ovu konfiguraciju iz potpisa nego u ovu ovde.
Mada kad razmislim, igram na 4k tako da verovatno ne bi bio procesor usko grlo toliko 🤣

Cena nije neki najbitniji faktor, bitnije mi je da bude sve stabilno i ne izgori spontano.
Verovatno cu sacekati jos malo da vidimo koje to decije bolesti imaju modeli kako bi bio siguran ali hvala!
Ta konfiguracija je vec druga prica.

držimo se teme. off-topic je pobrisan

Nazad
Vrh Dno