Šta je novo?

Risen

onoj Diablo-likoj kampanji gde si vodio ogra Reksara :)

...sa svojim vernim petom Mishom. :) Boze, koliko mi je bila simpaticna ta RPG kampanjica u tri cina koja opisuje stvaranje prve organizovane orc drzave na Azerothu. A sto se tice thunder lizzarda, oni nastanjuju veci deo Kalimdora, a slicnost sa ovom kreaturom iz Risena je upadljiva... Doduse, nemam nista protiv kad developeri kopiraju od najboljih. :D

Molim da mi se Gothic i Risen ne diraju. Ujedam. Hvala.

evo ja diram samo dok igram ... mislim ako to nije frka neka sad i tako to .. :)

pozdrav drustvo nije me bilo duze vreme(polagala se hidraulika i pneumatika kod Svetislava Cantraka) vidim da su ipak objavljene sveze informacije tako da mi ostaje da napisem neobjavljene stvari.

1.Dve nove numere iz Risena mozete skinuti na:
http://www.megaupload.com/?d=ZG9T1Y11

2.Lepa vest da Risen nece doci sa DRM nego je potrebno samo imati disk u drajvu.

ovako izgleda orginalno obavestenje:

Just now, the Brand Manager of Deep Silver, Daniel Oberlerchner, officially announced in our forum that the copy protection for RISEN will not include any DRM mechanism. There will be no online activation and no serial numbers. Only the DVD has to be in the drive for playing the game.

With this decision, Deep Silver renounces a highly controversial copy protection which is held in very little regard by gamers and caused many negative ratings on portals like Amazon for other games. Instead, they use an established and widely accepted method.

3.Zaostali Screenshotovi od proslih petkova

Prilozi

• 3da18c2875ecc82e753fee128b6e9727.jpg
    3da18c2875ecc82e753fee128b6e9727.jpg
    324.9 KB · Pregleda: 75
  • 08ca6a4c5308023fdf559d5b64bc50d3.jpg
    08ca6a4c5308023fdf559d5b64bc50d3.jpg
    495.2 KB · Pregleda: 86
  • 1cdb5a4f4eb12b8083cf54650f214707.jpg
    1cdb5a4f4eb12b8083cf54650f214707.jpg
    308.3 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Risen featuring Nightwiiiiish :D

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uDqgpnVEgiU&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uDqgpnVEgiU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Objavljeni su sistemski zahtevi:

The minimal requirements are:

* Windows XP
* a 2.0 GHz CPU
* a graphics card with DirectX 9.1, Pixel Shader 3.0 and 256 MB (as the GeForce 7900 or ATI 1800)
* 1 GB RAM

The recommended specs are:

* Windows XP or Vista
* a 3.0 GHz Dual Core CPU
* DirectX 9.1 graphics card with Pixel Shader 3.0 and 512 MB (such as the GeForce 8800 or ATI Radeon HD 2900)
* 2 GB RAM

To install the game on your hard disk, you need about 2.5 GB free disk space.

Nezvanicno se saznaje da je Daniel Oberlerchner potvrdio demo pre izlaska igre za PC.

I objavljena je lista glasovnih glumaca:

Lena Headey ... Patty

Andy Serkis ... Inquisitor Mendoza

John Rhys-Davies ... Don Esteban
Burn Gorman ... Fincher
Brendan Coyle ... Commandant Carlos (voice: English version)
Damian O'Hare ... Olf (voice: English version)
Simon Greenall ... Luis (voice: English version)

Don McCorkindale ... Oscar (voice: English version)
Timothy Watson ... Romanov (voice: English version)
Louiza Patikas ... Sara (voice: English version)

Auuu, ovo ko da je GTA. Svaka im cast na angazovanju pravih glumaca.

Lena Headey .... niceeee :)

Ako ne upropaste igru sa gomilom bagova i nekih slicnih nebuloza, bice ovo extra igra. Angazovanje profesionalaca, pogotovo Serkisa, dosta obecava i dodaje jedan veliki + za ovu igru.

Ako ne upropaste igru sa gomilom bagova i nekih slicnih nebuloza, bice ovo extra igra. Angazovanje profesionalaca, pogotovo Serkisa, dosta obecava i dodaje jedan veliki + za ovu igru.

Ovoga puta zaista sumnjam da ce biti mnogo bagova. Igra je bila prakticno gotova jos u februaru. Od juna traje zavrsna faza balansiranja i testiranja, a igra izlazi tek u oktobru. Znachi ovaj put su konachno dali ogroman znachaj testiranju, i nije im prioritet da sto pre izbace igru, nego da ona bude ispeglana :)

Ove najave za demo su dobar pokazatelj toga. Tesko da bi neko izbacio demo koji je pun bagova.

za ovaj petak

Prilozi

• a4513ac596b5cf48b2768caead2fa95b.jpg
    a4513ac596b5cf48b2768caead2fa95b.jpg
    415.9 KB · Pregleda: 148
Heh, ovaj zadnji screenshot me odma' asocirao na Reddock iz Gothica 3 :)

Nego DZo, jel ima neke sanse da mi dostavis neku kopiju kad budete krenuli sa promocijom ili cu morati da izvucem 50 evra iz svog dzepa? :eyebrows::p

Bice ovo dobro... Samo da bude bez bagova, tj. da je lepo iztestiraju i ispoliraju i nece biti greske.

Oficijalni cover :)

6b587e6ff316c5b3b852986ccfcc58c9.jpg

I objavljena je lista glasovnih glumaca:

Lena Headey ... Patty

Andy Serkis ... Inquisitor Mendoza

John Rhys-Davies ... Don Esteban
Burn Gorman ... Fincher
Brendan Coyle ... Commandant Carlos (voice: English version)
Damian O'Hare ... Olf (voice: English version)
Simon Greenall ... Luis (voice: English version)

Don McCorkindale ... Oscar (voice: English version)
Timothy Watson ... Romanov (voice: English version)
Louiza Patikas ... Sara (voice: English version)

Ladno Golum i Gimli iz gospodara, tek sad sam provalio :d
Inache izbacili su pishanje iz igre zbog smrdljivih Engleza i njihovog age ratinga :wall: :p

http://risen.deepsilver.com/blog/pages/posts/wild-boars504.php

Serkis (plays The Inquisitor), Rhys-Davies (performs as Don Esteban) and Headey takes the role of Patty) are joined by a lineup of some of the most recognisable British TV actors; Fincher is played by Torchwood actor Burn Gorman, Larkrise to Candleford star Brendan Coyle takes the role of Commandant Carlos, Damian O’Hare who starred in medical drama The Royal plays Olf. I’m Alan Partridge regular and Star Stories narrator Simon Greenall plays Luis. Oscar is played by Grange Hill actor Donald McCorkindale while fellow Grange Hill actor and Secret Diaries of a Call Girl star Stuart Organ plays Brogar. The Archers actress, Louiza Patikas represents Sara and Timothy Watson who has starred in countless TV dramas from Eastenders to Casualty takes the role of Romanov.
All the actors were cast and recorded by award winning London agency Side, with voice direction carried out by Andrew S Walsh.

Poslednja izmena:
Jel nekom sumnjivo ovih 2.5gb instalacije na hard disku. Mislim bilo bi lepo da treba samo toliko, ali uzevsi u obzir igre koje sada izlaze, malo mi je cudno.

mozda samo sa jednim jezikom mada je opet malo ...

Pa koliko je zauzimao G3? Risen ce imati mnogo manji svet nego G3 (nesto izmedju G1 i G2), tako da ne vidim razlog da bude veca od G3 (koji je zauzimao oko 3 Gb ako se dobro secam).

G3 zauzima oko 3,5 GB. Samo, malo to veze ima sa veličinom sveta :)

Verovatno su u pitanju audio fajlovi. pretpostavjam da su svi ovi glumci koje su naveli davali glasove samo u nekim animiranim delovima a da ostatak nece biti voice over. Mada mi ni to ne bi mnogo smetalo, ionako uvek brze procitam text nego sto ga oni izgovore.

Vrh Dno