Šta je novo?

Risen

odakle ti ovo ? i na sta se to tacno odnosi ?

Prvo sam na netu našao rešenje za loše performanse a to je stavljanje 178.27 verzije drajvera a zatim sam to lično i probao i potvrdio da se sa njima dobija neverovatna skok u performansama.
Odnosi se (bar je tako kod mene bilo) na štucanje takom igranja i na dosta nizak framerate koji su kao što sam i ranije rekao rešeni sa ovim drajverima.

Važna napomena.

Za sve ljude sa Nvidia karticama kojima se čini da je igra prezahtevna ili da štuca previše obavezno instalirati 178.24 verziju drajvera.
Ni ja nisam verovao dok nisam probao. Konstantni frame dropovi i uopšte nizak framerate su potpuno rešeni sa gore pomenutom verzijom. Pre njih sam koristio 190.62 a posle sam probao i 191.03 ali bezuspešno. Bar je tako kod mene.
Sada sve radi besprekorno.

Svaka cast Alex!Gde si samo ovo iskopao!Kod mene je bio skok za jedno 10-ak frejmova i dosada je veoma stabilan!

gde se nalaze sejvovi, ja ne mogu da nadjem :/ ? gledao sam i u appdata...

Au ala je ovo zahtevno... secka ko mutavo u 1920x1200 na mojoj masini...

Plus je igra na medium bas teska. Taman sam dosao kod onih svestenika na pocetku igre i nema teorije da predjem one vukove u pecini, vec peti put igram isti deo. A kad sam pokusao da orobim onog Tristana, patosirao me za tren oka. Bice ovo izazov :)

Poslednja izmena:

Plus je igra na medium bas teska. Taman sam dosao kod onih svestenika na pocetku igre i nema teorije da predjem one vukove u pecini, vec peti put igram isti deo. A kad sam pokusao da orobim onog Tristana, patosirao me za tren oka. Bice ovo izazov :)

Drajveri ili nesto trece, meni na max +AA fps ne pada ispod 30.

Radi dobro i sa 180 driverima. Sa 190 je pogibija.

jel se desava nekom da u random trenucima slika pocne da se drma jedno 10sekundi i onda posle prestane , a u toku tog drmanja sve normalno radi, ali ko da je neki zemljotres 20 stepeni rihtera :D

koristim klon + mini slika...

heh to drmanje je zemljotres I uglavnom se desava kad si blizu neke... :/ (Ono cudo sto izidje iz zemlje zbog cega se i zove igra risen xD skroz mi stao mozak u ovom momentu :d)

inace pogledaj po fps-u dal radi bolje pre ce biti da ti taj efekat samo prikrije stvarna desavanje :wave:

ne sme da ti secka meni radi skrozz ok na 8800 gt u 1920x1080 ... bash cu da probam sa ovim starijim driver-ima mozda bude radilo i bolje ???

A jel postoji verzija sa engleskim/britanskim glasovima, tj glumcima i americkim ili ne? (malo sam se pogubio oko toga :D)

Poslednja izmena:
A jel se ta "americka" verzija ocekuje, il se vec moze "nabaviti"?

Proveri da te nesto drugo ne zeza. Pogledaj moju konfu. Meni na W7 64 bit, ne pada ispod 40fps.

Iskustva igrača u vezi zahtevnosti, sa foruma igre:
Risen optimalization
http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?p=10742755

haha zanimljivo ovaj prvi je tako odvalio , lupa decko gluposti Gothic 3 ne moze da se igra glatko ni na jednoj masini , a razlog je sto se gothic 3 oslanja na brzinu HDD-a, e sad jedino ako covek ima fast HDD pa je mogao glatko da igra a inace sa toliko bugova to je bilo nemoguce, sad je vec izasao patch koji mnogo pobolljsava stvari i G3 je u potpunosti Igriv i na slabijim masinama :,,:

da se razumemo gothic3 radi okej i bez bagova sa poslednjim patchevima

ovo je laz za fps,(1680x1050)imam veci min i max za svo vreme igranja (sa jednom kartom)... (jedino ako me fraps ne laze) :trust:

Koliko sam ja skapirao oni su za testiranje odabrali najzahtevniji moguci trenutak u risenu (noc, neka osvetljenja, magla..i td.). Ima na sajtu youtube video sa uslovima gde je radjen test. Tako da je taj njihov test otprilike worst case scenario.

Evo sta pishe:
At night a thunderstorm with heavy rain and lightning is going on, a blazing torch provides little light within the valley which is covered by ground fog - due to dynamic day and night as well as weather changes you will experience such situations all the time. The following 35 seconds video shows the graphically demanding benchmark sequence.

Poslednja izmena:
jel postoji save game neki odatle?ne vidim ga tamo,cisto da probam :)

Kako ili gde da naucim magije.. firebolt,frost... jer moram da se priklonim inkviziciji ili moze i bez njih?

Kako ili gde da naucim magije.. firebolt,frost... jer moram da se priklonim inkviziciji ili moze i bez njih?

moras da se pridruzis inkviziciji.I kad se pridruzis moras da radis quest-ove za njih.Ja sam radio questove za Don-a iako sam se pridruzio inkviziciji i nisu hteli da me uce magije.(pa sam morao iz pocetka)
Imam i ja pitanje : Naso sam sve diskove i otvorio ulaz u vulkan i uso sa monasima i spustio prvi most u vulkanu ali ne znam kako da spustim drugi??Jel stigo neko tamo??

Poslednja izmena:

Moraš da pristupiš u manastir tj. da se pridružiš Orderu. To možes postići svojevoljno tako što ćeš odraditi neke quest-ove za njih u Harbor Town ili će te oni silom odvesti.

Imam sledeci problem, tehnicke je prirode.

Skinuo sam bio taj 178.24 driver za vistu64 iako koristim win7.
instaliram ga, vidim da nema nikakve svhre,vidim cak da ima cestih framedropova, ponovo instaliram 190.62 ,upalim igru, vidim da se i dalje malo cudnije ponasa.

odradim system restore na jucerasnji dan, to sve prodje ok, upalim igru kad i dalje isto, cak i neke cudne stvari se desavaju tipa leva i gornja ivica slike imaju neku crvenu liniju celom duzinom, pa neka mala cudna bela slova...

ne znam sta da radim da to resim.

any idea ?

Napravio si zbrku...kakav crni restore.
Uninstall physx drajvera i grafickog drajvera, restart u safe mod, pokreni driver sweeper, ocisti eventualne ostatke nv display drajvera, restart i instaliraj drajver ponovo, pa se mozda stvari dovedu u normalu.

Prvo sam na netu našao rešenje za loše performanse a to je stavljanje 178.27 verzije drajvera a zatim sam to lično i probao i potvrdio da se sa njima dobija neverovatna skok u performansama.
Odnosi se (bar je tako kod mene bilo) na štucanje takom igranja i na dosta nizak framerate koji su kao što sam i ranije rekao rešeni sa ovim drajverima.
Alex, ja sam na nvidia site-u nasao :178.13 & 178.24.

Gde si ti iskopao 178.27 ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno