Šta je novo?

Rezultati testa P4 EE

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Comanche 1024x768x32

P4 3.4 GHz EE : 73.8
P4 3.2 GHz EE : 70.4
P4 3.2 GHz : 61.8
Unreal Tournament Asbestos Botmatch 1280x1024x32

P4 3.4 GHz EE : 104.4
P4 3.2 GHz EE : 99.7
P4 3.2 GHz : 90.4
Wolfenstein Ennemy Territory 1024x768x32 High quality. Many thanks to our hardcore online gamer, Hawski, alias Uffe Merrild.

P4 3.4 GHz EE : 142.6
P4 3.2 GHz EE : 135.9
P4 3.2 GHz : 130.8
Unreal II (patched to 1.03)

P4 3.4 GHz EE : 68.9
P4 3.2 GHz EE : 65.6
P4 3.2 GHz : 61.2
Cinebench 2003

P4 3.4 GHz EE : 407
P4 3.2 GHz EE : 386
P4 3.2 GHz : 380

komentar cu ostaviti onima upucenijima od mene :)

http://www.aceshardware.com/

Interesantno, pogotovo posto je rec o visokim rezolucijama (gledam samo odnos 3.2 i 3.2EE, izes 3.4)

Uopste nije los dobitak od 10-ak %. Samo tu postoji jedan mali problem - cena :p

OptiPlex je napisao(la):
Uopste nije los dobitak od 10-ak %. Samo tu postoji jedan mali problem - cena :p

merak NEMA cenu!

OptiPlex je napisao(la):
Interesantno, pogotovo posto je rec o visokim rezolucijama (gledam samo odnos 3.2 i 3.2EE, izes 3.4)

Nista veca nego cena za Athlon 64FX.
Sta ce te, isuvise su mocni da bi tek tako prepustili AMD brzinsku krunu. Mozda AMD i uspe da izbaci Athlon 64FX na 2.4GHz pre Prescott-a.

Botmatch 1280x1024x32 da jeste visoka rezolucija ali on ipak mnogo forsira procesor je sam probao sa MX460 i TI4800 i razlika u Botmatch-u bila cirka 4 frejma.... u 1024x768 32..

Stator rece:
Botmatch 1280x1024x32 da jeste visoka rezolucija ali on ipak mnogo forsira procesor je sam probao sa MX460 i TI4800 i razlika u Botmatch-u bila cirka 4 frejma.... u 1024x768 32..

Odlicno zapazanje!
Ovo potkrepljuje moju konstataciju da je P4EE "zvaka-za-loodaka" (ZZL)!
Cinjenica je da je taj procesor DUPLO skuplji od Radeona 9800 Pro!! pravi i u "glavu zdrav" igrac ce pre da kupi ovu graficku karticu i KICKASS 19" CRT ili jako dobar 17" TFT (kom nikada nece morati da spusta rezoluciju ispod "native: 1280x1024) i da oseti pravi dobatak za ulozeni novac.
Treba imati na umu da brze nego sto mislimo dolazi vreme "ShaderOverload" igara u kojima procesor nista nece znaciti bez GPU-a koji ima dosta sirove snage. kap u moru je prelazak na PCI Express BUS gde se jos veci akcenat stavalja na mogucnosti GPU-a posto se CPU-u sa "grbace" skida i ono malo veze koje je imao sa komandovanjem AGP portu!
U svakom slucaju potenciranje igracke populacije kao ciljne grupe za 750 USD "vredan" CPU je vredjanje inteligencije prosecnog poznavaoca kompjuterske tehnologije i iole trezvenog igraca.
Bogda mi je u jednom drugom tridu stavio opasku da ako je P4EE (ZZL), onda Athlon64 FX nije nista manja ZZL. Premda nisam imao nameru da umanjujem P4EE-ovu besmislenost poredjenjemsa Athlon64FX-om, moram reci da je P4EE ipak VECA Zvaka-za-loodaka jer kosta oko 150 USD vise!!
Sve u svemu za Cenu jednog P4EE procesora, moguce je kupiti R350 graficku i 1 GB "nadrkane" DDR400 memorije, sto ce u kombinaciji sa petostruko jeftinijim P4 2.4C procesorom dati beskonacno bolje rezultate od P4EE 3.2 GHz bez memorije i graficke kartice? Zar ne?
Sve u svemu postoji mnogo boljih, isplativijih, nacina da se iskoristi P4EE, nego sto je to igranje.
Ono sto je zanimljivo jeste da Intel nije odabrao nedavno predstavljeni Xeon sa 1MB L3 cachea, nego Xeon MP koji ima 2 MB cachea! Ili Intel Smatra da je dodatni MB cachea neophodan za prevazilazenje performasni koje ostvaruje Athlon64FX ili imaju gomilu jezgara sa 2 MB cacheakoje ne mogu da prodaju kao XeoneMP, sto opet odgovara AMD-u u smislu jacanja sopstvenih pozicija na serverskom trzistu sa Opteronom!

Taj ko razmislja o kupovini P4EE vec ima i Radeta 9800 i 21" CRT i 1GB DDR400. To je kao kupovina Maibaha za ciju cenu mozes kupiti 3 dobra Mercedesa.
Taj segment trzista (desktop procesori za 1000US$) nije postojao vec duze vreme a AMD je pokusao da ga ponovo otvori sa svojim FX-om. U doba pre K6 i Athlona najbrzi Intleovi desktop procesori su kostali tek nesto ispod 1000US$. Ako ce mo vec da gledamo zdravorazumski i P4 2.4GHz je bacanje para. Bilo ko, ko sada kupi nesto vise od Bartona 2500+ baca pare. Za 75-80 e kupi procesor koji bez problema radi na minimum 2.2GHz.
Nedjo nije ovo nista licno ali nekako me uvek nesto u tvome postu pecne.

Nedjo for President!
Kad je covek inspirisan... kao u ovom tredu... onda je zabava zagarantovana!!!
Pozdrav

Sta da kazem,osim da je Athlon 64 dobio dostojnog tj. boljeg protivnika.Kada se uzmu ozbiljne aplikacije koje traze mnogo kesa kao i njegovu vecu brzinu ovaj cpu ce da zdere a64 za dorucak,tako da...

p.s.Sada ce neko reci da sto je Freek_Power za ATI da sam ja za Intel:)
p.s.s.Sta da kazem osim toga da ovde vlada AMD-ov lobi,ili AMD ima previse PR menadjera na razlicitim forumima :mrgreen:

Samo jednu stvar zaboravljas Atlon 64 je u Beogradu a ovaj samo na papirima i mozda postoji 1-2 test primerka..

Kupis sada Atlon 64 radis sve ok i brzo dodje 64 bit-ni win i aplikacije ti predjes na njih (za 100 kinti kod lokalnog dilera) nastavis da radis sve a ostali kupuj novu masinu..... bas je dobar taj Intel.. prava konkurencija ;)

P4EE je pokusaj da se odrzi "performance crown" jer izgleda da AMD sprema znacajno ubrzavanje svojih Athlon64/FX procesora iznad magičnih 2 Ghz. Puno se u poslednje vreme špekuliše o zagrevanju novih AMD-a, ali uzimajući u obzir da se radi o značajno smanjenom naponu, optimizovanijoj arhitekturi, SOI tehnoligiji i još koječemu, može se lako zaključiti da A64 3200+ ne disipira više od 55-60W na svojih 2 Ghz. Uskoro se očekuje Opteron 248 koji je serverski procesor. A64 bi svakako do kraja godine morao da radi na 2.4 Ghz u 0.13 SOI tehnologiji.
S druge strane 3.4Ghz +2MB extra kesa zrači sa sigurno 110-115W što je sigurni znak da će Intel morati uskoro da izbaci nešto novo da bi mogao da održi svoju prednost. Pitanje koliko će i Prescott biti bolje rešenje od sadašnjih P4-rki.

Stator je napisao(la):
Kupis sada Atlon 64 radis sve ok i brzo dodje 64 bit-ni win i aplikacije ti predjes na njih (za 100 kinti kod lokalnog dilera) nastavis da radis sve a ostali kupuj novu masinu.....

Ja ne ocekujem mnogo od 64 bit-a,jer mislim da se to
nece omasoviti pre 2007. i naravno prosecnim korisnicima nece
biti neophodno.To mislim iz sledecih razloga:

1.Intel,koji drzi najveci deo trzista,jos uvek nije a i ne planira
bar u narednih godinu dana izbacivanje 64-procesora.Mada i
Amd nece skoro imati budzetni 64-bit procesor sa 256 kesa
koji bi se masovnije kupovao .
2.Naredni longhorn windows ce sigurno biti 32bit-an i ako uzmemo u obzir da ce se pojaviti 2005 i da je "zivotni vek"jednog
win-a otprilike 3 godine ....
3.64 bit-ni win i uopste aplikacije su memorijski zahtevnije
(bar sam tako cuo) i za pokretanje pomenutog ce biti potrebno
min 1 GB ram-a,a svi sada kupuju 256 ili sa dubljim dzepom 512

=>naredne 3 god. prosecnom korisniku ce biti sasvim dovoljan
32-bit-ni procesor,pa ocekujem da athlon64 prvenstveno bude
dobar u 32 bit-nom radu i da cena bude niza od p4 pa da padne
upgrade cheers

Bogda je napisao(la):
Nedjo nije ovo nista licno ali nekako me uvek nesto u tvome postu pecne.
Nadam se da te nicim nisam uvredio! Stvarno mi nije bila namera! Nalazim da su tvoji postovi inspirativni za civilizovanu raspravu i drzim da se ja u mojim tekstovima izrazavam civilizovano.
Ako pod "pecnes" podrazumevas da te mojim postovima navodim na korektnu i konstruktivnu raspravu i repliciranje na mmoje postove, onda je to super i cini me dobrim moderatorom (P.S ja nisam iz moderatorske seek&sweep ekipe :beat: )
Poz
cheers

Ja cekam Prescott, izgleda bice takodje 64bit procesor...

PC ce se mnogo izmjeniti, ova i sljedeca godina je novi korak u evoluciji PC slican onome kad smo presli sa 16bit ka 32bit procesorima.

Prelazimo u 64bit computing AMD 64 i Prescott, AGP umire, zamjenjuje ga PCI Express 16x i 1x verzija, PCI slot i dalje ce da egzistira, izbacuje se serial port za mis i keyboard -- zamjena je USB 2.0 ili USB 1.1 sto je i logicno, ATX prelazi u BTX, Video kartice su sve kompleksnije, CRT monitori ce polako ali sigurno izaci iz upotrebe, naravno zamjena je LCD, takodje na polju mreznih kartica desavaju se promjene. Windows XP ce da dobije 64bit verziju, a uskoro izlazi i Long Horn, Software i Igre ce polako sve vise da pakuju u DVD verziju....mmmm jako zanimljivo :)

Nazad
Vrh Dno