Šta je novo?

Rotel RA-1520

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Imam priliku da kupim ovo pojacalo pa me zanima sta mislite o njemu, ja nemam stav jer nemam iskustva u tome ali po netu bih rekao da je pojacalo ok. Naknadno bih uparivao zvucnike.

Rotel pravi sjajna pojacala - ja imam prastari ra 820a koji i dalje radi sjajno, divan topao zvuk a opet mocan. To sto za Rotel kazu da pravi music lover's amps savrseno ima smisla. Engleska hi-fi skola u pravom smislu - koncentracija na kvalitet zvuka i izrade.
Highly recommended od mene :)

Poslednja izmena:
Slazem se, Rotel je dobra firma. Za klasu bolja od NADa, Yamahe, Audiolaba i ostale kineske bizuterije... BTW jel to onaj sa kupujem prodajem sajta? Malo mi je bilo cudno sto je nov, neotpakovan, kupljen kod domaceg distributera a kao visak je u sistemu. Dobro proverivda nije neka kvaka.
Moj savet:
1. Idi u Korato. Oni prodaju Rotel. Poslusaj to pojacalo cisto da steknes neki utisak. Proveri da li pojacalo koje ti se nudi ima garanciju i da li ce je u Koratu priznati ako ne daj boze bude trebalo jer ipak ti nisi "prvi kupac"...
2. Skokni i do AV Impulsa i tamo trazi da cujes Creek EVO2 i Arcam A18. To su pojacala koja samo malo vise kostaju (nekih 50ak evra) a dobices i garanciju od dve godine.
Meni su licno i Creek i Arkam draze opcije ali opet kazem MENI. Mozda ti zakljucis drugacije.
Srecno i javi sta si uradio pa da jurimo neke kutije. ;)

Hvala na odgovorima.
Da to je taj sa oglasa, lik kaze da je neotpakovan i da ima garanciju!
Ako imate ideju sta da gledam kazite, ali ako je neotpakovan trebalo bi da je sve ok...valjda?

Valjda - svakako probaj da ga cujes pre kupovine (da li su svi ulazi i potenciometri ok, da li neki krci i sl).

Slazem se, Rotel je dobra firma. Za klasu bolja od NADa, Yamahe, Audiolaba i ostale kineske bizuterije... BTW jel to onaj sa kupujem prodajem sajta? Malo mi je bilo cudno sto je nov, neotpakovan, kupljen kod domaceg distributera a kao visak je u sistemu. Dobro proverivda nije neka kvaka.
Moj savet:
1. Idi u Korato. Oni prodaju Rotel. Poslusaj to pojacalo cisto da steknes neki utisak. Proveri da li pojacalo koje ti se nudi ima garanciju i da li ce je u Koratu priznati ako ne daj boze bude trebalo jer ipak ti nisi "prvi kupac"...
2. Skokni i do AV Impulsa i tamo trazi da cujes Creek EVO2 i Arcam A18. To su pojacala koja samo malo vise kostaju (nekih 50ak evra) a dobices i garanciju od dve godine.
Meni su licno i Creek i Arkam draze opcije ali opet kazem MENI. Mozda ti zakljucis drugacije.
Srecno i javi sta si uradio pa da jurimo neke kutije. ;)

Ovo je vecinom tacno, ali pobogu gdje NAD da strpas u ovu grupu, hajde da si stavio sony, kenwood i sl.

Verovatno misli na NAD pojacala iz zadnjih godina. :p

Amp je odlican ali zahteva uparivanje sa kutijama , kompanija jeste Japanska ali dizajn i razvoj su u UK a proizvodnja naravno u kini ....

zavisi sa kojim , sa manjim bookshelfovima da , sa vecim se vec gusi....

Ja sam ovaj moj upario sa Tannoy Mercury S Gold - sve sljaka super .. vec 20god :)

Poslednja izmena:
Ja sam vlasnik RA-1062, vec oko godinu dana. I neće skoro iz kuće. Odlično pojačalo, snažno, za ono sto sam očekivao od 60W. Ne bih se složio da svira meko. Mozda su starija bila takva.
Odlično pojačalo za te pare, mada je već druga ruka. Ko prati oglase, video je.

Hvala na odgovorima.
Da to je taj sa oglasa, lik kaze da je neotpakovan i da ima garanciju!
Ako imate ideju sta da gledam kazite, ali ako je neotpakovan trebalo bi da je sve ok...valjda?

Prvo da se zapitas ko kupuje uredjaj u radnji, donese ga kuci, ne otvori ga pa ga onda posle nekog vremena tako neotpakovanog prodaje. Mislim u teoriji je sve moguce ali je meni malo cudno. Drugo sad pogledah sliku sa kupujem prodajem - gornji deo kutije je zalepljen lepljivom trakom sa rotel logotipom u zelenoj boji. Donji deo kutije kao da je lepljen obicnim selotejpom jer nema zelenih slova sa donje strane odnosno bocno (donja strane se ne vidi) sto mozda znaci da je kutija otvarana odozdo da se ne primeti. Ja koliko znam kad proizvodjac lepi kutiju - lepi je isto sa obe strane na isti nacin. Trece, sad se pojavio jos jedan rotel na oglasima 1520 koji je nov ali otpakovan a kosta 50e vise. Sta ako su drugari pa jedan drugom namestaju prodaju? Ovaj skuplji u stvari verovatno i ne postoji. Zovi obojicu i trazi im serijske brojeve.
Opet ponavljam jer obojica tvrde da imaju garanciju - zovi Korato i pitaj hoce li ti priznati tu garanciju jer nisi prvi kupac? Neke prodavnice garanciju daju na ime i ako sutra dodje neko drugi da se zali garancija predpostavljam ne vazi.

Najvaznije je - idi u Korato i poslusaj to pojacalo, dzaba povoljna cena ako ti se ne svidja a da li ti se svidja i koliko znaces samo ako ga cujes i ako cujes jos neko drugo cisto da mozes da uporedis! To je dobro poacalo ali u toj klasi cene konkurencija je jaka. Sto da se zaletis?

Poslednja izmena:
Ovo je vecinom tacno, ali pobogu gdje NAD da strpas u ovu grupu, hajde da si stavio sony, kenwood i sl.

NAD od poslednjih godina jeste velikim delom bizuterija kao sto kaze Garson, ali zato Sony i Kenwood od pre... ih, kakva pojacala... imas sjajnih Sony ES integralaca/snagasa, CD plejera, zatim imas kenwood integralce koji su isto sjajni... Bizuterija je ono sto se pravi danas, ali ne sve.

Sto se rotela tice, samo sam cuo za njega da je sjajan, a realno nikad i nije pravio neki skart.

P.S. Ja imam Rotel RA-820BX4 i nikome ga ne dam ;)

Kupio :p:smoke:
Pojacalo je stvarno novo, detaljno smo pregledali srafove, kutiju i sve ostalo, sa lampicom , nije otvarano definitivno. Potpuno organilano pakovanje sa upustvom, garancijom i daljinskim...Probano jeste, zato je kutija otvarana, ali sto se tice oklopa i unutrasnosti, netaknuto. Silver izvedba u punom sjaju bez tragova koriscenja,ima garanciju od korata, nije na ime jer garancija ide na model , sve izgleda regularno...
Prikljucili ga, i slusali jedno sat vreme na self made kutijama, malo ambijenta, malo džeza, malo elektronike...
Sta reci osim, neverovatno detaljno i precizno zvuci sa neutralnim zvukom. Snage ima dovoljno, na 9 sati je vec glasno a na 10 sati postaje problematicno za komsije...nismo isli dalje.
Prezadovoljan sam onim sto sam cuo i video. Takvo pojacalo sam i trazio.
Nadam se najboljem u exploataciji, sledi kupovina zvucnika i kablova u narednih 1-2meseca
Paja predlaze B&W 685 za 23 kvadrata dnevne sobe kao nesto sto se odlicno slaze sa ovim rotelom. Sigurno cu probati i Focal Chorus 807V kao moj neki izbor a pozivam vas da predlozite zvucnike i kablove koje bih testirao u narednom periodu...Jupiiiiiiiiiiiiiiiii!

Poslednja izmena:
Radost novog pojacala! Cestitam :)

Kupio :p:smoke:
Pojacalo je stvarno novo, detaljno smo pregledali srafove, kutiju i sve ostalo, sa lampicom , nije otvarano definitivno. Potpuno organilano pakovanje sa upustvom, garancijom i daljinskim...Probano jeste, zato je kutija otvarana, ali sto se tice oklopa i unutrasnosti, netaknuto...

Cestitam!!! Dobro si pojacalo kupio!!! :happy::happy:

...i kaze na oglasu "novo neotpakovano..." a "samo ga je probao". Kako? Kroz kutiju? :d:laugh::laugh::laugh: Mamicu mu lazovsku... :eyebrows:
Vazno da je sve proslo kako treba. Jos jednom cestitke. Uzivaj u novoj igracki! :guitar:

Slusao sam danas Harbeth HL-P3ES-2 i ProAc Studio 110 sa Rotel RA 1520 i Naim CD 5i.
Nisam odusevljen uopste. Posebno sa ProAc-om gde je celokupna zvucna slika neuverljiva. Nema ekspanzije i punoce u zvuku a sve je nekako bez detaljnih visokih ali opet nervoznih gornji srednjih zvukova. Bas je bez boje.
Harbeth zvuci kao dve klase iznad ProAc-a. Bez nekih veikih zamerki ali ipak fali magicni touch na basu kod Harbeth-a ali ko zna, mozda samo ja volim tako :d
Dinamicki, rezolucija, visoki, diferencijacija zvuka kod Harbeth-a je vrhunska.
Rotel nije lak za upariti i kod mene se potvrdilo da je obojen za nijansu svetlije i da je agresivnije pojacalo u zvuku zato treba voditi racuna o uparivanju. Isti setup zvucnika ali sa Naim 5i integralcem zvucao je daleko koherentnije u zvuku bez napada kao kod Rotela vec toplije i spektralno uravnotezeniji zvuk prijatniji od Rotela.
Ovog Rotela sam slusao i na B&W 685 zvucnicima i sve mi je zvucalo za klasu iznad gore navedenog i to na LG BR playeru. Socnije, diferencijacija instrumenata odlicna, dinamika u svakom smislu, bas zauzima svioje mesto na pozornici samouvereno, visoki detaljni, srednji topli. Agresivnosti nema uopste a opet dovoljno dinamicno da slusanje ucini uzbudljivim.
B&W sam slusao samo 20-tak minuta pa mislim da mi se to, mozda, ucinilo na prvu loptu pa cu verovatno slusati opet ali malo duze.
AKo neko ima kombinaciju sa ovim Rotelom neka podeli sa nama :wave:
Muzika koja se slusala: Americana, Alt Country, Alternative.

Poslednja izmena:
Da li neko zna moze li se prikljuciti sub na ovo pojacalo? Pojacalo ima pre out. Nisam nikada ovo koristio pa ne znam, ali sada razmisljam o malo vise dinamike i basa u stereo setup-u sa ovim pojacalom nakon sto sam poslusao ove gore zvucnike. Ako moze, kako i o cemu da vodim racuna?

Prilozi

• Rotel RA-1520 004.JPG
    Rotel RA-1520 004.JPG
    689 KB · Pregleda: 613
Poslednja izmena:
Moze, prikljucis sw na pre out izlaz ali potrazi sw koji ima fino podesavanje croos-over frekvencije tj reznog dela odakle pumpa sw a stereo zvucnici posustaju. Moj predlog je REL, licno koristim i zadovoljan sam. Koliko bi novca dao?

Hvala gvlado!
verovatno bih isao na kombinaciju dobrih monitor zvucnika i sw - recimo oko 300 evra...Opasno se lomim da uzemem Harbeth hl-p3es koje sam slusao i koji su fantasticni mini monitori u srednjem i visokom opsegu fenomenalni i da ih pojacam sa sw-om...

I na kraju sam odustao od hifi-ja i idem na home cinema a muziku cu da slusam na kompu sa nekom pristojnijom varijantom zvucne i 2.1 sistema :(
Nakon pola godine golgote i truda da dobijem ono sto hocu zakljucio sam da sam u startu pogresio, prostor (a i zena) mi jednostavno ne dozvoljava hifi, ne mogu da namestim policu jer nema mesta za nju, prostorija ima boomy efekat a cena dobrih zvucnika po onome sto ja smatram dobrim prevazilazi moj budzet. Jednostavno, ne mogu da se uklopim cenovno da mi se dopada sistem i da mogu da ga platim...Na zalost svaka skola se placa pa i ova...

Ostao mi je ovaj predivni Rotel koji cu da objavim na oglasima da prodajem, za clanove Bencha, ako nekoga interesuje dodatnih, 10% popusta:wave:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?270083-ROTEL-RA-1520-Silver&p=2712494#post2712494

Poslednja izmena:
Obrt. :S:
Ostaje rotel dodajem zvucnike i dac i voila:p (i zena je zadovoljna da ne verujes :d)
Cini mi se da sam nasao zvucnike koji mi pasuju, sasvim slucajno i u ocaju a sve vreme mi bilo ispred nosa ali nisam isao na slusanje...sta su ti predrasude a toga u hifi-ju koliko hoces ima... Naredne nedelje cu verovatno realizovati pa nek ide zivot. :d
Ako to bude kako sam cuo kod prodavca to je bas ono sto sam trazio od zvuka...milina!
Necu o detaljima dok ne donesem kuci i povezem, dosta mi je kopernikanskih obrta umorio sam se...Kada instaliram postovacu u ko sta ima od hifi...

Hepiend - Bravo!

Nazad
Vrh Dno