Šta je novo?

Rezultati sa 6600 AGP GT

A1200 je napisao(la):
Delija, ajde da si ti inzinjer u Nvidia pa da ti i povjerujem :d. Sonda je na mojoj grafichkoj kartici sasvim u redu. I nepada temperatura BUKVALNO sa 80C na 60C vec POSTEPENO 80C, 76, 75, 72, ......, 65, 62, 58......55, 53....50C you got a pichture. :D

BTW, pentium 4:eek:ke imaju oko 60 miliona transistora dok 6600gt ima oko 144 miliona tranzizstora. A vidio si kuler na PIV i na 6600gt. ;)

Mother Nature posljednji test ? :) Posle Mother Nature dolazi:

1.CPU Test
-CPU Test 1
-CPU Test 2
2. Feature Test
-Fillrate single
-Fillrate Multi
-Vertex Shader
-Pixel Shader 2.0
-Ragtroll
3.Sound Tests
-No sounds
-24 sounds
-60 sounds

SASVIM dovoljno vremena da temperatura GPU:a padne sa 80C na 60C.
I rest my case. :smoke:

Kad si "face" pa vrtis ceo test. :d I pticice na grani :d znaju da ti na rezultat uticu (i dovoljni su) samo game testovi. ;)

Oni koji se malo vise igraju sa time bi izludeli cekajuci da prodje ceo glupi test.

p.s. I 9800XT ima 110 miliona tranzistora. ;)

MR.BIG je napisao(la):
Dakle, postavim iz setingsa da vidim merac temperature, preko toga pokrenem 3D 03 i kad hocu stisnem esc. da prekinem 3d mark i istog sekunda vidim temperaturu, i 59 je.

Pusti ti Amigistu :D, on drzi jednu "kraljica pec" u kucistu i jos je sve lepo toplotno izolovao. :d

Delija je napisao(la):
Kad si "face" pa vrtis ceo test. :d I pticice na grani :d znaju da ti na rezultat uticu (i dovoljni su) samo game testovi. ;)

Oni koji se malo vise igraju sa time bi izludeli cekajuci da prodje ceo glupi test.

p.s. I 9800XT ima 110 miliona tranzistora. ;)

Ja slabo "igram" 3DMark03 i 3DMark05. ;) :D Zato puno i nemarim dali imam 500p gore ili dole ako igre dobro furaju. Jednom isprobam i vishe "neigram".

@MR.BIG:
Uradio sam na brzinu tvoj nachin testiranja i temp. 70C. Ajd sad isprobaj sa Nview. :type:

A1200 je napisao(la):
Ja slabo "igram" 3DMark03 i 3DMark05. ;) :D Zato puno i nemarim dali imam 500p gore ili dole ako igre dobro furaju. Jednom isprobam i vishe "neigram".

@MR.BIG:
Uradio sam na brzinu tvoj nachin testiranja i temp. 70C. Ajd sad isprobaj sa Nview. :type:

'Ebi ga, ima nas koji hocemo da iscedimo poslednji MHz iz CPU-a, memorije i graficke. :d

A da vi lepo pokrenete RivaTuner i da on u pozadini snima temperature, cisto da se ne bi zezali sa nView, gledanjem na TVu i slicnim glupostima.

A1200 je napisao(la):
@LiquidPlasma:

Upravo samo testirao 3DMark 2001 pro. Ne SE vec obichna verzija.
Rezultat: 11299 p.

Trebao bi da imas bar duplo vise! Sta si ti to radio??? Ako nemas vent 80 mm obavezno kupi i stavi da ti ladi graficku... Tebi se malo pregrejala :D

LiquidPlasma je napisao(la):
Trebao bi da imas bar duplo vise! Sta si ti to radio??? Ako nemas vent 80 mm obavezno kupi i stavi da ti ladi graficku... Tebi se malo pregrejala :D

Bash duplo vishe ? Precera ga sad. Da imam problema sa COD i HL2 pa da me i brine... :) . Uskoro benchujem DOOM 3.

@Delija:
Pazi ovde:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?threadid=117853

Obrati paznju na post #3:
....due to the design of the Shuttle XPC I'm running an XFX 6600GT AGP with the new custom cooler with a idle temperature of 62C at idle and rising to almost 92C at load.....

Shta kazesh nemoze preko 85C nikako ? :bottle:

Anyhow sutra nabavljam ovako neshto upereno prema grafichkoj:
http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=15&code=016

Procitaj dobro sta sam napisao! Moze on da pokazuje sta hoce (ja i ciljam na to da merene temperature nisu tacne), ja ti pricam o realnim karakteristikama cipa i to nadovezavsi se na tvoju pricu o tome kako tempa pada trenutno (pa ni za 10s ne moze) za tih 20C cim prekines test. BTW, ta oblast me mozda "malcice" vise zanima, posto mi je vezana i za profesiju.

p.s. A score u 3DMark2001 ti je stvarno katastrofalno los.

Delija, shta si navalio na 10 sekundi, gdje sam ja to spomenuo da temperatura pada sa 80 C na 60 C za 10 sekundi ? ,)
Ali necemo vishe o tome "profesore".

Kao shto sam i obecao evo bench DOOM:a 3:
1024 x 768, medium settings, sve yes, no AA: 50.1 FPS
1024 x 768, medium settings, sve yes, 2 x AA: 52.5 FPS

1024 x 768, high settings, sve yes, no AA: 46 FPS
1024 x 768, high settings, sve yes, 2 x AA: 47.6 FPS

1024 x 768, ultra high settings, sve yes, 2 x AA: 42 FPS

Zakljuchak: Bolje igrati sa 2 x AA nego bez anti aliasing poshto daje bolje rezultate. :D

BTW, znali ko kakva je razlika izmedju medium i high settings ?

PS. DOOM 3 RULES ! WOW koja grafika, atmosfera, zvuk... :guitar: :,,: ...HL2 shta je to ? :d

Razlika je u kompresiji tekstura.

BTW, i tu su ti jako slabi rezultati, morao bi da imas mnogo vise...

"Gresis, sinko, ali grdno gresis, sinko." :D

Delija je napisao(la):
N E M O G U C E !!! :d

Ne moze cip da izdrzi tako brzo menjanje temperature u tolikim granicama!
Pokazivanje (merenje) temp. nije dobro.

I ja imam temperaturnu sondu na 9800-tci, pa mi se max i min temp. ne razlikuju za vise od 8C, a potrebno je vremena i da se toliko zagreje/ohladi.

Razmisli malo koliko ti je za CPU potrebno da mu se tempa promeni za toliko.

kakav ti je to gadan trip :trust:
uzmi zagrej cpu prime-om, kad kodjes do maximalne temperature ugasi ga i posmatraj kolko ce temperatura da pedne za 20sec.

@A1200: slabi ti nesto rezultati, kao da bi ti prijao jedan reinstall sistema.

:wave:

Pa i za CPU mi razlika izmedju max i idle temperature ne prelazi famoznih 8-9C, a za pomenutih 20 sekundi ne padne vise od 4-5C, sto je smesno u odnosu na 20+C.

Delija je napisao(la):
Pa i za CPU mi razlika izmedju max i idle temperature ne prelazi famoznih 8-9C, a za pomenutih 20 sekundi ne padne vise od 4-5C, sto je smesno u odnosu na 20+C.

uzmi ti to proveri jos jednom ;)

Nema potrebe, TT12 je to! ;)

Ser_Zile je napisao(la):
kakav ti je to gadan trip :trust:
uzmi zagrej cpu prime-om, kad kodjes do maximalne temperature ugasi ga i posmatraj kolko ce temperatura da pedne za 20sec.

@A1200: slabi ti nesto rezultati, kao da bi ti prijao jedan reinstall sistema.

:wave:

Ma pusti Deliju, dechko je primjetio da njegov Radeon 9800 nemjenja temp vishe od 8C i tachka. Na osnovu tog jednog primjerka je doshao do zakljuchka da druge kartice novije generacije i vecih frekvencija NEMA SHANSE da se drugachije ponashaju. :S: :)

Shto se tiche DOOM III bencha rezultati su takvi kakvi su. Sistem je novoinstaliran prije par sedmica i ranije je u njemu bio Geforce 3 sa 66.93 drajverima (isti drajveri koje sam dobio uz 6600gt). Prije instalacije nove kartice sam makeo stare drajvere pa instalisao Leadtekove 66.93. Posle sam maknuo i Leadtekove pa instalisao 67.03 jer sam mislio da 3DMark zakucava zbog drajvera a na kraju sam otkrio da je zbog temperature.

BTW, na Internet testovima 6600gt katrica se vecinom upotrebljava AMD 64 3200+ ili pak PIV EE 3.4 GHz sa memorijom koja ima ultra low latency i oshtra setovanja. Tako da je normalno da oni dobiju 60+ FPS.

EDIT:
Sve testove gore sam radio samo jednom a posle promene settingsa/rezolucije sam restartovao igricu. Ali upravo sam primjetio da ako drugi put zaredom bencham dobijam bolji rezultat:
1024 x 768, high settings, sve yes osim vsync, 0 x AA:
Prvi put: 43.7 FPS
Drugi put: 52.4 FPS
Treci put: 52.2 FPS
Prosjek: 49.4 FPS

Poslednja izmena:
A1200 je napisao(la):
...Ma pusti Deliju, dechko je primjetio da njegov Radeon 9800 nemjenja temp vishe od 8C i tachka. Na osnovu tog jednog primjerka je doshao do zakljuchka da druge kartice novije generacije i vecih frekvencija NEMA SHANSE da se drugachije ponashaju. :S: :) ...

...

EDIT:
Sve testove gore sam radio samo jednom a posle promene settingsa/rezolucije sam restartovao igricu. Ali upravo sam primjetio da ako drugi put zaredom bencham dobijam bolji rezultat:
1024 x 768, high settings, sve yes osim vsync, 0 x AA:
Prvi put: 43.7 FPS
Drugi put: 52.4 FPS
Treci put: 52.2 FPS
Prosjek: 49.4 FPS

"Decku" je mozda kroz ruke proslo vise kompova nego sto si ti odigrao igara! :d A mozda mu je "malo" i buduca profesija vezana za cipove, pa se mozda "malo" vise zanima oko toga. ;)

Sto se tice Doom3 testa, prvi prolaz se ne racuna, tako da ne moras da trazis srednju vrednost, vec samo uracunas rezultat iz drugog prolaza.

p.s. Probaj druge drivere, podesavanja, bilo sta...mali ti je rezultat, nesto ne stima.

Na toj temperaturi (ako je tacna!) bi trebao da ti se zalepi prst za kuler kad ga pipnes! :d

p.s. Ili kuler uopste ne naleze kako treba, pa je zato tako visoka temperatura. Ono sto sam pricao u vezi promene temperature, naravno, mislim sa kulerom koji dobro naleze. Bez kulera (hladnjaka - bez obzira da li ima fan ili ne) CPU/GPU moze JAKO brzo da izgori, znaci drasticno mu se menja temperatura jer nema gde da se odvede!

Problem rijeshen.... :guitar: :cigar:

Prvo sam skinuo kuler pa smaknuo Leadtekovu pastu sa shkotskim viskijem :D da bih posle postavio svoju pastu koju sam dobio uz VGA silencer. Takodje sam i zalman kuler postavio na bolju poziciju tako da vishe duva na sami kuler kao i iza kartice.

Radio sam isti test kao i ranije (samo sam sad smanjio rezoluciju na TV-u na 640x480 16 bita) i 3DMark nije vishe zakucavao! Temperatura je par puta pokazala 80C ali je vecinom bila izmedju 75-79C. Znachi uspio sam da skinem 5C. :smoke: No more 85+. :wave:

Elem, test koji sam upotrebljavao je 3 repeticije tri 3DMark03 testa:
Battle of proxycon, Trolls Lair i Mother Nature. Svi testovi su ovaj put proshli bez problema i nije bilo zakucavanja.

Izleda da Leadtek i nije bash tako losh. :) Josh samo da izadje VGA silencer za 6600GT.

EDIT:
Ajde ko zna njemachki da mi ovo prevede:

Therion20.11.2004, 23:49
Also ich habe mal eine email an arctic cooling geschickt und nachgefragt ob eines der aktuellen Silencer Modelle auf eine 6600Gt passen. Tun sie nicht.

Aber sie sind am Entwickeln und es kommt dann so in 1-2 Monaten, stand in der email.

Mfg, Therion
http://www.silenthardware.de/forum/lofiversion/index.php/t6843.html

Jel to znachi da ce se VGA Silencer za 6600gt pojaviti za jedan do dva mjeseca ?

Poslednja izmena:
Kolko se ja ne razumem u nemacki trebalo bi za mesec-dva da izadje :D

Pa ne varira puno temperatura, jel' treba da ti crtam? :d

Sta da ti kazem, kad si majstor mozes kako hoces! ;)

Bez zezanja, imam utisak kao da imas nesto protiv mene. Cak i kad smo licno razgovarali osecao sam se kao da nesto "ne stima". Ili si tako hladan sa svima? Mislim nije moj problem, ali cisto sam radoznao.

Sparkle 6600gt agp 128mb, clock 561/1167,max stabilan rad...

3DMark2003 = 8600
3DMark2005 = 3500
Doom3 1024/768(high) = 81 fps
Doom3 1280/1024(high) = 66 fps
.
.

A64 2800+ @ 2.2Ghz,Chaintech VNF3-250,1GB Kingston PC3200,...
Driver N-Force WHQL 66.93

Kao sto vidite kartica jede malu decu pogotovo u visokim rezolucijama...best buy do daljnjeg...

Poslednja izmena:
Ser_Zile je napisao(la):
pa ti sta god da imas to sve neki specijalni primerci :S:
sa TT Volcano 7+ temperatura varira 5-6 C od idle do MAX opterecenja ;)

Delija je napisao(la):

Bez zezanja, imam utisak kao da imas nesto protiv mene. Cak i kad smo licno razgovarali osecao sam se kao da nesto "ne stima". Ili si tako hladan sa svima? Mislim nije moj problem, ali cisto sam radoznao.
MA OK je Zile, samo "na prvu loptu" izgleda tako ;)

Delija je napisao(la):

takav sam pred kraj jednog radnog decembarskog (pred pdv :zgran: ) dana ko god da je u pitanju ;)

moram da se :bottle: sto pre.

@choka:
tako je kod svakog cooler-a ;)

@BojanPA:
lepa masinica nema sta, jos da se se izuo za jedan 3000+ koji bi poterao na 2.4 rekao bi idealna :)
kolko ti se greja kartica tako klokovana?

Ser_Zile je napisao(la):
takav sam pred kraj jednog radnog decembarskog (pred pdv :zgran: ) dana ko god da je u pitanju ;)

moram da se :bottle: sto pre.

Sorry, stvarno smo se oba puta videli predvece. ;) :wave:

Poslednja izmena:
Upravo sam isprobao dvije igre shto sam dobijo uz Leadtek karticu: SC Pandora Tomorrow i Prince of Persia Sands of time.

Jedna vrlo CHUDNA stvar shto se tiche POP Sands of time:
Sve je na high i default mi postavlja rezoluciju 800x600. Ali kad povisim rezoluciju na 1024x768 framerate mi pada sa 85 FPS na 34 FPS ?

Nevjerovatno da je tolika razlika...da li je to do igre ili neshto drugo !? :trust:

PS Nikakav AA niti AF nije ukljuchen.

Prilozi

• POP 800x600 copy.jpg
    POP 800x600 copy.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 67
  • POP 1024x768 copy.jpg
    POP 1024x768 copy.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno