Šta je novo?

RSS Reader - Preporuka

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Lagan, lep GUI, funkcionalan, sa što manje bugova... Postoji li? 🙂

Uh, ja ti preporucujem Sidebar, koristim ga duuuugoooo... Probaj.
Lep, nikada se nije zabagovao, funkcionalan....

Prilozi

Ja sam nesklon tim on-line rešenjima (vidim da i novi Yahoo mail ima RSS reader, nisam ga probao).

Sidebarr mi je bloated, Google-ov reader mi nije zanimljiv (upravo sam i želeo RSS reader da ne bih držao browser uključen), i wiz-ov predlog je usvojen. Hvala. 😀

I ja sam duze vreme korisnik FeedReader-a, tako da je to moja preporuka 🙂

Pa kako u tom Klipfoliu da čitam poruke? Neću samo naslove, hoću da mogu da pročitam celu poruku, da vidim slike, da mogu da je tu otvorim u originalu umesto u browseru... Teško da to clipfolio ume.

Osim toga, FeedReader ima smart feeds, kojima "ujedinjujete" više fidova u jedan na osnovu milion kriterijuma koje birate ili selektujete vesti iz pojedinačnog feed-a. Ima automatic update koji analizira koliko je feed često ažuriran pa na osnovu toga određuje sam koliko često da ga "propituje".

Odavno sam naučio dve velike istine o programima:

1. Nema tog "opšteg" programa koji će neki posao raditi bolje od svakog programa specijalizovanog za taj posao.

2. Ako vam neki dobar programer preporuči neki program ozbiljno se njime pozabavite, čak i ako vam na prvi pogled taj program izgleda sumanuto (dobar primer je program CLCL).

@pole: Zato što se i pitanje odnosi na preporuku za RSS Reader... Ne za plugin u Firefoxu... 😉

Nije mi baš sasvim jasno šta je svrha RSS plugina za browser koji po defaultu podržava RSS bez ikakvih pluginova? Šta taj plugin daje što Firefox nema bez njega?

Pa kako u tom Klipfoliu da čitam poruke? Neću samo naslove, hoću da mogu da pročitam celu poruku, da vidim slike, da mogu da je tu otvorim u originalu umesto u browseru...
pa, stanes na naslov i onda ti se prikaze "preview" vesti... Klik na naslov otvara kompletnu vest u browseru... meni bas tako odgovara...

RSS vesti B92 su uvek kratke tekstualne vesti pa se lako smeste u takav preview, ali šta taj preview pokazuje ako npr. gledam neki blog sa velikim tekstom i nekoliko slika?

Nije mi baš sasvim jasno šta je svrha RSS plugina za browser koji po defaultu podržava RSS bez ikakvih pluginova? Šta taj plugin daje što Firefox nema bez njega?

Ja eto to nisam znao... ili nisam mogao da nadjem, bar u mojoj verziji 1.5.0.7!!!

Plug in daje preglednost... valjda

Poslednja izmena:
RSS vesti B92 su uvek kratke tekstualne vesti pa se lako smeste u takav preview, ali šta taj preview pokazuje ako npr. gledam neki blog sa velikim tekstom i nekoliko slika?

nemam pojma... daj mi neki takav RSS, pa da vidim sta ce biti...

fidovi koje ja koristim imaju po 1-2 slike, par recenica texta i to je to...

Ja eto to nisam znao... ili nisam mogao da nadjem, bar u mojoj verziji 1.5.0.7!!!

Plug in daje preglednost... valjda
Tja... Vidim da tamo kaže da je sa pluginom kao u Thunderbirdu. Ja nisam nikad ni koristio RSS u FF, u TB jesam. Mislio sam da to radi isto.

@ZoNi

http://romanian-poets.blogspot.com/atom.xml

Ne bavim se rumunskim pesnicima, slučajno naleteh na ovo, upravo je zgodan format za ono što pitam :d

E, da, to je sasvim pristojan preview. Dovoljno za svakog kome nije potrebno kompletno baratanje feedom u RSS programu. Hvala za trud oko eksperimentisanja sa ovom stvari, bilo je vrlo informativno za sve koji biraju.

Ako neko nije primetio, izašao je FeedReader 3.07.

Change log:

• New Enclosure Browser feature
  • If newsfeed contains enclosures/podcasts then Feedreader asks user if podcasts should downloaded automatically
  • All items with enclosures now show their download status : Not downloaded, In download queue, Downloading, Downloaded, Erroneous
  • Possible to increase and decrease font size in Feedreader window from application
  • Some users have complained about the fact that Feedreader is brought into foreground if notification window is displayed. I hope we have fixed this.
  • Easier feed subscription from Firefox. Earlier Feedreader versions were a little bit buggy then talking about this feature. Now Feedreader should subscribe to feeds nicely if autodiscovery button is pressed in Firefox.
  • Fixed some problem what occurred when upgrading to Internet Explorer 7
  • Fixed some bugs in enclosure/podcasts downloading. Persons who are using Feedreader to download podcasts should update to 3.07 soon.

Download: http://fileforum.betanews.com/detail/1027544364/1

E ovaj KlipFolio je super programcic, odusevljen sam kako je napravljen, dizajn i ideja za cistu peticu, hvala ZoNi na preporuci.

Ajd kad si već izvukao ovaj topic da dodam i ja nešto... MajorGeeks je, ima tome valjda nedelju dana, objavio da je izašao Feedreader 3.08, a ova verzija je i na nekim URL-ovima za download. Čudno je to što i dan-danas na homepage-u proizvođača nema ni reči o ovoj verziji (za njihov forum ne znam, pre neki dan ni tamo ništa nije bilo, sad nisam ponovo proveravao) nego se kao auktealna navodi 3.07.

Ja sam probao 3.08 i nisam zadovoljan kako radi pa sam se vratio na 3.07. Pretpostavljam da je i autor svestan problema i da zato postoji zadrška, ali baš je čudno da je na 3rd party sajtovima objavljena nova verzija.

Nazad
Vrh Dno