Šta je novo?

Roccat Kone + (moje traumaticno iskustvo)

Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
380
Posle par godina lagovanja sa starim logitech bezicnim misonjom, odlucio sam da se pocastim vr'unskim misonjom... i zbog "leba" i zbog igara.

Posle dosta zezanja sa logitech g9x misonjama (zamenio dva defektna komada, pa mi vratili pare, ali to je posebna prica), odlucio sam se da bacim oko na neki drugi mis...

Xai mi je nekako bio neudoban, a stari deathadder od 1800dpi nazalost vise nigde ne moze da se kupi.

I tako sam naleteo na roccat kone +, koji bi po specifikacijama trebalo da bude THE mish nad mishevima. Paprena cena, papreni feature set, 6000dpi (gimmick, ali dobro de), easy shift, easy aim (da, da, zbog ovga sam se lozio na onaj ruzni rat7, ali philips twin eye senzor mi je otvorio "third eye," koje me je upozorilo da treba da zaobidjem ovog misa, zbog svih problema koje ima, a pored senzora ih ima jos dosta, ali to je neka treca prica).

I tako se odlucim da ispljunem tesko zaradjeni novac i pazarim roccata... i to kod uvoznika, jelte, jer oni bi trebalo da pruze najbolji customer support. E sad, nadam se da niste skoro jeli, jer pocinje bljuvanje...

Donesem ja misa kuci, otpakujem ga sav u euforiji, smestim ga na novu steelseries 4hd podlogu, koja bi trebalo savrseno da pasuje ovom glodaru... i krecu problemi... Pored toga sto mis na levoj neonci ispoljava probijanje svetlosti na oko 1 cm povrsine, iznad left thumb dugmeta, mis nekako secka, jitteruje, brljavi s drajverima itd... Odnesem ga ja kod "uvoznika" i reklamiram probijanje svetla za pocetak. Covek mi s kiselo-ljubaznim osmehom odgovori da je bolje da mi vrati pare jer cu ja verovatno svakom misu da nadjem manu (ma jok, za 9 soma din za misa ce da mi bude neprijatno)... Posle zamalo zapocete svadje, ubedim finog ciku da mi zameni misa... Za divno cudo, i ovaj ima identicno probijanje svetla... Posle blagog slucaja totalnog popizditisa, progutam ja to i kazem sebi, ma dobro, samo da radi kako treba. Dodjem kuci, krenem da klizam glodara po podlozi i opet mis pravi haos... Svaki put kad ga podignem s podloge da ga centriram, poludi mu dpi, krene od nekih 200-300, pa se polako vraca, dok ga pomeram, na podesen dpi. I svaki put kad promemin dpi ili profil, moram da destikliram i ponovo stikliram lift off control i pooling rate u drajverima. (lift off sa extra low na normal ili off, pa opet na extra low, a pooling rate sa 1000 na 500, pa opet na 1000 i onda radi do sledece promene profila).

Probah ponovo da instaliram drajvere, ceo sistem, xp, sedmica, druga masina, treca masina... opet isto... Pocinjem polako da se pusim, citam po netu kako ovaj senzor ne voli sarene podloge i da mu najvise prijaju crna boja (a trebalo bi da je to ili avago 9500, isto kao i kod g9x-a i xai-a ili neki novi model avago senzora, koliko sam saznao na netu). Progutam ja i to i odem i pazarim roccat sotu (2500 dindzi omg)... i opet se smorim do yaya. Isti problemi, plus posle par sati sota se toliko izgrebala da je to strasno... Opet sam poludeo, odneo mis da ga reklamiram... Proslo je nedelju dana i sada me je zvala fina teta iz "uvoznika", valjda se cika koji je primio mis na reklamaciju plasi da razgovara opet sa mnom... i teta mi kaze da je s misem sve u redu. Opet sam poludeo...

Dosao sam kuci, bacio obe tvrde i skupe podloge u cosak na prevaspitavanje i probao na stolu... isti problemi... Udarih sakom o sto u znak kazne... i kao poslednji pokusaj, metnem platnenu podlogu od 100 din... I opet sam poludeo, mis radi... Ponovim sebi u bradu koliki sam ******, uvalim drugaru SS 4hd podlogu i pazarim taito... Mis radi savrseno, s tim sto je u medjuvremenu middle button (scrool wheel) poceo da otkazuje, a ja, posto nisam opet hteo kod "uvoznika", krenem blago da udaram tockic s gornje strane u nadi da ce ponovo doci do normalnog kontakta, u cemu sam i uspeo. Dodatan problem je taj sto, kad se tegici ubace u misa, ne mogu da se izvade prstima niti na bilo koj drugi nacin, osim uz neki alat. Ja sam koristio mala klesta preko krpice i jedva uspeo da ischupam tegice, a da ih ne izgrebem mnogo... i od tada ih ne vracam... Posle sveg ovog maltretiranja, mis konachno radi...

Da rezimiram, za 9000 din sam kupio misa koji: ima probijanje svetla (kao i prvi kupljeni primerak, verovatno je cela prva paleta takva), tegice za jednokratno ubacivanje u misa, nemogucnost da mis radi na tvrdim podlogama, sto je obrnuto proporcionalno teoriji da laserski misevi bolje rade na tvrdim podlogama i cesto imaju probleme na platnenim podlogama. Pocinjem da se pitam da nisam dobio neki pre release komad ili sta vec... Posle sam cuo od jednog lika, koji istog misa nije kupio kod "uvoznika", vec u drugoj radnji i on kaze da nije imao ni jedan problem kao ja. Njemu se tegici normalno vade i nema problema sa senzorom i probijanjem svetla...

Moje konachno pitanje je trebalo prvobitno da bude: "Ko je ovde majmun, ja ili uvoznik?" Ipak sam svestan cinjenice da sam u svakom slucaju ja ispao majmun. Uvoznik mi je lepo nudio da mi pre prve zamene misa vrati pare, a ja zapeo za zamenu. Onda mi je drzao mis nedelju dana u "servisu" i rekao da radi savrseno.
Drugi korisnici nemaju probleme kao i ja. Odlucio sam da pisem i roccatu direktno, ali sumnjam da ce mi to ista pomoci... Da li je neko imao slichna iskustva i da li bi iko mogao da me posavetuje sta sad da radim? Kako uvozniku da dokazem da treba da mi zameni misa, kad mi je vec zamenio i opet isti problemi, koje, naravno, drugi korisnici nemaju... Da li da im zovem inspekciju (sad treba i njima sve ovo da objasnjavam, necu stici ni do pola, a pocece bljuvanje po podu)?

Moje konachno pitanje tako glasi: "Sta vi, dragi forumashi, mislite o svemu ovome? Sta sad da radim, da pokusam nesto trece ili da se zatvorim u orman i pocnem da lagano trosim tablu bromazepama kome je istekao rok trajanja (ovo mi nije prvi slucaj ovako nebuloznog maltretiranja s nekim hardverom)? Vlasnici pomenutog glodara, molim vas za vasa zapazanja glede ovog misa, koje bi mi pomoglo da ustanovim da li sam zaista toliki majmun, dusevno poremecen ili jednostavno baksuz nad baksuzima...

Poslednja izmena:
Veoma dobro znam kroz sta si prosao jer sma ja to prosao sa obicnim KONE misom i pisao sam ovde o njemu od user review-a kad sam ga uzeo do pljuvanja nakon 2-3 zamene i tad sam reko nikad nista vise od ROCCAT firme necu uzeti,pa sam i to prekrsio i umalo spalio plocu.

Nisam pratio KONE+ jer sa nakon KONE-a odustao od pomenute firme,KONE je imao defektni Skrol koji je meni iako je mis koriscen samo za browsing pukao nakon ni 2 nedelje,ali ok dali su zvanicno obavestenje da je skrol defektan navodno uvalili im kinezi defektan,zamenim mis i ono vidi se da je druga serija po mnogo cemu i da je bolje uradjen,medjutim nakon opet par nedelja mosa ode skrol (opet nije bio mucen u igrama),zamenim ja jos 1 i opet ista stvar,da bi na kraju ljubaznoscu valjda uvoznika gde sam menjao 2x,zamenio kone za lachesis blue koji sam dao devojci jer sam celo vreme imao tog savrsenog lakesisa koji jos koristim ali tad sam ga furao samo u igrama).Ono sto je krasilo KONE je da je radio normalno samo sa beta drajverima/firmwerom kad sam ga ja uzeo i da je blentavio bez istog kao tvoj opis za KONE+.Takodje KONE SW mi je ne znam kako blokirao rezac da ne reze (dokazano reinstalacijom vise puta->sve se lepo reze dok se ne stavi roccat SW za mis a cim se stavi rezac nece ni da krene u rezanje >ne znam kako i zasto<).

Nakon toga sa teo da uzem Valo tastaturu ali i za nju sam video po netu da je S_hit tako da sam reko neka fala i uzo tarantulu:),jedino od roccata sto valja su ppodloge za mis po meni.

Sto se tice spaljivanja ploce to sam umalo uradio ROCCAT APURI USB HUB-om,naime po prospektu kad ocete da stavite vise jacih potrosaca na usb (volan+stampac npr) imate adapter kojim povezujete APURI sa strujom da bi se kao napon peglao i da nema padove,i vidim ja od tad meni komp se pregreva ko furuna cipset ludi,a ja ne mogu da izvalim zbog cega je otvorio kucite palio vent ma kakvi nis ne pomaze underklokovao sve opet isto.KAd 1 dan dodje ortak da isprobamo neku grafu,iskljucim ja napajanje iz struje kad ono dioda na ploci gori ja u cudu kako sad to reko treba da se isprazne kondenzatori (mada cudo sto ovako dugo) aj reko da pritisnem dugme za paljenje da ubrzam proces kad ono komp se sasvim normalno upalio i radi :S... krenem da cupam redom kablove kad ono cim sam istekao apuri iz ploce prestade da radi dioda na ploci...IMam 2 apurija (srecom nisam shebo plocu a i ne koristim ih kao napajanje :mad: :D ) ali od roccata vise NIKAD NISTA.

Eto ti moj utisak o veoma popularno naveliko nahvaljenoj firmi tako da nisi jedini koji je imao lose iskustvo s njima,samo sto su meni ljudi izasli u susret i menjali mi 3x (doduse najverovatnije zbog zvanicnog obavestenja roccata da je mis defektan) ali na kraju su mi dali lakesis i to uz povracaj dela para jer je lakesis bio 500din jeftiniji

Poslednja izmena:
Pa pravo da ti kazem, ja jedva cekam neko zvanichno obavestenje od roccata po pitanju kone +. Poludeo sam. A sto se tice apurija, ja sam nasao alternativu za 50 para, ali bez usb huba. uzeo sam ono malo plasticno ?ovance s eksercicem (ono za drzanje kablova u mestu, sto se kupuje u gvozdjarama za par dinara komad) i zakucao ga na ivicu stola i tuda provukao kabl od misa. Posto sam modovao sto i ugradio dasku za izvlacenje za tastaturu, misa, hranu i pice, kabl od misa mi tako ide od kucista, preko stola, i lepo stoji fiksiran na ivici stola, tako da kad izvucem dasku, sve lepo shljaka i kabl mi ne cima uopste. Jeftino resenje, a zauzima samo 1cm kvadratni... Pisacu definitivno roccatu, bas da vidim sta ce oni da mi kazu, ali bas bih voleo da se javi jos neko ko je imao problema bas sa ovim misonjom. Za starim kone znam da su mnogi imali problema sa scrollom, pa je izasla V2 verzija itd. Ali ovo je jos svez mis, a ja se upecao medju prvima... Kakav sam baksuz, pa to ti je...

Ima li neki mis da ne koristi philips twin eye senzor? Vidim i novi razer misevi ga koriste. Novi lachesis 5600 dpi ga ima
Znaci izbegavati Roccat miseve po svaku cenu. Dobro je znati
Razmatrao sam da kupim sota podllogu al kazes izgrebala se posle par sati........znaci i to zaobici.

Poslednja izmena:
Roccat kone + nema twin eye senzor, ima ga rat7, CM storm sentinel i dosta razera. Za roccat kone + kazu na netu da ima avago9500, isti onaj koji ima g9x, xai itd... ali sumnjam da je isti senzor, jer sam imao g9x... Negde sam citao da je to neki novi avagov senzor, ali nista konkretno... Mislim da je avago definitivno, samo ne znam provereno koji model senzora. Mis sad na roccat taito podlozi radi preyebano dobro... samo sto ima to probijanje svetlosti, zaglavljivanje tegica itd, sto mi odaje utisak lose izrade, jedino ako nije u pitanju blago felericna prva serija, sto je bio slucaj i sa prvim kone (scroll tockic, anyone?). Sve u svemu, odlican mis, samo da srede ove decije bolesti... Preporucio bih ga, ali tek da ga pazarite za koji mesec, kad se rasproda ova prva tura, ako je uopste to u pitanju... Ja sam imao dva sa istim problemima, prvi su mi zamenili i dobio mis sa istim problemima... tako da... vreme ce pokazati... Bas me zanima da li je jos neko s foruma pazario ovog misonju i kakvi su njegovi utisci po pitanju ovih problema...

Razmatrao sam da kupim sota podllogu al kazes izgrebala se posle par sati........znaci i to zaobici.

Pazi, dobra je podloga, ali mi se brzo izgrebala, pa se vide svetlo sive linijice od one metalne folije koja je u sredini, izmedju gume i gornjeg sloja... SS 4hd je definitivno bolji izbor, posto sam imao i nju, mada meni sve tvrde podloge rezu donji deo sake kao lude, tako da sam sad sa taitom veri hepi, samo sto moram stalno rukom da sklanjam sitne cestice prasine i dlacice, koje se kace za vlakna, kao i na svakoj platnenoj podlozi... ali mis zato klizi do yaya, a podloga se ne cuje kad vuces misa po njoj, a i ogromna je(400x300), a hiljadu dindzi jeftinija od sote, 1600 naspram 2600, koliko kosta sota... velika preporuka za taito (videcemo koliko ce trajati)...

Znaci opet zezanje sa Koneom. Ja sam jedan od onih koji su kupili prvu seriju pa mi je skrol otisao za par meseci. Ruku na srce odmah sam bez pitanja dobio zamenu kod distributera i taj V2 radi i dan danas.
Ovog novog sam bas merkao za slucaj da stari otkaze, ali cu verovatno sacekati da se ispeglaju decje bolesti, jer ipak Kone je ubedljivo najudobniji i najlepsi mis koji sam probao.

Ako moze jedan info o novom modelu: Kakav je scroll klik? Ne znam da li si probao klik na starom modelu ali je prilicno tvrd i to je moja jedina zamerka.

Meni je skrol ok, nije mnogo tvrd, dupli je korektan... Za razliku od skrola na g9x, ovaj je majka mara. Mada mi se desilo da iz cista mira izgubi kontakt i da moram da ga tako jako pritisnem da bi uopste registrovao klik. Nisam zeleo opet da ga reklamiram i postim nedelju dana da bi mi u servisu rekli da je sve u redu (vec sam pominjao losa iskustva s uvoznikom), pa sam ga cukao malo dok nije ponovo uspostavio kontakt, tako da sada radi ok.

Dupli klik skrol dugmeta nije tako mekan kao dupli levi klik, mozda malo tvrdji nego dupli desni klik (meni je na skoro svakom misu uvek desni dupli klik bio malo tvrdji od levog). Posto koristim kaziprst za kliktanje skrol dugmeta, s njim mi je dupli srednji klik ok, dok sa srednjim prstom ide malo teze, jer ga inace retko koristim. Malo ponekad imam cudan osecaj kad ga pritiskam, jer ima gumene zubce, tj udubljenja i ispupcenja, pa kad hocu da kliknem i prstom zahvatim tockic na prelazu, imam blagi osecaj kao da ce da mi sklizne prst, ali se to ne desava. Samo mi sklizne prst koji milimetar napred na sledece udubljenje i to je to, ne registruje mi skrolovanje na gore, samo klik. Sve ovo sad verovatno zvuci problematicno, ali zaista nije, samo pokusavam da do detalja opisem svoje iskustvo. Verovatno cu uskoro da se potpuno naviknem i necu takve stvari ni primecivati.

Zato je skrolovanje, zbog tih istih gumenih zubaca, pravo uzivanje. Nema sanse da mi prst sklizne dok skrolujem, tu je sve na svom mestu. Sve u svemu, ovo mi je prvi mis na kojem zaista dosta koristim srednji klik, jer su mi svi prethodni misevi po tom pitanju bili maltene neupotrebljivi, pogotovo g9x, tako da se sada pomalo osecam kao invalid koji je cudesno prohodao. Nisam koristio stari kone, tako da ne bih mogao ovaj da uporedim s njim.

Sto se ergonomije tice, sve pohvale. Jedina zamerka za sada mi je promenljliv kvalitet izrade, o cemu sam vec dosta pisao (mozda sam i ja baksuz, izolovani slucaj kojem uleti dva polu bofl komada za redom), ali sve boljke koje mozda ima ce se verovatno vremenom ispeglati. Kad bude spreman da pazaris novog misa, uzmi ga slobodno (jer npr: uvoznik nece da ti otvara kutiju da probas misa na licu mesta). Kao i sve drugo, mozes da ga vratis u roku od 7 dana ako ti se ne svidi, no questions asked.

Sve u svemu, ako bih se vremenom uverio da je roccat otklonio sve ove decje bolesti, uzeo bih ga opet. Uz njegovu cenu,
verujem da je to dovoljan znak koliko sam odusevljen misonjom, cak i pored svih problema koje sam imao s njim.

Evo i jedan poduzi review

I ovaj lik ga vozi po roccat taitu. Podloga je vr', a dzabana u odnosu na konkurenciju.

bilo šta da kupiš, imaš 14 dana da bez ikakvog obrazloženja vratiš i tražiš novac nazad. šta se cimate bzv, ako uređaj ne radi savršeno ili nije onakav kakav si ti očekivao, lepo vratiš uređaj, uzmeš novac nazad i kupiš drugi. nema nerviranja, cimanja, ludila....

bilo šta da kupiš, imaš 14 dana da bez ikakvog obrazloženja vratiš i tražiš novac nazad. šta se cimate bzv, ako uređaj ne radi savršeno ili nije onakav kakav si ti očekivao, lepo vratiš uređaj, uzmeš novac nazad i kupiš drugi. nema nerviranja, cimanja, ludila....

Je l to sad s novim zakonom 14 dana? Do sada je obicno bilo 7, negde 8 dana, kako gde... U jednoj it radnji to samo vazi ako se registrujes na njihovom sajtu (sto ti niko nikad ne kaze, sem kad dodjesh da vratis nesto, e onda te pitaju da li si se registrovao itd). Valjda cemo imati vise srece s ovim novim zakonom. Ja sam se najvise zeznuo, kad sam dosao prvi da vratim, sto nisam uzeo pare nazad i lepo sacekao koji mesec pa da ga uzmem ponovo (kad se utvrde decje bolesti i eventualno prevazidju), vec sam trazio da mi zamene s za novi... Sad me malo oko zaboli svaki put gad pogledam u ono probijanje osvetljenja, ali kad ga vozim, to je milina jedna... Nadam se da ce novi firmware srediti probleme sa senzorom i tvrdim podlogama, ako problem nije prisutan samo u pojedinacnim primercima. Zivo me zanima da li jos neko sa kone + ima neke od problema koje sam naveo u ovoj temi... Ako je tako i ako je to cest problem, mozda roccat posle nekog vremena postupi isto kao i sa starim kone i izda reviziju V2, pa zameni miseve onima kojima pravi probleme.

Ja ne znam o cemu vi pričate. Imam Kone vec 2 godine i radi perfektno kao prvog dana. Takođe i Roccat Sense podlogu, skoro godinu dana i nista joj ne fali. Igram svaki dan bar 3 sata CS i nista od navedenih problema nisam uočio, naprotiv, kunem se u ovaj miš.

Ja ne znam o cemu vi pričate. Imam Kone vec 2 godine i radi perfektno kao prvog dana. Takođe i Roccat Sense podlogu, skoro godinu dana i nista joj ne fali. Igram svaki dan bar 3 sata CS i nista od navedenih problema nisam uočio, naprotiv, kunem se u ovaj miš.

Ovo je tema za roccat kone +, novi model koji je na trzistu od avgusta 2010, cini mi se. Tesko da njega koristis vec 2 godine.

Vidim kako je počela, medjutim, pretvorilo se u opštu pljuvačinu po Roccatu, a moje iskustvo sa dva njihova proizvoda je potpuno suprotno. Ima tu nekog našeg mentaliteta kojeg sam viđao kod HI-FI-ja, naime kada se neki vrhunski proizvod pojavi na našem tržištu, onda kreće opšta pljuvačina po njemu, a za one proizvode za koje ne postoji uvoznik i dalje važi da su neprevaziđeni. Čudno, zaista. Neću da kažem da je u pitanju zavera, već pre ono da niko nije prorok u svom selu... Forumi pre svega služe da ljudi iz svog iskustva kažu ono što imaju, a čitajući ovo ja nikada ne bih kupio, po meni najbolji igrački miš na svetu. Nemam nameru da vredjam začetnika ovog posta, ali zaista ne razumem "mis na levoj neonci ispoljava probijanje svetlosti na oko 1 cm povrsine, iznad left thumb dugmeta, mis nekako secka, jitteruje, brljavi s drajverima itd... " meni to ne deluje uverljivo, kakvo probijanje, od čega to može da bude, da nisu stavili jaču diodu, šta znači nekako secka, brljavi sa drajverima, ili secka ili ima neki konkretan problem sa drajverima nemože nekako da secka... Nigde ne vidim da pominje kalibraciju miša i podloge, možda čovek ne zna da koristi softver... Ne znam, voleo bih da dobijem preciznije odgovore.

Vidim kako je počela, medjutim, pretvorilo se u opštu pljuvačinu po Roccatu, a moje iskustvo sa dva njihova proizvoda je potpuno suprotno. Ima tu nekog našeg mentaliteta kojeg sam viđao kod HI-FI-ja, naime kada se neki vrhunski proizvod pojavi na našem tržištu, onda kreće opšta pljuvačina po njemu, a za one proizvode za koje ne postoji uvoznik i dalje važi da su neprevaziđeni. Čudno, zaista. Neću da kažem da je u pitanju zavera, već pre ono da niko nije prorok u svom selu... Forumi pre svega služe da ljudi iz svog iskustva kažu ono što imaju, a čitajući ovo ja nikada ne bih kupio, po meni najbolji igrački miš na svetu. Nemam nameru da vredjam začetnika ovog posta, ali zaista ne razumem "mis na levoj neonci ispoljava probijanje svetlosti na oko 1 cm povrsine, iznad left thumb dugmeta, mis nekako secka, jitteruje, brljavi s drajverima itd... " meni to ne deluje uverljivo, kakvo probijanje, od čega to može da bude, da nisu stavili jaču diodu, šta znači nekako secka, brljavi sa drajverima, ili secka ili ima neki konkretan problem sa drajverima nemože nekako da secka... Nigde ne vidim da pominje kalibraciju miša i podloge, možda čovek ne zna da koristi softver... Ne znam, voleo bih da dobijem preciznije odgovore.

Ti kao da nisi citao postove do kraja, ja ovaj mis svakako preporucujem svima, ali da ga provere pre kupovine ili dobro istestiraju dok im ne istekne period za povracaj novca, jer je moguce da ima defektnih jedinica, jer je nov model. Sto se probijanja svetlosti tice pogledaj na zadnje dve slike u levu neonku, bas na mestu gde se nalazi prvo thumb dugme, i videces blago probijanje svetla, kao svetliju crticu.

http://www.overclock3d.net/reviews/input_devices/roccat_kone_review/4

Kod mene je to bio slucaj sa dva primerka misa, jer sam prvi zbog toga zamenio.

Sto se tiche brljavljenja senzora i drajvera, kursor se pri ravnomernom pomeranju misa cesto zaglavi na random mestima, pa onda ubrza (da bi dosao na piksel na kojem je i trebalo da bude), zatim kad podignem misa, dpi bi mu se smanjio naglo na nekih 200-300 i onda bi se pri pomeranju misa postepeno vracao na dpi na kojem je i bio podesen. Skoro svaki put kad bih promenio profil ili dpi, mis bi gubio lift off zadatu vrednost. Recimo drzao sam ga na svim profilima na extra low, a on kad promenim profil ili dpi se prebaci na off (kurzor pri dizanju misa skace i do dva centimetra na 800 dpi, a na 6000 i do 7-8 cm!), a pritom mi je i dalje stiklirano extra low podesavanje. Svaki put bih morao da stikliram na off pa opet na extra low da bi kurzor normalno reagovao pri podizanju, a to je pomeranje od 1-2 milimetara na gore i u stranu pri spustanju, sto je odlican rezultat, jer ne moze da se vrati na isti piksel, nikako. Isto tako sam morao i da se zezam sa pooling rate podesavanjima, tj da sa 1000 vratim na 500 pa opet na 1000 i onda bi mis radio ok do sledece promene profila, dpi-ja ili je cesto je i random krenuo da brljavi. Sve te simptome je vise ispoljavao kad je kalibracija bila ukljucena, a i kalibraciju sam ponavljao gomilu puta u nadi da ce ga kalibrisati kako treba jednom ali bez vajde. Redje je brljavio kad je kalibracija bila iskljucena, ali je brljavio, a jitterovao je i bez drajvera, tj cim bih utakao mis u usb port na cistoj masini.

Drajvere sam reinstalirao sigurno jedno desetak puta, zatim reinstal cele masine, XP, sedmica, probao i na tri druge masine, i opet isto, tako da do drajvera nije. I firmware sam mu vise puta reinstalirao i opet isto, menjao usb portove (sto je bio problem kod korisnika starog kone misa) i opet isto. Na kraju sam nabavio platnenu podlogu i mis je poceo normalno da radi, be ikakvih problema. Moj zakljucak je da je problem u senzoru, koji ocigledno ne radi nikako na tvrdim podlogama, a trebalo bi suprotno, jer na netu vecina ljudi govori kako ovaj mis koristi ili avago ADNS 9500 senzor (isti kao kod g9x, xai itd. - g9x posedovao, xai probao), ili neki novi model avago senzora, nigde ne mogu da nadjem neku zvanicnu informaciju.

E sad, da li je to problem samo kod mog primerka (imao dva komada, oba ispoljavala iste simptome) ili je mozda dosta primeraka iz prve uvezene serije takva ili je takav senzor ili nesto trece, to ne znam. znam da su moji postovi poduzi, ali da si ih citao do kraja video bi koliko sam pored svega nahvalio ovaj mis i da bih ga opet kupio.

Sve u svemu nadam se da si sada dobio preciznije odgovore. Ja ti svakako preporucujem ovaj model, ali (ako si planirao kupovinu) savetovao bih ti da ili sacekash koji mesec da se prodaju ti prvi primerci (ako je u tome problem) ili da ne kupujes misa kod uvoznika, jer izgleda da oni koji su kupovali misa na drugom mestu nisu imali te probleme. Mis se trenutno prodaje kod uvoznika i na samo jos jednom mestu. M=Ja sam se mnogo nervirao u pocetku i to predstavlja "moje traumaticno iskustvo" iz naslova teme. Sada sam veoma zadovoljan misem, ali i dalje me muci rovac da je moj primerak defektan sto ne radi na tvrdim podlogama. Cekam nove drajvere i prvenstveno firmware, za koji se nadam da ce ispraviti stvari, ali bio bi bedak da za ovolike pare mis samo meni zeza na ostalim podlogama, a ostalima radi normalno (uvoznik je kao nedelju dana testirao mis i rekao da je sve u redu, a sigurno ga je tesitrao lik koji sedi preko puta racunovodje za svojim laptopom i platnenom podlogom koju drzi na stolu, dok je meni rekao da cu ja svemu da nadjem manu i kad sam prvi put reklamirao misa, rekao mi je da je bolje da mi vrati pare umesto da mi zameni misa). Trebalo je da ga poslusam i kupim misa na drugom mestu, ali tada se prodavao samo kod uvoznika, a meni je bas bio potreban mis.

A sto se tice naseg mentaliteta i pljuvacine, u pravu si za mentalitet (mada je isti prisutan svuda, manje vise), a sto se tice ove druge stvari, molio bih te (uz svo postovanje kao starijeg clana foruma) da ubuduce prvo procitas sve postove do kraja pre nego sto krenes da glumis nekog "Defender-a of the crown vs pljuvacine", jer ovde pljuvacine nikako nije bilo (sem malo po uvozniku i njegovom odnosu prema musterijama). Uostalom, ti ovaj model misa ni ne posedujes, a dao si sebi za pravo da sudis o istom i njegovim korisnicima.

Poslednja izmena:
Ok, ovo je već mnogo bolje. Naročito mi je nedostajao podatak o kalibraciji.
Naravno da se događa i kod najboljih proizvoda da izadju primerci sa greškom, pa čak i čitave serije. To vidimo često kod proizvođača automobila, kada na primer i vrhunske firme kao što su Toyota ili Mercedes objave grešku i pozovu kupce da se jave i besplatno otklone nedostatak. Čak bih rekao da se taj sindrom češće pojavljuje kod vrhunskih modela, valjda zbog žurbe da se što pre pojave na tržištu, da ih konkurencija ne pretekne.
Takođe, u Srbiji je veliki problem i uvoza od različitih proizvođača jednog istog brenda. Često se događa da se modeli proizvedeni u različitim zemljama razlikuju, iako su originalni.

Da rezimiram, za 9000 din sam kupio misa koji: ima probijanje svetla (kao i prvi kupljeni primerak, verovatno je cela prva paleta takva), tegice za jednokratno ubacivanje u misa, nemogucnost da mis radi na tvrdim podlogama, sto je obrnuto proporcionalno teoriji da laserski misevi bolje rade na tvrdim podlogama i cesto imaju probleme na platnenim podlogama. Pocinjem da se pitam da nisam dobio neki pre release komad ili sta vec... Posle sam cuo od jednog lika, koji istog misa nije kupio kod "uvoznika", vec u drugoj radnji i on kaze da nije imao ni jedan problem kao ja. Njemu se tegici normalno vade i nema problema sa senzorom i probijanjem svetla...

Heh, evo da ti odgovorim, i da ti kazem da nisi jedini, sto je najgore, sumnjam da sam bas ja dobio tvoj prvi mis :)
Dakle, pazario sam doticnog misa, valjda kod uvoznika, posto kao sto ti rece, videh 2 firme ga nude, a ova druga iako ga ima u cenovniku nema ga na lageru, i tako ovi kazu ima, moz se kupi, moze, ok aj posle raznih review-a i hvalospeva reko, aj da pljunem kintu ako je bas tako dobar... i sta me saceka...
Da napomenem da nisam iz BG-a, pa sam mis dobio postexpressom, i odma se negativno iznenadio. Otvorio misa (prvo mi je bilo sumnjivo sto je kutija na mestu za otvaranje bila zalepljena selotejpom, mislim da bi proizvodjac stavio neku lepsu nalepnicu) i iako je bio fino spakovan, pogledam ja sa donje strane ono nozice izgrebane od koriscenja a oko njih jos nahvatane strune od platnene podloge... znaci mish koriscen, ocigledno, pomislih aj dobro mozda stajao u radnji ili su ga probali, pa taj otvaran ne mogu na licu mesta da uvale, nego onako bezobrazno uvale preko poste... htedoh da ih zovem i sve po spisku, i da vracam ili ne vracam, ali zamori me u trenutku svo to cimanje, te odustadoh, reko aj nije bas toliki problem, iako nervira, nije to bas jeftina stvar, a i kad je tako nesto iz radnje ili korisceno, obicaj je u normalnim zemljama i ozbiljnim firmama da daju ispod cene, jer realno ni jedan kupac ne voli da kupuje otvaranu robu...
I tako zadrzah ga... iako nakon toga sam i ja primetio stvari kao i ti, ubacih tegove i jedva nekako ih pincetom izvadih jer ni jednim kljestima nisam mogao da im pridjem, a prstima nije imalo sanse kolko tesko upadnu u rupice.
Takodje kad kazes probijanje svetla, kad gledas iz visine svaka od diodica je nekako jaka umesto da su prikrivene i da se samo svetlost razliva, cak je recimo gornja desna najaca, ali to i nije toliko strasno, vise me nerviralo sto i pored na izgled stvarno finog materijala i lepe izrade misa, na levoj svetlecoj liniji, na mestu gde providna plastika se spaja sa levim krajem, kod gornjeg dugmeta za palac izbija svetlost na tom spoju, mislim da si na to i ti mislio, cak i to nije big deal, ali odstupa od kvaliteta ostatka misa...
Dakle sve nabrojano mi ukazuje, da mi se sve desava kao i tebi, i velika verovatnoca da sam ja bas dobio tog tvog vracenog misa...
Ja razumem da su se oni nasli u problemu sta sa njim, ali ovakav postupak je JAKOOOO bezobrazan, i ako sme da se pomene ime firme, ukoliko nesto ne ucine po pitanju moje reklamacije, zbog neceg drugog od svega nabrojanog, a nameravam da ga tek saljem, rado cu im dati negativnu reklamu...
Inace mis normalno radi na tvrdoj podlozi - Razer exactmat, nema preskakanja i sl.

Posle opsezne price tek dolazim do mog glavnog problema...
Dakle ako iskljucimo vec navedene mane, mis je sasvim ok da ne kazem dobar, ergonomija super, eventualno desna oblina za mali prst mozda ima prejaku ivicu, ume da zasmeta i nazulja ukoliko misa drzite nisko kao ja, dakle ne naslanjate celu ruku, ali i na to se navikne...
Moj glavni problem, a videh na jednom postu na netu da se to jos nekom desilo je tockic (There's also Roccat Kone + which I had and the wheel had problems again...like Kone V1 but this time, its not the same problem, it jumps up and down when you scroll.)... znaci OPET!
kad ne bi imao problema, moglo bi se reci da je jedan od najboljih koje sam probao, ali meni se desava da uglavnom pri motanju na gore nasumicno preskace na dole, redje se desava obrnuto... na primer u browseru kad ste na vrhu strane i motate tockic na gore, strana treba da stoji stalno na istom mestu i desni skrol strane na vrhu, ali ne, na mom misu on malo malo pa ode na dole, tj vraca za jedan pokret tockica na dole iako sve vreme teram gore... nadam se da ste shvatili...
primer i u igri, bacanje dima ili flesa mi je na tockic na gore, a menjanje oruzja tockic na dole, i sad stalno mi se desi da kad bacim flesh on i promeni oruzje, recimo jednom u tri puta...
dakle ocigledno tockic ima problema sa random skokovima na dole ili gore, i to i pri skrolovanju strana iritira, jer motas na gore on malo malo pa vrati za jedan dole...
Desava li se ovo jos nekom sa ovim misem?

Eto toliko, sad sledi maltretiranje sa reklamacijom, ali nadam se da ovo nije genericka greska, ili je to do opet te neke prve serije koju su uvezli iz drage nam Kine...

i btw, ima li odgovora od Roccat-a, jer sam mislio da pisem i njihovom support-u da vidim sta ce oni da kazu na sve to...

Poslednja izmena:
Heh, evo da ti odgovorim, i da ti kazem da nisi jedini, sto je najgore, sumnjam da sam bas ja dobio tvoj prvi mis :)
Dakle, pazario sam doticnog misa, valjda kod uvoznika, posto kao sto ti rece, videh 2 firme ga nude, a ova druga iako ga ima u cenovniku nema ga na lageru, i tako ovi kazu ima, moz se kupi, moze, ok aj posle raznih review-a i hvalospeva reko, aj da pljunem kintu ako je bas tako dobar... i sta me saceka...
Da napomenem da nisam iz BG-a, pa sam mis dobio postexpressom, i odma se negativno iznenadio. Otvorio misa (prvo mi je bilo sumnjivo sto je kutija na mestu za otvaranje bila zalepljena selotejpom, mislim da bi proizvodjac stavio neku lepsu nalepnicu) i iako je bio fino spakovan, pogledam ja sa donje strane ono nozice izgrebane od koriscenja a oko njih jos nahvatane strune od platnene podloge... znaci mish koriscen, ocigledno, pomislih aj dobro mozda stajao u radnji ili su ga probali, pa taj otvaran ne mogu na licu mesta da uvale, nego onako bezobrazno uvale preko poste... htedoh da ih zovem i sve po spisku, i da vracam ili ne vracam, ali zamori me u trenutku svo to cimanje, te odustadoh, reko aj nije bas toliki problem, iako nervira, nije to bas jeftina stvar, a i kad je tako nesto iz radnje ili korisceno, obicaj je u normalnim zemljama i ozbiljnim firmama da daju ispod cene, jer realno ni jedan kupac ne voli da kupuje otvaranu robu...
I tako zadrzah ga... iako nakon toga sam i ja primetio stvari kao i ti, ubacih tegove i jedva nekako ih pincetom izvadih jer ni jednim kljestima nisam mogao da im pridjem, a prstima nije imalo sanse kolko tesko upadnu u rupice.
Takodje kad kazes probijanje svetla, kad gledas iz visine svaka od diodica je nekako jaka umesto da su prikrivene i da se samo svetlost razliva, cak je recimo gornja desna najaca, ali to i nije toliko strasno, vise me nerviralo sto i pored na izgled stvarno finog materijala i lepe izrade misa, na levoj svetlecoj liniji, na mestu gde providna plastika se spaja sa levim krajem, kod gornjeg dugmeta za palac izbija svetlost na tom spoju, mislim da si na to i ti mislio, cak i to nije big deal, ali odstupa od kvaliteta ostatka misa...
Dakle sve nabrojano mi ukazuje, da mi se sve desava kao i tebi, i velika verovatnoca da sam ja bas dobio tog tvog vracenog misa...
Ja razumem da su se oni nasli u problemu sta sa njim, ali ovakav postupak je JAKOOOO bezobrazan, i ako sme da se pomene ime firme, ukoliko nesto ne ucine po pitanju moje reklamacije, zbog neceg drugog od svega nabrojanog, a nameravam da ga tek saljem, rado cu im dati negativnu reklamu...
Inace mis normalno radi na tvrdoj podlozi - Razer exactmat, nema preskakanja i sl.

Posle opsezne price tek dolazim do mog glavnog problema...
Dakle ako iskljucimo vec navedene mane, mis je sasvim ok da ne kazem dobar, ergonomija super, eventualno desna oblina za mali prst mozda ima prejaku ivicu, ume da zasmeta i nazulja ukoliko misa drzite nisko kao ja, dakle ne naslanjate celu ruku, ali i na to se navikne...
Moj glavni problem, a videh na jednom postu na netu da se to jos nekom desilo je tockic (There's also Roccat Kone + which I had and the wheel had problems again...like Kone V1 but this time, its not the same problem, it jumps up and down when you scroll.)... znaci OPET!
kad ne bi imao problema, moglo bi se reci da je jedan od najboljih koje sam probao, ali meni se desava da uglavnom pri motanju na gore nasumicno preskace na dole, redje se desava obrnuto... na primer u browseru kad ste na vrhu strane i motate tockic na gore, strana treba da stoji stalno na istom mestu i desni skrol strane na vrhu, ali ne, na mom misu on malo malo pa ode na dole, tj vraca za jedan pokret tockica na dole iako sve vreme teram gore... nadam se da ste shvatili...
primer i u igri, bacanje dima ili flesa mi je na tockic na gore, a menjanje oruzja tockic na dole, i sad stalno mi se desi da kad bacim flesh on i promeni oruzje, recimo jednom u tri puta...
dakle ocigledno tockic ima problema sa random skokovima na dole ili gore, i to i pri skrolovanju strana iritira, jer motas na gore on malo malo pa vrati za jedan dole...
Desava li se ovo jos nekom sa ovim misem?

Eto toliko, sad sledi maltretiranje sa reklamacijom, ali nadam se da ovo nije genericka greska, ili je to do opet te neke prve serije koju su uvezli iz drage nam Kine...

i btw, ima li odgovora od Roccat-a, jer sam mislio da pisem i njihovom support-u da vidim sta ce oni da kazu na sve to...

Covece, sta da ti kazem... Moj je blesavio na steelseries 4hd i roccat sota (obe tvrde podloge), dok na platnenoj taito ne pravi probleme. Ako si misa kupio u "bivsem-centru", onda je moguce i da si dobio tog mog, ali ponavljam da moj nije radio na tvrdim podlogama (kao ni ovaj sad). Problem sa skrol tockicem koji si opisao mi se desio mozda jednom dvaput, ali je zato prestao da radi posle par nedelja koriscenja, ali je i posle par blazih cukanja povratio kontakt i sada radi normalno. Iskreno se nadam da cemo videti neku v2 verziju i da cu se tu za zamenu uglaviti i ja. Probijanje svetla koje si opisao je identicno mom (a ima ga i mis sa jednog review-a, ima link u prethodni postovima), tako da je to probijanje izgleda ili fabricki defekt ili defekt neke prve isporucene serije. S jedne strane mi je malo laknulo, jer nisam jedini s ovim problemima, a s druge mi te je bas zao. Za tolike pare to stvarno ne bi smelo da se desava, barem da one ***** od uvoznika hoce da zamene misa-miseve i da pruze korektnu uslugu, a umesto toga su #*!@)%$I!@%)... Ili su ti uvalili moj prvi vraceni primerak ili od nekog drugog koji ga je vratio, jer nisu imali otvoren i izlozen u radnji, niti su hteli da mi otvore da ga prvo probam... stvarno sramota. Sad, ko je meni tu kriv sto sam i pored toga hteo da ga kupim (racunao sam da nisam na buvljaku, vec kod uvoznika renomiranih kompjuterskih brendova). Znam barem za ubuduce da ih zaobilazim i da proizvode ciji su zastupnici kupujem iskljucivo na drugim mestima, jer sad po novom zakonu radnja mora da mi garantuje kvalitet, a ne uvoznik (valjda ce poceti i da sprovode taj zakon uskoro, jos uvek se kao nesto izvlace). Da sam sacekao da se pojavi i kupim ga u nekoj drugoj radnji, verujem da bih imao vise srece u vezi reklamacije. Roccatu nisam jos pisao, jer hocu lepo da snimim kako menjam podloge i da se vidi tacno ponasanje misa u svim situacijama, ali nikako da pronadjem vremena za to... Sta da ti kazem, ovo sto radi radi do yaya, a ovo drugo nervira do yaya, a novcaniku i dalje ne zarastaju rane i ne prolazi tuga i bol...

Poslednja izmena:
da bas tu sam kupio, i posto kazes da nisu imali izlozen, velika je verovatnoca da je bas tvoj, a sto se tice podloge ko zna od cega to zavisi, mozda mu se ova moja svidja...
uglavnom preko svega bi presao, posto nisu toliko bitne stvari, ali ovaj problem sa tockicem pocinje sve vise da me iritira, pa cu ipak da im saljem na reklamaciju pa nek vide sta ce, to ipak nije sitnica...

da bas tu sam kupio, i posto kazes da nisu imali izlozen, velika je verovatnoca da je bas tvoj, a sto se tice podloge ko zna od cega to zavisi, mozda mu se ova moja svidja...
uglavnom preko svega bi presao, posto nisu toliko bitne stvari, ali ovaj problem sa tockicem pocinje sve vise da me iritira, pa cu ipak da im saljem na reklamaciju pa nek vide sta ce, to ipak nije sitnica...

Naravno, posalji im... i budi bezobrazan, ako treba. Slobodno im pomeni i moju pricu i da si dobiootvoren mis itd... bas da vidim sta ce da ti kazu... Meni su drzali nedelju dana mis na reklamaciji i rekli da radi savrseno... Ajd kad posaljes misa na reklamaciju i popricas s njima, podeli ovde utiske...

Izasli novi drajveri (1.40) i firmver (1.30). Nema promena na bolje sto se mog primerka tice... :wall: I dalje zahebava na tvrdim podlogama... :crash:

Poslednja izmena:
1.41 drajveri i firmver 1.34 su resili stvar! Sad sve shljaka kako treba na tvrdim podlogama :banana::banana::banana:

Razmišljam da pošaljem moj g5 u penziju - odradio je dosta godina - pa razmišljam da pazarim ovaj kone+ ali me je vaša priča naplašila. Interesuje me da li je neko pazario ovog pacova u zadnjih mesec dana i kakva su trenutna iskustva...valjda se ta prva serija rasprodala?

Meni je otišao skrol na onom mom problematičnom. Odneo ga u exe centar i već se spremio na rat, a oni mi rekoše da je desk sad zastupnik. Super, rekoh, valjda ću imati više sreće s deskom... i imao sam je. Otišao u Desk, rekao im da je otišao skrol i da zeza senzor i za dva dana sam dobio novi miš. Onaj seljak iz exe centra je rekao da je sve kako treba, a tip iz deska mi je potvrdio da zeza senzor. Ovaj novi miš sad šljaka kako treba. Nema probijanja svetla na diodi, tegići se sada lako stavljaju i vade iz rezervoara, sve radi kako treba i tačno se vidi da sam ja dobio primerak neke probne polubofl serije.

Miš je sada fantazija i slobodno ga uzmi, ali vidi da je deskov uvoz iz 2011. kako bi bio siguran. Jedino što mi točkić malo drugačije zvuči kad skrolujem na gore, nego na dole, ali s tim mogu da živim. Tako je bilo i na onom prvom. Sve u svemu, u desku su veoma fini i korektni i može s njima da se radi. Ako ti ne smeta malko bučniji skrol, slobodno ga uzmi, sve ostalo je kako treba i više od toga. Sada mogu apsolutno svima da ga preporučim.

Poslednja izmena:
Zadužio sam drugara iz jedne druge firme da pogleda iz koje serije uvoza su ovi miševi što se sada prodaju pa sad čekam informaciju. Bitno mi je da su sad dečije bolesti izlečene a ako konkretan komad ne valja menjaćemo dok ne nađemo odgovarajući. :)

Ma da, imaš garanciju i boli te uvo. U desku znam da imaju sveže serije, tj uvoz iz 2011., a sad za ostale radnje ne znam. Piše na stickeru na kutiji, ako poručuješ iz neke radnje, samo pitaj da ti pročitaju šta tamo piše.

Sve u svemu, jedino što objektivno može da zasmeta je skrol. On je gumiran i lepo leži pod prstom i osećaš svaku reckicu, sali malko je bučniji. Ima lep nekako "gumiran" prizvuk kad se skroluje na dole, a na gore zvuči nekako "tandrčastije", da se tako izrazim. Možda će se to malo razglaviti, pošto je nov mišonja. Mada, kakve sam ja probleme imao s ovim prvim, s ovim sam sad presrećan. Pitanje je sad da li će biti hroničnijih problema sa skrolom kao i kod običnog kone-a. Meni je otišlo srednje dugme i dobio sam novi miš. Ponavljam, tu je garancija i nema brige.

Druga objektivna mana je što su teflonske stope postavljene u male plastične okvire, kao da imaš malecni ivičnjak oko ivica stopa... tu se zavlači prašina i to mora malo redovnije da se čisti. Ali su zato stope ultra glatke i miš klizi kao po ledu i po grubim platnenim, kao i po finijim i plastičnim podlogama.

Eto, od mana otprilike toliko.

Ali je zato senzor precizan u piksel (lepo registruje i najfinije pokrete od po jedan piksel, a ne da ga ti pomeraš, pomeraš i odjednom preskoči nekoliko piksela, kao mnogi miševi)... fenomenalan je osećaj pod rukom, fina gumirana plastika, easy shift tasteri, glas te obaveštava o promeni profila, osetljivosti, tona itd... ne moraš da gledaš u miša na koliko dpi ga guraš itd itd, da ne nabrajam više.

Ja sam na kraju ispao veoma zadovoljan.

Ja inače vozim bez podloge, direktno na puno drvo. :) Hteo sam neko vreme da nabavim onu fensi podlogu od 120x70cm, što i tastatura ide na nju ali sam odustao.

Bez podloge ćeš verovatno veoma brzo da odereš teflonske stope, a i greh je voziti vrhunske miševe bez dobre podloge, nekako se gubi poenta, jer ne možeš da izvučeš tu preciznost koju ti dobar senzor pruža. Ja sam sad nabavio steelseries NP+ http://shop.steelseries.com/index.php/surfaces/steelseries-np.html i fenomenalna je, imam i roccat sotu, a vozio sam i roccat taito, steelseries 4hd i sve su dobre podloge, ali mi najviše odgovara ova NP+ što sada imam, a najmanje roccat sota. Uzeo sam čak i ovu džabalesku a4tech x7 gaming podlogu (za posao, da probam), a kasnije sam uzeo jednu i za kuću, za rezervu. Apsolutno je identična roccat taitu (iz iste fabrike dolaze, samo lupaju svoje labele, upoređivao sam ih uporedo). Velika košta 400 din, naspram 1600 koliko je taito, a mala je 200 kinti... to su apsolutno najbolje podloge koje 200 i 400 kinti mogu da ti pruže, probaj ih. Obe su platnene i veoma su glatke i sa malo trenja.

Hvala na savetima za podloge. Nekako sam se navikao da vozim bez podloge, inače sam sto za računar pravio prema svojim merama i teško da bi se sad neka veća podloga uklopila na sto a da mi ne smeta. Zato sam i hteo da pazarim podlogu od 120x70cm ali nisam našao kod nas. Sam sto ima mount sistem i kompletan cable managment ide ispod stola, takođe na glavnoj radnoj površini stola su dva proreza levo i desno za sve kablove - miš, tastatura, gamepadovi i ostali lom - tako da mi je prostor veoma ograničen a pošto sam geek za simulacije letenja stick i truster od G940 mi zauzimaju sav prostor levo i desno tako da imam možda 15 cm između tastatura i sticka da uvalim pacova. Čak razmišljam pošto uskoro treba da pređem u nov stan da pravim kompletno nov sto koji će da se montira direktno na zid i svi gaming rekviziti da budu montirani na rotirajuće površine tako da ne smetaju kad se ne koriste.

Upali si me za ovu SteelSeries NP+ sad sam malo gledao filmiće po yt i čitao review-e odlična je. Probao sam da lociram da li je neko prodaje kod nas i niko je nema na stanju...gde si ti pazario?

Vrh Dno