Šta je novo?

"Riknula" 9800pro?

macman

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
715
Danas uzeo sam na probu 9800pro ATI ,kupljena preko ebay preko bare u sad,Posto se vlasnik pozalio na njen rad - cim se zagreje tj dobije radnu temperaturu pocinje da brljavi u 3D.
Prvo sto sam primetio cooler labavo naleze na gpu, ima lufta.
Probao sam atitool, posle mozda 1-2 minuta textura chupave kocke probijaju na sve strane :mad: ne pomaze ni obaranje takta na cpu (200 mhz), mada gpu i nije toliko vreo...
Sad moje misljenje je da je gpu riknuo i da tu vise nema pomoci... Trazim vase misljenje ovako preko zice da li mozemo pomoci coveku a ne reci mu da je preko ebay kupio macka u vreci... :smash:

pa bice da je kupio macku u dzaku.

kad kazes da cooler naleze dobro znaci da je (najverovatnije) ranije skidan i stavljano je neko drugo hladjenje. Neko drugi se sa njom debelo poigrao (i ko zna koliko ju je nasvirao) pa mu je riknula (ili omatorela) pa ju je takvu prodao.

Mozda se ipak te greske javljaju zbog loseg naleganja coolera...

Jesi probao da ga namestis da bolje lezi?

Poslednja izmena:
Da li GPU nije toliko vreo ili hladnjak?

Vrlo bitno, jer ako ne naleze kako treba (to si ti napisao), onda hladnjak i nece da se greje.

da imam ja bih probao neki bolji cooler ali nema...,Plasticni drzaci su slabi nisu nesto , labavo je to , mozda ni pastu nema, ili se isusila. Probao sam je u masini max 5-6 minuta nije imalo potrebe za duze...
DElija u pravu si nisam bas tako razmislao u tom smeru :) - hladnjak sigurno nije vreo (topao) zbog toga sto dobro ne naleze na gpu.
Eh sad ne znam koliko ce se kartica zadrzati kod mene pa da sad budjim nesto nema smisla.
ili jedino neki silencer ali toga ovde kod mene nema, mada bi mi dobro dosao jedan za mog ljubimca...

Nemoj da je mucis sa takvim hladjenjem. Nije iskljuceno i da spalis GPU.

Provereno mora da se skida cooler i ponovo montira... sa nekom boljom pastom.
Posto vec moras da ga skidas ne vidim zasto bi bilo opasnije montirati nesto naprednije, nego isti taj ponovo...
Ali posto kazes da ne mozes da nabavis nista bolje, stari ce morati da posluzi.

Da li ce posle dobro raditi niko ne moze da kaze, mozda je i nesto vec crklo...

stego sam ga :D i hladnjak se greje :D :D ...
ali djabe ,to vise ne pomaze. e sta se sve moze kupiti preko tod ebay_a. Mislim da to nema ni kod nas. Sad ako moze da se dobaci preko bare i medju rozi da ga strefi, pa pitace amer da li je to srpski tomahawk :D

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno