Šta je novo?

Room escape - sada skoro ekskluzivno mobile game zanr

Dzekson

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.04.2013
Poena
99
Zasigurno ste primetili sve vise i vise "escape" naslova koji su uporedo sa hidden object igrama postali sve vise prisutni na android/iOS platformi. Nazalost najvecu paznju dobijaju jako lose izvedene igre poput "100 doors" i svih ostalih varijacija "100 floors", "100 locks" i ostali klonovi jedni drugih. Sam zanr vec postoji na forumu kao tema, ali ovaj put otvaram kao zanr za mobilne telefone. nego mali uvod -

Moj omiljeni zanr igara za ubivanje vremena. Nastale na PC-u kao browser igre pocevsi od Veridian/crimson room koje su pravljene jako kilavo ali ipak odlicne za to vreme (ako me secanje sluzi pre 2003). Ja do sada nijedan tutorial nisam otvorio sto mozda i nije dobro po zdravlje, al sam ponosan sam sebi da sam ih sve i presao.

navodim PC/Browser hitove koji su vecini dobro poznati:

1. Sagrario's room escape:

igra koja bi od mene jedina dobila 10/10 da nije muzicke zagonetke i potrebe poznavanja nota odnosno njihovih slova. savrsen primer room escape-a, igra koja je dizajnirana gotovo perfektno.

http://jayisgames.com/games/sagrarios-room/

2. Neutral sobe:

Lik koji je masterizovao pravljenje soba do savrsenstva. imate na sajtu po tezini, meni licno naj zanimljivija za igranje je Linkage soba.

http://neutralxe.net/esc/index.html

3. My diamond Baby:

Napravio neki bolestan japanac, SVE MU PO SPISKU ****! poenta je da je ovo ubedljivo najteza igra na koju sam potrosio mozda i previse vremena i zivaca da bi je presao bez walkthrough-a da ne bi upropastio winning streak u svojoj glavi. napomena: NE POSTOJI TEZA SOBA OD OVE, IGRATI OVO JE MAZOHIZAM!

http://mdb.ctime.jp/

naravno, naslova ima milion, ali zanr je sve vise i vise postao iOS/Android ekskluzivan pa vam predstavljam ne toliko teske a VEOMA dobro uradjene naslove:

1. Curse Breakers: Horror Mansion

veoma veoma lepa avantura, vise kao house escape nego room escape. ultra zabavna i ne preterano teska, sa par zagonetki de sam i ja kao master escape-a zapeo

2. Curse Breakers : Paranormal

od istog developer-a ovaj put jos bolja i duza avantura. obavezno probati.

3. Zombie Invasion : T-Virus

takodje, od istog dev-a, novi serijal sa zombijima (uskoro ce i drugi deo) i ovaj put je avantura zapravo jos bolja od Paranormal-a. odlicna zagonetka gde sam pred kraj i sam zakocio u vise navrata zbog jako cudne kutije.

4. IDAC (japanski dev)

pregrst igara od ovog developer-a koji su pravili sobe originalno za iPhone. sobe su zapravo ODLICNE uz veliku manu sto ne mogu ici u Landscape iako je korisna povrsina igre - Landscape orjentisana. Svaka soba se zove "escape room: naslov sobe"

5. The Secret of Grisly Manor (Fire Maple games)

(portovano sa IOS-a), i izuzetno lepo uradjena avantura. uz napomenu da ovo nije free i da se app mora "kupiti" ali vredi novca i maltretiranja.

6. The lost city (Fire Maple games)

Po kvalitetu avantura egal sa Sagrario's room, mozda i najbolja igra ove vrste na mobilnom uredjaju. gameplay od sigurno 5-6 sati gde nije toliko tezina koliko je kolicina sadrzaja kljucna. zapravo je u pitanju "City escape" pre nego room ili house. :) takodje se placa.

Svi koji volite zagonetke probajte neke od ovih naslova. Za pocetak preporucujem svima Paranormal serijale jer su em besplatni em veoma zabavni i odlicne grafike. Javite ako zapnete negde :)

Poslednja izmena:
super je tema!

"Fire Maple games" su mi omiljene na iOSu ...

Kovac jesi presao Lost City .. ? ja poceo jednu noc u krevetu u 1 ujutru, ostao budan do 5, da bi skapiro da nisam presao ni 20% igre, a manje vise nigde nisam zaglavio, stvarno su vrhunske Fire Maple avanture!

nemanja123 - sve ove rade i za android, za android sam i napisao. mozes ih sve naci.

pocni po redosledu kako sam napisao crvenim slovima.

horror mansion
Paranormal
T-virus

ove tri su od iste kompanije ali vraski dobre igre koje ce da te uvedu u zanr natenane i polako. IDAC-ove igre su malo hardcore, jer su zagonetke dosta teze i ponekad nelogicne

^
jesam, poznato mi je to "1 ujutru, ostao budan do 5" :D

presao sam je bez tutoriala, ali ne znam koliko mi je vremena trebalo... igrao sam je u nekoliko navrata.
i prvo sam igrao Lost City, pa tek onda Grisly Manor - bolje je prvo igrati Grisly Manor jer je kraci i laksi!

stvarno su vrhunske Fire Maple avanture!
toliko su dobre da mi dodje da ponovo probam da napravim igru! :)

btw
izasao sam iz Sagrario rooma ali da ti nisi spominjao da mora da se ima znanje muzike, ne bih izvalio ono sa notama!

horror mansion
Paranormal
T-virus

da li postoje creckovane verzije?

Poslednja izmena:
jel postoji jos nesto slicno "Sagrario's room"?

one "Neutral sobe" su mi previse decije...

mansion, paranormal i t-virus su androidske igre za dz, kapiram da ih ima i za iOS, nisam proveravao. ti bese imas i Nexus pored iPhone-a ?

sto se tice PC soba jesu Neutral sobe decije zbog grafike ali su podosta dobre i zanimljive. give it a try.

Ja sam takodje bio u fazonu da napravim room escape jer upravo ucim android dev, i skapirao sam da sobe nalik na Sagrario zapravo bivaju bazirane na veoma vrhunskoj 3D sobi pa screenshot iz uglova, ili se lik jednostavno previse potrudi oko grafike.

imam samo iPhone...

sad sam proverio i na AppStore, nema "Curse Breakers" igara... :(

da, grafika u Sagrario je vrhunska i zato me je odmah "kupio" :)

za vikend sam presao The Lost City i Grisly Manor :banana:, fenomenalne igre, uopste nisam igrao ovaj zanr na telefonu...

dajte jos ovakvih za iOS :)

nema!

:)

...da napravimo jednu?

ericm - probaj IDAC-ove igre. IDAC je japanski developer za iOS pre svega a IDAC igre su portovane na android. Nisu kao Lost City, ali je car u tome sto su zapravo mnogo teze :) Kreni sa Strange house.

^ evo upravo je nadjoh i ,,pazarih'' :). krenucu od ove koju si mi preporucio, znajuci japanske mozgove dobro je krenuti od laksih ;)

lici mi za pocetak na ove escape igre koje sam nabrojao pa cu uporediti razlike kroz igranje...

hvala na preporuci i svaka cast na temi :happy:

Odigrao sam ove Cursebreakers igre, odlične su. Sad prelazim na Fire Maple. Ja njih doživljavam kao p&c avanture, jedino što nema dialoga i pointera već klikćeš prstom ali tu je neka osnovna priča a imaš i određenu lokaciju kao celinu, ne samo neke generičke sobe (takve ne volim :p). Nadam se da će i ubuduće izlaziti ovakve igre na telefonima, idealne su za ubijanje vremena a ne treba da lomiš prste po touchscreenu, može da se pije kafa uz njih itd...

Baš sam hteo da preporučim The Room.

Savršena igra gde imaš isti onaj utisak kao pre 2000tih kada završiš igru :)

ja sam na trecoj kutiji i mogu vec sad da kazem da je ovo medju 5 najboljih android igara IKADA.

ja probao samo demo za iOS i odusevio se kako izgleda. moracu da cekam jb pa da odigram celu.

mislim da nije pun efekat cak ni na 800x480, za ovo definitivno treba iphone 4/4s/5 ili Android 960x540. Igra je bolest, pogotovo delovi kada trebas da sklopis Null element, tu se uvek odusevim i iznerviram :)

image_9.jpg

nemoj samo da mi spojlujete, kod trece sam kutije i nadam se da ima bar 10 :D

The Lost City i The Room su mi favoriti definitivno, ne mogu da se porede sa ostalim kopijama. ovu sam probao na 1136×640 i stvarno izgleda vrhunski, mogu da zamislim kakva je u full hd-u...

Nema 10 - manje... ali kada završiš zaboravićeš gde je šta bilo za mesec dana pa možeš opet da obrneš :D

tu sam pred kraj, nasao sam svih 7 beleznica carobnjaka i otvorio sam vasionu, sada sklapam Null sa planetama i ubedjen sam da sam ga ubo, al on nece da se otvori i nerviram se.

ne postoji.

uh pardon, pa skoro sam hteo da skinem na androidu kod ortaka i nije ga bilo. ne snalazim se na play store-u a verovatno ni ortak...

play store u srbiji ne pokazuje payed aplikacije ako ne uneses kreditnu karticu.

Ne prikazuje "payed" ni kada uneseš karticu.

Nazad
Vrh Dno