][V][ATRIX™
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.02.2001
- Poena
- 679
NOD32? Norton Official Defense? :mrgreen:
ZoNi je napisao(la):VEOMA je losa ideja NEkoriscenja av-programa i firewalla!!!!!!!!
(podesi firewall da te ne pita stalno - mene Kerio pita jednom u tri dana...)
(probaj NOD32 - stvarno malo opterecuje masinu, a vise puta je proglasavan za najbolji av-program!)
silverglider je napisao(la):Ako nisi imao ni av ni fw, kako znas da nisi imao nista?
I ovaj put je vise pomogao fw nego av; da si znao o cemu se radi, kako bi bez fw/av sprecio ovaj worm da ti resetuje masinu pet puta? Ubedjivanjem?
zasto zakljucavas svoj stan kad izadjes? dovoljno je da zatvoris vrata i vecina ljudi ce pretpostaviti da je zakljucano... medjutim, mozda neko bas u tom trenutku sedi na stepenicama u mraku i vidi da nisi zakljucao, vec samo zatvorio vrata...Ser_Zile je napisao(la):Zasto je ideja losa kad za ovih godinu dana nije bilo nikakvih problema sem ovog sada sto je zadesilo i one koji su imali AV?
ZoNi je napisao(la):...
zasto zakljucavas svoj stan kad izadjes? dovoljno je da zatvoris vrata i vecina ljudi ce pretpostaviti da je zakljucano... medjutim, mozda neko bas u tom trenutku sedi na stepenicama u mraku i vidi da nisi zakljucao, vec samo zatvorio vrata...
razumes? 8) ja nisam imao nikakvih problema na dva kompa (WinXP SP1 i Win2K SP2), bas zato sto sam "zakljucao vrata" i to sa nekoliko brava (prilicno sigurno, ali ne 100%)... [imam Cel633/256MB i Duron850/256MB i Kerio i NOD32 (ranije Norton2003) ih zanemarljivo malo opterecuju, bas kao kljuc od stana koji nosis u dzepu!]
moram opet da ponovim: aktualan firewall + apdejtovan anti-virus + Win Update = dovoljna kolicina sigurnosti!
paaa... svi dosadasnji virusi i slicni smorovi, kao i megabajti skinutog softvera sa raznih sajtova (od kojih vecina nelegalna!), i rad mog PCa bez ikakvih problema, pokazuje da bar nisam u "krivu", ako mozda nisam u pravu type;Ser_Zile je napisao(la):...
Mozda si u pravu a mozda i nisi vreme ce pokazati![]()
ZoNi je napisao(la):...
paaa... svi dosadasnji virusi i slicni smorovi, kao i megabajti skinutog softvera sa raznih sajtova (od kojih vecina nelegalna!), i rad mog PCa bez ikakvih problema, pokazuje da bar nisam u "krivu", ako mozda nisam u pravu type;
ZoNi je napisao(la):evo ti linAk:
http://www.kerio.com/kpf_download.html
ja koristim uvak poslednju verziju, koja nije beta (sad je to 2.1.5), a "ono za ono" ti ne treba - Kerio Personal je free...
("all the best things in life are always free")
Current version: 2.1.5
Release date: May 9, 2003
ica je napisao(la):Kod mene je problem nastao prvi put pre nedelju dana a valjda sam danas izasao na kraj sa njim - instalirao sam patch. Imam XP SP1, AVP 3.5 i Zone Alarm 3.5 i Worm se ipak provukao na EUnet konekciji. Moram napomenuti da ja nisam nasao nikakav fajl msblaster.exe. Doduse, AVP je nasao inficiran fajl koji se zvao tftp123.exe u Windows/System32 folderu.
Steps to Protect Yourself from the Blaster Worm
To protect yourself from the Blaster Worm and its variants, users of the following products: Microsoft Windows® 2000 Service Pack 2 or greater, Microsoft Windows XP, and Microsoft Windows Server(tm) 2003, should install "MS03-026: Security Update for Windows XP (823980)". Microsoft Windows NT4 users are also vulnerable and should click here for more information.
Users of Windows 2000 RTM or Windows 2000 SP1 should upgrade to the latest service pack and then install "MS03-026: Security Update for Windows XP (823980)".
Your computer is not vulnerable to the Blaster Worm if either of these conditions apply to you:
If you have already downloaded and installed the security update that was addressed by Security Bulletin MS03-026. The MS03-026 update will not be listed on Windows Update in this case.
If you are using Microsoft Windows 95, Windows 98, Windows 98 Second Edition (SE), or Windows Millennium (Windows Me).
For more information click here
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari