Šta je novo?

Retro Dream Machine

isprobao sam, vidi 256MB sa 1 modulom.

evo kako moduli izgledaju, s tim što se na fotki ne vidi da su čipovi nalemljeni jedni preko drugih na štampanoj pločici...

Prilozi

• DSCF7301.jpg
    DSCF7301.jpg
    376.7 KB · Pregleda: 68
16 (+2ecc)x64=1024 koje bx vidi kao 16x16=256mb

Steta, mocno izgledaju. :(
Ja sam u bx mastera stavljao 4x256mb neecc memorije i radio je sa 1024mb ok, posto imas 3 mem slota mozes probati navijati 512ke pravljene od 16mb cipova - koje bi mozda radile - samo sto su jako retke - mislim da sam jednom video jednu :)

nisu ovo 16x64, nego 32x32, po 32 čipa sa svake strane (sem ako se čip jedan na drugom ne gledaju kao 1 čip?), a da deluju moćno, deluju strašno :) dosta su teži od običnih modula kad se uzmu u ruku.... po debljini podsećaj na onaj RAM što se pre koristio... (EDO beše?)

Heh, moj RAM je pravi frankeshtajn :d , ali shljaka, vidi sliku:

Prilozi

• Slika.png
    Slika.png
    227.3 KB · Pregleda: 95
Radi na 100 Mhz, samo kad sklapao tu masinu mislio sam
da ovakva kombinacija rama ni u ludilu nece raditi i da ce kad ukljucim
comp iz kucista potrcati dim :exploder: , kad ono na srecu radi i to sasvim stabilno.

Radi na 100 Mhz, samo kad sklapao tu masinu mislio sam
da ovakva kombinacija rama ni u ludilu nece raditi i da ce kad ukljucim
comp iz kucista potrcati dim :exploder: , kad ono na srecu radi i to sasvim stabilno.

Ta PC100 sigurno može da se "natera" da radi brže ako cpu i ploča mogu

boZZaP u pravu si, uspeo sam da je nateram na maximum 124MHz ali
nemoz' dugo da ostane na toj frekveciji dok relativno dobro radi na 120
ali sa drugim procesorom(450), ovaj sto je sada na ploci ne prihvata to.

Ta PC100 sigurno može da se "natera" da radi brže ako cpu i ploča mogu

Moze naravno, opusti latencije i digni napon na 3.5V pa ce da radi. Ali prave performanse su na CAS 2 - a to znaci 83Mhz ,)

Pa idu Cyrix/AMD/Pentium kec do 200MHz verovatno. Vidis da je podnozje za EDO RAM...ovaj lupa sto prodaje da moze trojka da ide.

A sto se tice VP6 mislim da je samo specijalnost tvoje ploce BP6 da moze da ih upari..ali ne i moja.

ovaj lupa sto prodaje da moze trojka da ide.

Ma mislio je covek moze za 3 evra valjda :d Posto ocigledno prodaje m* za bubrege, jer prodaje Asus a ne GB :p

"Prodajem asus maticnu sa dva CPU a,radi ispravna je,samo ubacte i sljakajte,moze za trojku opusteno.."

Hehehehehe, to neispitana znas i sam sta znaci :-devil-: Ali, vredi je uzeti, znas i sam da su takve jedinstvene. Pogotovo sto bi sa dva Athlona to bila opasna igrackica :p Ako hoces da je uzmes, uzimaj, pa ako nesto ne valja pokusaj da sredis... 400 din ti i nisu neke pare kad vec volis da se zezas sa tim :wave:

@ honda

Honda druze, ostade kod mene tvoja pokvarena Voodoo 1 igrackica - nisam uspeo da je sredim pa mi skuplja prasinu. Kad ces da je uzmes? :D

Ma, daj opusteno... neka je kod tebe, kad je ti nisi mogao naterati da radi...kako cu tek ja:-devil-: :wave:

i nikada se vise nece ponoviti.... ja kad se setim prvog susreta sa Voodoo grafikom (prvi igricu koju sam probao je NFS III Hot pursuit), koja je to sreca i radost bila... Samo sam zaboravio da napomenem jednu karticu (imao sam je u kombinaciji sa AMD K6 233 Mhz), a to je Rendition Verite V2200. Ljudi kako je ta kartica imala dobar prikaz slike u Direct 3D, iako joj driveri nikada nisu bili jaca strana. V2200 je stariji brat V2100 chipa, koje je bila poznata kao Diamond Stealth II S220.

...Rendition Verite V2200. Ljudi kako je ta kartica imala dobar prikaz slike u Direct 3D, iako joj driveri nikada nisu bili jaca strana. V2200 je stariji brat V2100 chipa, koje je bila poznata kao Diamond Stealth II S220.

Rendition Verite 2100, lepo sam se izigrao sa tom karticom...

moram malo da se pohvalim :D

Ubacio sam u retro računar Promise Fasttrack TX2 RAID karticu, povezao 2 Maxtora 40GB u RAID0 i računar je poleteo :D

Pustio sam HD tune, prosečna izmerena brzina bila je 70mb/s (od 60 do 80mb/s na celom opsegu), a vreme pristupa ~15ms. Bio je brži od mog WD-a 160GB na ovom kućnom računaru (40-60MB/s), tako da sam ja zadovoljan :D

Biće i neke slike, samo da sredim sistem.

sredio sam sistem (za pocetak), evo SS iz HD Tune-a. Sacekao sam da se pozadinski procesi umire i pustio ga da odradi posao... Impresivno za ovako mator komp :d

Sta ga sprecava da postigne vise od 80MB/s?

EDIT: Koji su najbolji/najbrzi drajveri za V2 (SLI) na Win2k? Stoje mi oficijelni 3dfx v.1.0.1.0. Jel idu Fast Voodoo 4.6 GE za Win XP?

Prilozi

• hd tune.jpg
    hd tune.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Fin transfer rate, možda i ja stavim dva maxtora od 40gb na jednoj mašini u raid (p4p800-e deluxe, ima integrisan promise controler), ali zašto nisi koristio taj RAID kontroler što ploča ima?

bah...

Koji su to maxtori? Ja imam onda dva slim od 40GB, najverovatnije ću večeras da ih gurnem u RAID i poteram windows xp sa njima...

Vrh Dno