Šta je novo?

RoseGal Upozorenje!

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poruke
279
Poena
319
Nagovori me sestra pre dvameseca da joj porucim par krpica sa RoseGal.com. Nisam bio za to ali posto preihvataju PayPal kao opciju placanja, sto ipak garantuje neku sigurnost, pristanem.

Porucimo u dva navrata ukupno 4 stvarcice. Prva porudzbina navodno krene odmah sutradan, druga u kojoj su bile 2 krpice, navodno tek posle dve nedelje.

E sad, do danas nista nije stiglo iako je od prve porudzbine proslo puna dva meseca. Juce otvorim dispute kod PayPala i RoseGal mi bez objasnjenja refundira novac za prvu posiljku, a za ostalo objasnjavaju da su oni zaista poslali i da pricekam do 24. oktobra kada istice 2 puna meseca od navodnog slanja druge posiljke i da ukoliko je nedobijem do tada, vratice mi pun iznos uplate.

Inace, sajt lici na klasicne kineske sajtove, cak su nazivi artikala bezvezni kao na ostalim sasjtovima, a onosto mi je upalo u oko je da uplata umesto nekom kinezu ide nekom ko se na PayPalu pestavlja kao IVAN.

U svakom slucaju, mislim da su klasicna prevara, i da rade po principu APP. Moja preporuka da sa njima nemate posla.

Da dopunim. Ostavio sam negativan komentar na sajtu i naravno nigde ga nema, zbog cega sam jos ubedjeniji u ono sto sam napisao prethodno.
 
Poslednja izmena:
Nije trebalo da čekaš da prođe više od roka predviđenog za pokretanje žalbe na PejPalu - valjda 45 dana? Posebno ako pokušaju da te zavlače tipa sačekaj još malo evo saće, samo da prođe rok za žalbe..

Inače nikad čuo za sajt, a ne verujem ni da je među drugima nešto posebno popularan.
 
Sticajem okolnosti sam baaš danas gledao sajt i ono što mi je upalo u oko je da nemaju istaknute brendove uopšte, a prodaju brendirane stvari. Barem sam ja naleteo na ženski duks koji je devojka kupila u radnji u nemackoj za 80 eur, a oni ga prodaju za 20 usd.
 
Nije trebalo da čekaš da prođe više od roka predviđenog za pokretanje žalbe na PejPalu - valjda 45 dana?

Povećali su na 180 dana

From 18th November, 2014 our Buyer Protection Policy will be updating, affecting all our users.

Here are some of the main changes we will be implementing to give you greater peace of mind.

More time to make it right.

From 18th November 2014, the PayPal Buyer Protection dispute period will be extended from 45 days to 180 days after the transaction date. This means you’ll have plenty of time to raise a dispute on an eligible purchase if your item doesn’t turn up, is completely different to what was described, or is not the real deal.
 
RoseGal su obicni prevaranti.

Pregledao sam po netu i nasao gomilu komentara, od toga da roba nije stigla, preko toga da su iznosi sa kartica skidani dva puta i na kraju da roba i ako stigne ocajnog je kvaliteta i brojevi nisu u redu.

Inace posle preganjanja uspeo sam da povratim skoro sve sto sam im platio i to samo zahvaljujuci pejpalu. Ostali su mi duzni jos 8,nesto dolara za poslednji artikal koji sam porucio ali sam siguran da cu i to vratiti.

Uopste mi nije jasno kako pejpal uopste radi sa takvima.

- Prva stvar koju sam porucio, vratili su iznos odmah cim sam pokrenuo dispute,
- Druga porudzbina je navodno podeljena u dva dela i posle cekanja i eskalacije slucaja kod pejpala vracen mi je kompletan iznos za prvi deo posiljke ua za drugi deo vratili su mi polovinu iznosa stim da sacekam do 5og novembra pa ukoliko nestigne vratice mi i ostatak.
- Za trecu porudzbinu posle cekanja i eskalacije slucaja kod pejpala, poceli su prvo sa ubedjivanjem da je stiglo i da treba da pogledam u posti jer je sigurno tamo, posle su me ubedjivali da ne mogu da mi refundiraju zato sto nisam uplatio osiguranje posiljke, onda su mi nudili polovinu iznosa, da bi na kraju vratili pun iznos "zbog dobrih obicaja trgovine" pokusavajuci i tada da me zaj*** trazeci da prvo zatvorim dispute.

Kao sto napisah obicni prevaranti, koji rade po onom APP.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno