Moje prvo igracko iskustvo je bilo tamo negde krajem '80-ih na vec tad matorom atariju 2600 mojih sestara od tetke, mada je to bilo cisto trivijalno da se ubije vreme. Za ozbiljno sam poceo da se igram 1992-3. kad sam nabavio Segu Mega Drive 2 sa originalnim Sonicom 2, koji je dosao u pakovanju.

Koliko sam samo uzivao i zaludjivao se tom igrom.

Roditelji su me pustali da je igram samo vikednom (zbog skole), a secam se sa kojim sam samo entuzijazmom i radoscu trcao u petak posle skole da iznajmim neki od ketridza preko vikenda, ne bi li se bacio u 16-bitni trans.
Sonica 2 i dan danas rado odigram na nekom od sega emulatora, a ovo mi je omiljena zona:
[YOUTUBE]7yWkhNc6GOM[/YOUTUBE]
Kasnije sam nabavio PS1 i nastavio da se igram prevashodno na platformama, uzvijacu uz Spyro i Crasha. No, pravo "otkrovenje", ako to mogu tako da nazovem, sam doziveo 1999. kada sam nabavio svoj prvi komp. Heroes III, Starcraft, Planescape Torment, Baldur's Gate, Fallout, System Shock 2 i nesto kasnije Deus Ex su zauvek promenili nacin na koji posmatram video igre, a RPG je postao i ostao moj omiljeni zanr.

Gledano iz danasnje perspektive, taj period 1997-2002 i jeste bio najplodniji za PC gaming, kada su, po mom misljenju, izlazile najbolje igre za ovu platformu.
Igre bazirane na infinity engine-u imaju mod za full HD rezoluciju, tako da i dan danas umem da opikam neki od starih naslova, mada nista nisam igrao u skorije vreme, jer pomno cekam Enhanced Edition Baldura koji bi trebalo da se pojavi iduce godine. Iskreno se nadam da ce se neko latiti posla i uraditi nesto slicno za Heroje tricu, a u mejduvremenu se zadovoljavam sa ovim:
http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=33708.
Hack and Slash kampanja u herojima 3 shadow of death iz 2000. Bezao sam iz skole da bih ovo picio.
[YOUTUBE]fyKWqjmmKaQ[/YOUTUBE]
Legendarni Balduri 2:
[YOUTUBE]ED6oOSYqO20&feature=relmfu[/YOUTUBE]
Do dana danasnjeg neprevazidjen dijalozi i izbori iz Fallout keca.
[YOUTUBE]RaJ9RI1xDDU[/YOUTUBE]
... i za kraj po mnogo cemu najbolja igra svih vremena - Planescape.
[YOUTUBE]OGxBrg9WR2A&feature=related[/YOUTUBE]