Šta je novo?

Roming u Crnoj Gori 2014

ili ce biti jos vece zagusenje ;) inace, aktivacija nedeljne karte na telenoru mi nije prosla glatko. aktivirao sam preko ussd koda, pisalo je da je aktivirano. zatim sam ugasio i upalio telefon, podesio rucno trazenje mreze i ostalo, ponovo ugasio i upalio fon upalio net i poceo da koristim. sutra ujutru sam video racun od 3400 din za to koriscenje neta. zvao sam telenor, pisao reklamaciju za mail, aktivirali su mi nedeljnu kartu dan kasnije, videcemo sta ce biti. ako ne storniraju to, raskidam ugovor cim budem mogao... videcemo da li ce ispasti fer, ipak je njihova greska.

Haaaa haaaaa.... eto koliko je kod Telenora sigurniji roming ;)
Mada verujem da ce oni anulirati taj racun.

Da, verovao sam da je sigurniji od mts po ovom pitanju, ali ipak nisam upravu. Videcemo sta ce biti

Ne nosi postpaid, tacka :D

U firmi, kolega koji ima MTS postpaid, dobije kredit na MTS prepaid kartici (sa nasih KT trenutno), preusmeri sve dolazne pozive sa postpaid na prepaid broj (i posto ima Android prosledjuje sve poruke na taj broj), aktivira roming dodatak za CG na prepaid kartici i miran je. Ne moze da napravi racun, a dobija sve pozive koje inace dobija na svoj telefon.
Nezgodno je za poruke koliko znam, posto ne vidi ko mu ih salje, osim ako se ne potpise. Ali ima totalnu kontrolu racuna i nijedan poziv ne gubi.

Ponudili su mi da platim racun na rate, sto mi nista ne znaci. Poslao sam im ponovo mail, ovaj put malo detaljnije i "ostrije".. cekam odgovor..

Pa ako je taj iznos nastao nakon aktivacije nedeljne karte (i za saobraćaj koji ta nedeljna karta obuhvata) to je onda lako. Vidi šta piše u računu kada dođe, imaš poruku kada je aktivirano i to je to. Ne vidim kako mogu da prave neki problem u tom slučaju.
Relativno često idem u CG i nisam nikada gasio/palio telefon niti prebacivao na manuelno traženje mreže kada aktiviram tu roming kartu. To me nešto i ne interesuje, piše kada sam kupio tu kartu, ostalo neka oni brinu.

To je super u teoriji, ali je bitno koliko ce te cimati u praksi.

Malo teze ce da ti smanje racun jer je napravljen u mrezi stranog operatera .E sad kao sto je rekao desp mozes na tu foru ,ali vreme koriscenja neta koje se vidi na listingu mora da bude posle vremena kad ti je stigla poruka .
Ako ti je recimo poruka stigla u 16 casova a internet si koristio u 15-30 ,15 -50... onda nisi upravu .Pravio si saobracaj dok ti jos karta nije bila aktivna .E zato je najsigurnija varijanta prepaid .

Nije mreza stranog operatera ako je Telenor CG u pitanju.

niste pazljivo citali. aktivirao sam preko ussd koda, i kao odgovor na ussd kod na ekranu je pisalo da je aktivirano. ali potvrdna poruka nije stigla, niti sam znao da treba da stigne. ispostavilo se da sistem nije ni aktivirao nedeljnu kartu. u tome je problem. aktivirana je tek sutra nakon mog poziva telenoru..

Mora da imaju i uvid u USSD komunikaciju.
Ne verujem da ce na ovome da ostane.

Zato ja burazeru dao mt:s prepaid, on sa svog postpaida prebacio kredit na tu prepaid karticu i aktivirao mtel dodatak, stavio nju u smartfon, a njegov postpaid u naj prostiju nokiju (naravno ima imenik).

Internet je inače radio prihvatljivo u Bečićima, Budvi, Herceg Novom, a i na Žabljaku. Mada naj zahtevnije što je koristio je youtube verovatno ne veći kvalitet od 360p.

niste pazljivo citali. aktivirao sam preko ussd koda, i kao odgovor na ussd kod na ekranu je pisalo da je aktivirano. ali potvrdna poruka nije stigla, niti sam znao da treba da stigne. ispostavilo se da sistem nije ni aktivirao nedeljnu kartu. u tome je problem. aktivirana je tek sutra nakon mog poziva telenoru..

Sory :) Ali meni je ovaj iz mts-a reko da tek kad stigne poruka aktivna je promocija ,pa sam mislio da je tako i kod telenora .Ako je njihov propust ,racun moraju da smanje ,ali bilo bi pogodno da imas dokaz da si aktivirao i kad si aktivirao ,ili da to bude vidljivo na listingu :)

Fora je u tome sto nemam dokaz da mi je pisalo da je aktivirano, nisam slikao ekran telefona, a oni se prave ludi.

Sad ce Stena da se javi da objasni kako to nema sanse da je Telenor nesto zeznuo, pa jos u romingu :)
Jedan class action suit bi za ovakve stvari dobro dosao... da nam sudstvo funkcionise.

ili ce biti jos vece zagusenje ;) inace, aktivacija nedeljne karte na telenoru mi nije prosla glatko. aktivirao sam preko ussd koda, pisalo je da je aktivirano. zatim sam ugasio i upalio telefon, podesio rucno trazenje mreze i ostalo, ponovo ugasio i upalio fon upalio net i poceo da koristim. sutra ujutru sam video racun od 3400 din za to koriscenje neta. zvao sam telenor, pisao reklamaciju za mail, aktivirali su mi nedeljnu kartu dan kasnije, videcemo sta ce biti. ako ne storniraju to, raskidam ugovor cim budem mogao... videcemo da li ce ispasti fer, ipak je njihova greska.
Mozda je problem u sledecem:

Na sajtu Telenora pise da se CG karte aktiviraju preko posebnog koda, ako je korisnik u CG.

Aktivacija

Bilo da ste pripejd,postpejd ili bizniskorisnik aktivaciju Dnevnekarte možete izvršiti besplatnim pozivom na broj *125*1# ili slanjem SMS poruke sa tekstom TCG1 na broj 9000 , dok se aktivacija Nedeljne karte vrši besplatnim pozivom na broj
*125*7# ili slanjem SMS porukesa tekstomTCG7 na broj 9000. Poruka za aktivaciju se naplaćuje po važećem roming cenovniku.

Ali isto tako i na *111# ima opcija za aktivaciju nedeljne karte. Necu da gledam u pasulj na kom kodu prolazi aktivacija.

Meni je sve ok prošlo preko onog koda što sam dobio u poruci za nedeljnu kartu. Inače, nisam baš zadovoljni internetom, često nije radio ili je bio spor :/.

Evo i mojih iskustava. Ja sam pre par dana stigao sa mora. Bio sam u Crnoj Gori. Izabrao sam Telenorov Travel Sure paket i zadovoljan sam. Pokrivenost signalom mi je bila dobra, Internet dobar, koristio i pozive. Zena je imala mtel roaming i signal joj je bio uzasno slab.

Aktivirajte Dnevnu ili Nedeljnu kartu koje vaze u mrezi Telenor CG i dobijate besplatne pozive ka mrezama Telenor Srbija i Telenor CG, besplatne dolazne pozive i besplatan Internet. Sa Dnevnom kartom dobijate 100 MB, a sa Nedeljnom 1 GB Interneta po maksimalnoj brzini, nakon cega se smanjuje na 64 kbps (besplatna provera stanja na *124#). SMS poruke po ceni od samo 3,97 dinara, a pozivi ka ostalim mrezama u Srbiji i Crnoj Gori po ceni od 24,31 din/min uz naknadu za uspostavu veze od 7,01 dinar. Cena Dnevne karte je 199, a Nedeljne karte 999 dinara. Za aktivaciju, besplatno pozovite *125*1# za Dnevnu ili *125*7# za Nedeljnu kartu.

Mislio sam na ovu poruku, a nju sam dobio kada sam ušao u CG.

Dakle vi koji ste koristili mtel roming tarifni dodatak,sta kazete dali je bolje da se koristi dodatak ili da se kupi kartica CG operatera? :)

mtel ne bih preporucio jer im je internet prespor. telenor je ok. mozes uzeti lokalnu karticu ili aktivirati nedeljnu kartu. mtel je povoljniji ali za net je losa opcija.

@pajica, neki kazu drugacije... ne secam se u kojoj temi, ali bili su zadovoljni mTel netom.

evo sad sam se cuo sa burazerom koji je dole kaze da internet ne radi samo javlja no internet connection....da li treba nesto od parametara menjati?

Interesuje me sto se tice neta ako zna neko kontretno stanje u Budvi?

Sad je špic sezone, pa možda i zbog prebukiranosti u ponekim mestima ima problema sa netom.

Nazad
Vrh Dno