Šta je novo?

Revolucionarni net booster ! obavezno !

Razorman

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
619
Ime programa je onspeed... trial od 7 dana mozete skinuti sa ove adrese http://www.12free.co.uk/free-onspeed-download.htm .

Ako ste mislili da je ovo jos jedan od onih programa koji ce vam navodno ubrzati net surfovanje 5x , a na kraju vam jos i uspore net, grdno se varate... Sam program ne koristi nikakve optimizacije operativnog sistema i modema vec uvedi 9 patentiranih tehnologija (uglavnom napredne kompresije net materijala) koji vam stvarno omogucavaju taj 5x brzi surfing netom... ubrzanjae moze ici i do 10x na dial-up ali ce tada doci do nezeljnih posledica... Ovaj program ne ubrzava download, otvaranja flash stranica vec samo ubrzava surfing stranica koje sadrze text i slike bilo kog formata...

Jednostavno morate probati da biste stvarno videli o cemu pricam... ja sam jednostavno bio zaprepascenj...

Update : tek sad procitah da od par novijih verzija i flash stranice mogu isto tako biti ubrzane...

Poslednja izmena:
nemo da si me slagao ... doci cu ti na kucu i zubima ti otkinuti zicu telefona.... :D salim se... aj da ga probam... daj boze da radi :D

Varas se... jako se varas... Pre nisam bio u stanju da otvorim vise od 2-3 taba u ie i to bi mi se ucitavalo par minuta... sad otvorim 5-6 zahtevnih i otvore se za pola minuta...
Jednostavno neke stranice sa dial-up se ucitavaju brzinom od 30kb/sec, a meni je u pojedinim trenutcima ispisavao i po 100kb !

Prvo probaj pa onda komentarisi... promenices misljenje...

Evo, ja po preporuci prvo probao, i...
Da ne veruješ!
A kako da produžim ovih 7 dana, mislim, znaš...

freehand je napisao(la):
Evo, ja po preporuci prvo probao, i...
Da ne veruješ!
A kako da produžim ovih 7 dana, mislim, znaš...

Kao sto rekoh dok ne probas nemozes ni da zamislis sta da ocekujes, a ka probas samo WOW !

Poslednja izmena od urednika:
hm samo nemogu da se logujem na hotmail i https ne radi i sada mi sve ide preko njihovog servera i posle deinstalacije programa neradi mi net. Pitam se samo koje su sitemske fajlove zamenili svojim i da nije ovo neki spyware

Poslednja izmena:
Nije spyware idi na njihov sajt onspeed.com tamo imas upustvo za deinstallaciju... inace ja nisam imao problema sa hotmailom !

The Minister je napisao(la):
Ne razumem o kakvih 100kb/s pricas sa dial-up, 56k vezom.....

Posto program radi naprednu kompresiju, ie prijavljuje kao da se stranica ucitava 100kb/sec [ali ova brzina se tesko postize obicno je izmedju 30 i 50], tako da recimo sajt ima 1mb on ga ucita za 10sec i to ie prijavi kao 100kb/sec...

Pretpostavljam da radi po sistemu: preusmeri na neki njihov server kao proxy, on iščitava tražene stranice preko brze veze, kompresuje ih najbolje što može i šalje klijentu, a taj softver prima, raspakuje i podmetne web browseru...

Takvih servisa ima dosta za palmtopove i još usput prepakuju stranu i umanje slova da se vidi na malom ekranu. Naplaćuju ili pretplatom ili ubacivanjem reklama, a teže se crackuju jer sve ide preko njihovog servera.

^ upravo je to...

Potrebna je registracija plus dl programa...

da tako je, ja nemogu nikako da namestim da mi otvara gmail i https sajtove.
Hotmail ipak radi, pogresio sam.
google otvara kao google UK

Poslednja izmena:
Probao sam sa operom i imam utisak da su samo slike losijeg kvaliteta a veza je iste brzine. Uninstall je prosao bez problema.

ZorMi je napisao(la):
Pretpostavljam da radi po sistemu: preusmeri na neki njihov server kao proxy, on iščitava tražene stranice preko brze veze, kompresuje ih najbolje što može i šalje klijentu, a taj softver prima, raspakuje i podmetne web browseru...

Takvih servisa ima dosta za palmtopove i još usput prepakuju stranu i umanje slova da se vidi na malom ekranu. Naplaćuju ili pretplatom ili ubacivanjem reklama, a teže se crackuju jer sve ide preko njihovog servera.

Nazalost cu morati da te razocaram ali program ne radi po tom principu ! Jednostavno program radi naprednu kompresiju,s kojom korisnik dobije mnogo brze ucitavanje uz jako malo primetan losiji kvalitet...

I da krakovanje programa uopste nije tesko nasao sam krek za stariju verziju i jednostavnim prekopiranjem preko exe fila sve radi savrseno...

Poslednja izmena:
shtaps je napisao(la):
Probao sam sa operom i imam utisak da su samo slike losijeg kvaliteta a veza je iste brzine. Uninstall je prosao bez problema.

Iste brzine ? nemoguce... ja koristim myie2 i sve se ucitava MNOGO MNOGO brze... da kvalitet slike je malo losiji, ali zato veliki dobitak u brzini kompezuje to !

Abdee je napisao(la):
^ upravo je to...

Potrebna je registracija plus dl programa...

Skinite trial sa linka koji sa vam dao, nikako neidite na njihov official site... posle toga ide kratka registracija koja ne traje ni 10sec... samo sam unosio po jedno slovo za gluposti telefon, adresa itd :)

Razorman je napisao(la):
Nazalost cu morati da te razocaram ali program ne radi po tom principu ! Jednostavno program radi naprednu kompresiju,s kojom korisnik dobije mnogo brze ucitavanje uz jako malo primetan losiji kvalitet...

I da krakovanje programa uopste nije tesko nasao sam krek za stariju verziju i jednostavnim prekopiranjem preko exe fila sve radi savrseno...

Khm:
When your web browser requests a Web Page, the ONSPEED software redirects that request to the ONSPEED Compression Servers. They take the respective Web Page content, compresses it and sends it back down to the ONSPEED software which decompresses it and sends it to the Browser requesting the information

Razorman je napisao(la):

ma kakve napredne kompresije, da tako nesto postoji onda bi moralo i sa druge strane, tj sa servera sa koga skidas da postoji isti alogoritam za kompresiju/dekompresiju.
pogledaj malo u setings od IE pa ces da vidis da stoji tamo njihov proxy.

Poslednja izmena od urednika:
Razorman je napisao(la):

Stani, ali ne moze on da kompresuje materijal na tudjem serveru, vec sigurno mora da nabaci materijal na svoj server, kompresuje, tebi posalje kompresovan materijal i ti dekompresujes.

:) Izgleda da ipak nisam bio u pravu... lose sam procitao izgleda... u svakom slucaju nebitno ono sto je bitno je da ovaj program surf dial-up cini pravu uzivanciju...

Posto program radi naprednu kompresiju, ie prijavljuje kao da se stranica ucitava 100kb/sec [ali ova brzina se tesko postize obicno je izmedju 30 i 50], tako da recimo sajt ima 1mb on ga ucita za 10sec i to ie prijavi kao 100kb/sec...
He he najbolje da ima 1mb :)

E, ljudi, otkad sam stavio ovočudo (danas popodne) brzina je super, ali ne mogu da skinem mejlove!? Problem sa provajderom ili sa onspeed-om?

Razorman je napisao(la):
Iste brzine ? nemoguce... ja koristim myie2 i sve se ucitava MNOGO MNOGO brze... da kvalitet slike je malo losiji, ali zato veliki dobitak u brzini kompezuje to !

Ja se sa provajderom povezujem na 50 Kbps a opera 90% stranica otvara brzinom od 10 ~ 15 KBps (ovo bas i nema veze sa logikom, zar ne) a dok sam koristio pomenuti program ispisivala je i do 30 KBps (a tek ovo nema) ali joj je bilo potrebno isto toliko vremena - 3 - 5 sec za stranice ovog foruma, ali su slike bile mutne. Bonus koji sam dobio su lagovi (krene pa stane, pa stoji tako 10tak sekundi pa se pokrene sporo, ubrza...) - tako da ipak nisam imao utisak da je to nesto bolje u odnosu na trenutno stanje... Igrati ne mogu preko njihovih servera, dl sam kazes da je sporiji (nisam ni probao)... Jednostavno mirim se sa cinjenicom da dok ne dobijem neki brzi pristup internetu, ovo je najbolje sto mogu da imam - dobro podesena, stabilna konekcija sa dobrim dial-up provajderom. Moguce je da je ili opera toliko brza ili ovaj servis ne radi sa njom najbolje, ali necu menjati najbezbedniji browser na svetu za par Kbps.

shtaps je napisao(la):
Ja se sa provajderom povezujem na 50 Kbps a opera 90% stranica otvara brzinom od 10 ~ 15 KBps (ovo bas i nema veze sa logikom, zar ne).
naravno da je logichno, modem radi kompresiju texta i chega vec moze.
iha, skidao sam ja modemom i 100kb/s exe fajl od 400Mb i kusur, i kad sam ga skinuo, zipujem ga kao ono 600kb :d A brze sam ga skidao od ortaka sa 128k jer je moj modem bolje kompresovao ;) (intel 536EP ima hardware kompresiju).

Ovde se radi o softverskoj kompresiji uz neznacajan gubitak kvaliteta slike... znao sam da ce neko doci i da se napravi pametan... kao sto rekoh program sluzi samo brzi surfing, skidanje fajlova ostaje isto...

nisam se ni osvrnuo na program u postu, vec sam shtapsu hteo da kazem nesto drugo.
a sto se ovog tiche, meni sad nesto nije jasno, ako vec 'oni' to kompresuju (softverski sto ti kazes) sta onda ostaje modemu da kompresuje? Mada, sudeci po reakcijama, ochito ni nema potrebe za dodatnom kompresijom, sto znachi da moze znachajno da ubrza i druge vidove veze, tipa isdn i cable?

Vrh Dno