Šta je novo?

Roccat Kone + (moje traumaticno iskustvo)

Da, originalni Kone sam 3 puta promenio i na kraju uzeo pare. Sva 3 sto su tada stigla u NS, na svim problem sa skrolom... I jedan CM Sentinel, isto kada je izasao, falican skrol

E pa da se pohvalim moj Kone+ posle više od godinu dana šljaka bez problema. Nije imao ama baš nikakvih problema koje ste navodili u prethodnom periodu. Izgleda da me usralo samo tako.
Senzor bez mane, dugmići takođe, skrol fercera. Ništa se nije izlizalo iako je dosta korišćen. Teflonske nožice samo blago izlizane i to je jedino. Osvetljenje radi kao prvog dana, a to je onako kako je zamišljeno.

Sada me jedino mami novi DeathAdder ili Mionix.

Senzor nikako nije bez mane jer avago 9500 ima random akceleraciju od +-5 posto, što je no no, ali ako si mislio da je sam senzor ispravan na tvom primerku, to je druga stvar. Često ume senzor da brljavi, pogotovo one fensi lift off kontrole itd, tako da zaista imaš sreće. Što se tiče ergonomije i svega ostalog, miš je zaista super, ali neoprostivo je da kupim miša od 100 evra i da promenim 6 primeraka i da nijedan ne bude ispravan... ili bude doa ili mu nešto crkne u roku od mesec dva... sramota.

Ukoliko ti sam senzor (s tom "urođenom" akceleracijom) odgovara, čuvaj tog kone-a ka' oči u glavi ako ti se ni'šta nije poyebalo do sada.

Mionix ti ništa novo doneti neće, jer ima isti senzor, dok je DA druga priča. To je opaka zver sa opakim senzorom, ali opet to je i razer, koji generalno nije ništa bolji od roccata što se tiče kontrole kvaliteta.

Da novi DA košta do 4000, možda bih ga i uzeo i rizikovao, ali za ove pare... neka hvala.

Kad bude došlo vreme za novog mišnju, ukoliko ne izađe na tržište neki miš sa telom cm spawna ili xorneta (odgovara mi oblik, jer koristim mešavinu claw i fingertip gripa) i sa senzorom nalik avagu 3090, ali koji može nativno da ide do 400 dpi i da nema predikciju, onda ću verovatno uzeti novi g400 bez predikcije i to je to.

Poslednja izmena:
E pa da se pohvalim moj Kone+ posle više od godinu dana šljaka bez problema. Nije imao ama baš nikakvih problema koje ste navodili u prethodnom periodu. Izgleda da me usralo samo tako.
Senzor bez mane, dugmići takođe, skrol fercera. Ništa se nije izlizalo iako je dosta korišćen. Teflonske nožice samo blago izlizane i to je jedino. Osvetljenje radi kao prvog dana, a to je onako kako je zamišljeno.

Sada me jedino mami novi DeathAdder ili Mionix.

+1
Tacno godinu dana imam isti, bez greske radi i dalje. Ne znam u cemu je ta fama oko Kone+ ovdje, ili smo mi rijetki srecni dobitnici korektnih modela....

Ovo drugo, redak si primerak homosapiensa koji ima potpuno ispravan kone +.

I nije to nikakva fama, već činjenica, slobodno poseti strane forume i videćeš svuda istu priču... bes, gnev, agoniju itd...

Roccat jeste inventivan, kao i razer, ali s ovakvom kontrolom kvaliteta i cenama... neka hvala.

+1

U Gamesu kada sam ih reklamirao uvek bi ih samo uzeli bez ispitivanja, nije ih cak ni interesovalo zasto ih vracam. Inace uvek bar pitaju sta ne valja i pogledaju. Posle su mi i radnici rekli da imaju bas mnogo DOA primeraka... U svakom slucaju mis mi je bas odgovarao, srecan je onaj koji ima funkcionalni Kone :)

Sto se Roccata tice, znam da su imali i neke problematicne tastature (ne direktno nego sa stranih foruma) tako da bez obzira na inovativnost i dizajn ja se nisam usudio ni podlogu njihovu da kupim da se ne pokvari slucajno :p

Senzor nikako nije bez mane jer avago 9500 ima random akceleraciju od +-5 posto, što je no no, ali ako si mislio da je sam senzor ispravan na tvom primerku, to je druga stvar. Često ume senzor da brljavi, pogotovo one fensi lift off kontrole itd, tako da zaista imaš sreće. Što se tiče ergonomije i svega ostalog, miš je zaista super, ali neoprostivo je da kupim miša od 100 evra i da promenim 6 primeraka i da nijedan ne bude ispravan... ili bude doa ili mu nešto crkne u roku od mesec dva... sramota.

Ukoliko ti sam senzor (s tom "urođenom" akceleracijom) odgovara, čuvaj tog kone-a ka' oči u glavi ako ti se ni'šta nije poyebalo do sada.

Mionix ti ništa novo doneti neće, jer ima isti senzor, dok je DA druga priča. To je opaka zver sa opakim senzorom, ali opet to je i razer, koji generalno nije ništa bolji od roccata što se tiče kontrole kvaliteta.

Da novi DA košta do 4000, možda bih ga i uzeo i rizikovao, ali za ove pare... neka hvala.

Kad bude došlo vreme za novog mišnju, ukoliko ne izađe na tržište neki miš sa telom cm spawna ili xorneta (odgovara mi oblik, jer koristim mešavinu claw i fingertip gripa) i sa senzorom nalik avagu 3090, ali koji može nativno da ide do 400 dpi i da nema predikciju, onda ću verovatno uzeti novi g400 bez predikcije i to je to.

Ma biće taj DA opak pacovko već vidim. Da li i njegov senzor ima predikciju ili ne?

Biće oglas za Kone+:
Jedan od retko ispravnih primeraka u Srbiji, extra raritet :p

Nema predikciju, ali samo da vidimo hoće li imati neku boljku tipa bangav skrol itd... mora negde da utanji, nažalost...

Da miševi su oduvek imali najbolje ili među najboljim senzorima ikada, posebno originalni DA od 1800 dpi beše... tako da tu ne verujem da će da zakažu.

Da svakako briše patos s kone-om, kao i bilo kojim mišem s laserskim senzorom, tako da ukoliko prodaš kone + i ne moraš da doplaćuješ mnogo za DA, svakako ćeš ići s magarca na konja što se tiče same preciznosti senzora...

A pošto su roccat i razer tu negde po pitanju kontrole kvaliteta, ništa ne gubiš, osim što možda ne budeš imao sreće da ti i novi DA radi kako treba i da te zadovoljava duži niz godina, kao što je bio slučaj s koneom.

Taj DA će svakako pretendovati, tj pretenduje na krunu za najboljeg miša na tržištu, tako da svakako pozdravljam prelazak s kone + na novi DA. Samo da prođe još malo vremena da vidimo da li će korisnici početi masovno da se žale na nešto.

Nazad
Vrh Dno