Šta je novo?

RPC Interface Buffer Overrun Vulnerability - MSBLASTER WORM

Ako niste primetili ;) :mrgreen: topic je o MSBlaster-u, mozda ostalim crvima i virusima, sigurnosnim rupama u Windows-u i slicno !

Dakle, please, natrag na utabane staze... :rtfm: ,)

Ma, kad ste vec otisli u off-topic, samo da dodam da na Linux-u mozda mogu i da se zarade dobre pare: na primer, kad bi mene neko hteo da primora da koristim Linux trebao bi za to debelo da mi plati ! Kao prvo moji nervi nemaju cenu...pa onda dvostruki radni staz zbog specificnih uslova rada koji mogu da naruse zdravlje zaposlenih...pa nadoknada za pretrpljeni dusevni bol i psihicko maltretiranje itd itd...Ako se Linux ne daj Boze rasiri, eto meni para... :beat:

Moderatore, procitaj sopstveni post, i videces kontradikciju.

Da, nerviraces se, ako te bude mrzelo da procitas dokumentaciju. A postoje i user friendly distribucije, tipa mandrake.

Inace, windows i jeste produkt za retard-korisnike, zar ne?

Cao.

Ne. Osim za capture.

Pre 2 dana sam inst XP i samo sam 30min bio bez firewall-a, kad ono

rpc_err.gif

:-x :-x

P.S. Onaj W98SE niko vise ne napada!

Ovako je jedan moj ortak resio problem virusa ."Igram igricu on se restartuje,ponovo tako par puta.Nakraju ja popizdim zabodem kuciste par puta i on prestane"Jednostavno ali delotvorno :mrgreen:

Pa veliki pozdrav svima na forumu i hvala vam sto sam ukapirao da imam virus, ali se kod mene javljaju josh cudnije anomalije (na xp sp1). :eek: :eek: :eek:

Ovo je moj prvi post, pa zato :wave;

Naime, komp mi u poslednje vreme mnogo je' ono sto ne treba da je'... Kochi, zeza, nesto nece da startuje, cpu duva pa spushta i tako... I odem ja na ctrl-alt-del i primetim kako u processes-ima imam cetiri aktivna svchost-a... Pravim se ja pametan i ocu da ih iskljucim i naravno tad mi izbaci "the final countdown"... Dok sam na net-u sve lepo radi, fixblast (u safe modu i sa iskljucenim restore-om) ne prepoznaje virus (trojanac), takodje ni sveze apdejtovan NAV 2003... I tako ja eto pi**im dok lepo ne budem resio da uradim format celog sistema i jovo nanovo.

Ponizno bih vas molio da mi pomognete da ne ucinim tako radikalnu meru, ipak imam mnogo podataka koje bih sacuvao... :cuss:

p.s. moze li piratski win skinuti update-ove ? Ovo je vec bio pominjano, ali nisam video precizan odgovor. :mrgreen:

Josh jednom veliki pozdrav svima... Vuk

Mozes slobodno da se zakacis za Win i odradis update

http://v4.windowsupdate.microsoft.com/en/default.asp

kVu je napisao(la):
Pa veliki pozdrav svima na forumu i hvala vam sto sam ukapirao da imam virus, ali se kod mene javljaju josh cudnije anomalije (na xp sp1). :eek: :eek: :eek:

Ovo je moj prvi post, pa zato :wave;

Naime, komp mi u poslednje vreme mnogo je' ono sto ne treba da je'... Kochi, zeza, nesto nece da startuje, cpu duva pa spushta i tako... I odem ja na ctrl-alt-del i primetim kako u processes-ima imam cetiri aktivna svchost-a... Pravim se ja pametan i ocu da ih iskljucim i naravno tad mi izbaci "the final countdown"... Dok sam na net-u sve lepo radi, fixblast (u safe modu i sa iskljucenim restore-om) ne prepoznaje virus (trojanac), takodje ni sveze apdejtovan NAV 2003... I tako ja eto pi**im dok lepo ne budem resio da uradim format celog sistema i jovo nanovo.

Ponizno bih vas molio da mi pomognete da ne ucinim tako radikalnu meru, ipak imam mnogo podataka koje bih sacuvao... :cuss:

p.s. moze li piratski win skinuti update-ove ? Ovo je vec bio pominjano, ali nisam video precizan odgovor. :mrgreen:

Josh jednom veliki pozdrav svima... Vuk

Jesi li Instalirao patch?
Kako si inst.sp1 ako ti je Xp piratski?
Ako je Xp piratski nemozes da ga updejtujes.(Mislim ako su ga provalili da je kopija).
Ako ti fixblast ne pronalazi virus znaci da nemas blastera ali sto nije iskljuceno da nemas neki drugi.Sto ti se tice svchost -a i ja imam 4.
Za podatke ti je najbolje da odneses harddisk kod nekog drugara pa neka ti skenira disk sa njegovim antivirusom i neka ti sacuva podace koji ti trebaju.

Kako drugi instaliraju sp1 ? Pa preko [ * ] ;)

Update na microsoft-ovom sajtu radi bez problema...

Srki, probaj da ugasis neki svchost-a... Tek TADA meni izbaci countdown...

Cheers cheers

edit by drapin - kako se to radi nije nikakva tajna, ako neko bas slucajno ne zna - moze da sazna bez problema na jako mnogo mesta na net-u, ne mora bas ovde. Moze biti shvaceno i podvedeno pod pirateriju

ZoNi je napisao(la):
ej, bre, kakva su to trabunjanja? pa, 99% ljudi ovde nema "pravi" XP, a 99% od tih 99% ima instaliran SP1, kao i sve update-ove!

npr, meni i SP1 i Live Update rade bez problema...

Pa to je normalno ako promenis broj i taj broj nema mnogo korisnika da moze.Ali bez te promene nema sanse jer kod nas vecina ima onaj lepi broj sto i mala deca znaju napamet.

Nazad
Vrh Dno