Šta je novo?

Revolucionarni net booster ! obavezno !

Ji 4Tze je napisao(la):
nisam se ni osvrnuo na program u postu, vec sam shtapsu hteo da kazem nesto drugo.
a sto se ovog tiche, meni sad nesto nije jasno, ako vec 'oni' to kompresuju (softverski sto ti kazes) sta onda ostaje modemu da kompresuje? Mada, sudeci po reakcijama, ochito ni nema potrebe za dodatnom kompresijom, sto znachi da moze znachajno da ubrza i druge vidove veze, tipa isdn i cable?

Sorry ucinilo mi se da si se osvrnuo na moj post... Da, po opisu programa kaze da ubrzanje kod broadband ide do 3x, manje neko za dial-up usere ali ipak postoji... jeste da nikad necu biti to u mogucnosti da isprobam ali sta je tu je :)

E ljudi zna li neko u chemu je problem, nece da me registruje :(
U svari kad popunim podatke za user i pass i kliknem next izbaci nesto tipa "Error occured while reg... try again".

Probo sam razne usere, gasio "vatrozid" ali nista...
Ima li neko ideju?

ipedja je napisao(la):
U svari kad popunim podatke za user i pass i kliknem next izbaci nesto tipa "Error occured while reg... try again".

Ima li neko ideju?

Pa lepo ti kaze probaj ponovo kasnije... ja licno nisam imao nikakvih problema, cak nisam nista od podataka nisam ni uneo tj samo po jedno slovo sam stavljao !

Probao sam verziju 3.6.6.8. Primecujem razliku, pozitivnu.

freehand je napisao(la):
E, ljudi, otkad sam stavio ovočudo (danas popodne) brzina je super, ali ne mogu da skinem mejlove!? Problem sa provajderom ili sa onspeed-om?

mozda sa proxy-jem :-devil-: :D ;)
dolazni saobracaj ti ide preko njihovog proxy-ja, pa se kolje sa podesavanjima u mail klijentu
poz

Upravo sam isprobao ovo čudo i stvarno sve otvara neverovatno brzo. Ali ipak mislim da je kvalitet slika daleko pogoršan. Brzo ih otvara ali su slike jako nekvalitetne. Otvorim jednu stranicu sa slikama, jednu sliku otvorim sa ovim programom a drugu sliku bez njega. Razlika je drastična. Mislim ipak (barem po mom ukusu) da ne vredi dobiti na brzini na uštrb kvaliteta. Što se tiče tekstualnih strana, skidam mu kapu :). Neverovatno brzo.
Programče je sve u svemu izuzetno upotrebljivo.

pa bre sto niko malo ne procacka po opcijama programa, imas da mu kazes kakav kvalitet slika zelis, da ih nerekompresuje pa sve do max kompresije kada slike izgledaju sugave, pa kome se sta svidja.
Cela ideja je odlicna samo ponekad je malo velik ping ka proxy-ju tako da realno je manje ubrzanje nego sto statistika samog programa kaze

misterno je napisao(la):
pa bre sto niko malo ne procacka po opcijama programa, imas da mu kazes kakav kvalitet slika zelis, da ih nerekompresuje pa sve do max kompresije kada slike izgledaju sugave, pa kome se sta svidja.
Cela ideja je odlicna samo ponekad je malo velik ping ka proxy-ju tako da realno je manje ubrzanje nego sto statistika samog programa kaze
Video sam te opcije, ali kada mu postaviš veći kvalitet slika onda je i ubrzanje manje i tu se gubi njegova glavna vrednost. Može da posluži, recimo, da sa manjim kvalitetom slika pregledaš (preview) slike, tad se stranica brzo otvara, zatim da povećaš kvalitet ili čak da ugasiš program, da bi dobio maksimalno kvalitetne slike pri punom otvaranju. Ipak sam perfekcionista po pitanju kvaliteta slika :wave: . U svakom slučaju programče je veoma upotrebljivo.

ipedja je napisao(la):

Ima li neko ideju?
isti problem
ja ne znam kako ste vi to odradili...

Mozda su zatvorili slavinu za nove korisnike iz ovog dela evrope... Uvideli ljudi da nema 'leba od nas :)

operic je napisao(la):
isti problem
ja ne znam kako ste vi to odradili...

Ja sam uspjeo. Probaj u nekom drugom terminu, npr. prepodne :)
Medjutim deinstalirao sam program. Ideja je dobra, medjutim taj pochetni lag je preveliki i za to vrijeme bi svejedno skinuo stranicu.

Ubrzanje se zbog toga ne osjeca kod manjih strana, ali je za velike (npr. print article) super.

Poslednja izmena:
da li je iko video korist u operi?
ipak je opera primetno brza od IE-a, tako da je ovakvo ubrzanje, verovatno, manje vise nekorisno.

@homoludens

gluposti, a izmedju ostalog uvek postoje sajtovi koje sugava opera ne otvara kako treba

Poslednja izmena:
Ja ga upravo zbog toga i ne koristim - sa operom imam utisak da joj vise treba zbog zastoja u startu a otvaranje stranica ide gotovo istom brzinom, kada u opcijama namestim da slike prikazuje kako treba, treba joj jos vise nego bez onspeeda.

@Misterno: u pravu si da pojedini sajtovi imaju blage anomalije ali sa svakom novom verzijom je primetan napredak po tom pitanju. Sa 8.0b ih ima vec jako malo. Mada to nema nikakve veze sa ovom temom...

Meni ovo ne odgovara, slike su ocajno loseg kvaliteta.
khm, ne moz' od babe devojka :)

Ja tek sad video ovaj topik.
Ljudi, pa Neobee Speedy radi istu stvar, a besplatan je i može po potrebi da se isključi. Jedini "problem" je što morate uplaćivati internet kod Neobee-a.

shtaps je napisao(la):
@Misterno: u pravu si da pojedini sajtovi imaju blage anomalije ali sa svakom novom verzijom je primetan napredak po tom pitanju. Sa 8.0b ih ima vec jako malo. Mada to nema nikakve veze sa ovom temom...
U operi je YahooGroups sav ispreturan ako se prijavljuje kao IE, ali je OK ako se prijavljuje kao Mozilla. Dakle, i od toga zavisi.

Nazad
Vrh Dno