Šta je novo?

Review mog Java projekta i ocena napretka

Emperor Zoran

Poznat
Učlanjen(a)
30.10.2019
Poruke
8
Poena
41
Pozdrav svima! Kao što sam već bio rekao u ovoj temi, ja pokušavam da postanem programer samostalono učeći programski jezik Java, i radeći na svom projektu, aplikaciji za profesionalne servise uređaja. Moj projekat se nalazi na GitHub-u i tamo ga možete pogledati ako želite. Ja bih voleo da neko iz struke pogleda moj kod i da mi sugeriše šta radim pogrešno, a šta dobro, i da mi da nekakvu ocenu napretka, odnosno koliko sam blizu i šta još sve moram minimalno da znam da bi se mogao priključiti nekoj softverskoj firmi. Bio bih izuzetno zahvalan na tome.

U mom projektu još nisam koristo Unit testove, i svestan sam da se u test driven development-u prvo prave Unit testovi, a tek onda ono što se testira sve dok ne prođe sve testove, i da je to uobičajan način razvoja. Tako ću u najskorije vreme početi da radim, i planiram naravno da napravim Uint testove za sve postojeće klase.

Takođe snimanje u lokalnoj datoteci još nije implementirano, kao ni snimane u bazu podataka, koja je već projektovana.

Hvala unapred svima na savetima i konstruktivnoj kritici! :type:
 
Nisam usao jos uvek u kod, ali evo ti par predloga sa 30.000 stopa, sto bi rekli:

- Pocnes da koristis neki build automation tool za Javu, tipa Maven ili Gradle. Ja licno nemam jake afinitete prema bilo kome od njih, obicno predlazem da se pocne sa Maven jer je stariji, ima vise dokumentacije itd. Generalno i procitaj o tome sta su oni i cemu sluze, jer veliki broj drugih, mladjih jezika, po default-u koristi nesto slicno tome vec kada inicijalizujes projekat. Negde se to zove build tool ili package manager, ali je u biti isto. Java je tu malo "cudna" jer je package management dosao naknadno pa izgleda komplikovanije, ali u principu nije. U praksi je to najkorisniji tool od svega sto si naveo i prva stvar koju ce ti neki intervjuer "zameriti", da tako kazem.

- Na Github se ne upload-uju artifacti, tipa jar-ovi najcesce (ne racunam releases, koji tome sluzi, ali je zasebna stvar). To slobodno dodaj u .gitignore. Zapazices da ti je fajl i daje u repo-u nakon toga ;) . Bice mozgalica :D . Isto vazi za fajlove koji ti sluze da se podesi workspace, u ovom slucaju Eclipse (.project fajl, _config.yml...).
 
Nazad
Vrh Dno