Šta je novo?

Retro demo/gaming party - 27.02.2016. STara Pazova

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
U subotu 27.02.2016. sa početkom u 9 časova, na adresi Učiteljska 14, STara Pazova, organizuje se Demo okupljanje. Cilj okupljanja je druženje uz demoe na starim kućnim 8, 16 i 32-bitnim mašinama. Na lokaciji će biti obezbeđeni stolovi, napajanje, jedan GBS8220 sa LCD monitorom, Commodore 1084S monitor kao i projektor (Hitachi PJ-TX300) i ozvučenje. Na lokaciji ce biti i jedan arkadni aparat sa 4000 igrica (sa dve ručice).
Klopa i piće će se naručivati (centar je na 5 minuta peške, tu su sve moguće i nemoguće prodavnice). Postoji i opcija da se raspali roštilj u dvorištu (ako bude zainteresovanih da se prihvate posla ;))
Očekuje se da ponesete neko svoje sokoćalo na kome biste prikazali šta vam se od demoa najviše dopada (ako vam je nezgodno da donosite mašinu, primamo i posmatrače, a možete poneti i demo za neku od mašina koje će biti donete).
Prošli put smo imali demoe na C64, Amigi 500 i CPC-u, pa bi bilo zgodno da ovaj put vidimo i druge mašine.

Kako se ko bude prijavljivao, proširivaćemo spisak mašina koje će biti na raspolaganju, ali računajte da će tamo minimalno biti C64 + 1541, Atari ST/STe, Falcon030+CT63+SuperVidel, Amiga500, Amiga1200 (i PPC ako ga osposobim) i Mac Classic.

Trenutni spisak računara:
- Commodore 64 + 1541-II
- Atari ST + HxC
- Atari STe + HxC
- Atari Falcon030
- Amiga 500
- Amiga 1200
- Mac Classic

Ne postoji neko vremensko ograničenje budući da je cela kuća na raspolaganju samo za nas tako da ko bude želeo može da ostane i do kasno u noć :)

Pozdrav i nadam se da se uskoro vidimo!
Milan

Ukoliko zelite da dodjete a nemate kako/sa kime, posaljite mi email kako bi se organizovali oko prevoza.

Za sada ima 12 potvrdjenih dolazaka! :) :wave:

Na druženje donosim arhimeda i ZX 128K (+2 ili +3) sa DivIDE-om. Pošto mi je priprema softvera za arhimeda odnela previše vremena, nisam stigao da pripremim skoro ništa za ZX-a. Danas bi trebalo, ako sve bude kako treba, da se DivIDE opremi TR-DOS-om, pa bih zamolio one koji dolaze, a imaju vremena da kopaju, da ponesu štogod od igara/demoa za ZX 128K + TR-DOS kombinaciju...

Hvala!
Sve i da ne uspeš pokupiti opet hvala.

Amiga 500 sa HC508 akceleratorom i Scan Doubler-om, sve u domaćoj radinosti:

Akcelerator je baziran na 68000 na 50MHz (tačnije 68000 za 16MHz nasviran na 50; za divno čudo, jedva da je mlak). Scan Doubler radi savršeno, ima VGA izlaz i daje kristalno čistu sliku.

HC1.JPG HC2.JPG

Bilo je lepo videti kako sve radi uživo :)

Dalje, stock Falcon 030 i Quake engine napisan za njega:

Opet, youtube video je jedno, a videti to na pravoj mašini sasvim druga priča (bar za mene).

Pušten je i BadMood sa 060 akceleratorom:

a sa akceleratrom takođe i Silkcut demo:

8-bitne boje su branili Atari 800XL (na njemu su se vrtele stvari koje je Vladimir pravo sa svojom Atari ekipom), ZX Spectrum +2 i C128D:

Poslednja izmena:
I još par random slika...

Glavni deo postavke:
MISC1.JPG MISC2.JPG

Puštanje demoa:
MISC4.JPG MISC5.JPG

A ovo je bilo dan ranije kod Marka (na gomili nešto od mojih i njegovih ZX mašina):
MISC3.JPG

Pre svega: hvala svima koji su bili, nadam se da ste užviali u druženju koliko i ja.

Subota je pokazala da dan stvarno kratko traje! Mnoge priče su ostale nedovršene i prava je šteta što smo toliko geografski udaljeni (ili tačnije: što još uvek nije izmišljena teleportacija :d) ali najjači su se potrudili da dan traje skoro sve do jutra :)
(preživeli zahvaljujući Joc-ovim naminiranicama!! :wave:)

---

Viktorov accel. za Amigu 500 i screen doubler je, mene, prosto oduvao! link - to je jednostavno savršena Amiga 500! Drago mi je da sam uživo mogao da vidim kako sve to radi a još draže mi je što ćemo možda i mi biti testeri!! :)

btw
kuća bas izgleda sablasno na slikama :/ ali nadam se da ce te morati sledeci put da se izujete :p

Poslednja izmena:
@kovacm: kuća je sasvim OK s obzirom da je još u fazi sređivanja... Bio si odličan domaćin, kao i obično!

@joc: još jednom hvala puno za onu spravicu, nadam se da ću uspeti da je osposobim

@svi koji su došli: bilo mi je zadovoljstvo da se družimo :)

Odlicno, svaka cast, samo mi je zao sto nemam nikako vremena da vas malo posjetim.

@majsta: Dođi sledeći put, ako uzmogneš, mislim da bi ti prijalo :)
A da potegenm opet malo na "moju" stranu, ima li šanse da ove godine održiš kakvo predavanje na BalCCon-u (Novi Sad, početak septembra)?

@svi koji su došli: bilo mi je zadovoljstvo da se družimo :)
Baš tako :)

Elita na Archimedu, Quake na Falconu, popravljanje spektruma, demoi na projektoru, ona luda igra jednim dugmetom sa ekstra dobrom muzikom na komodoru... Čak i mali tenk na daljinsko upravljanje :)

Ima potencijala da sledeći put bude još bolje! Drugovi, vidimo se ponovo uskoro !

Dosta ljudi je otkazalo dolazak pa sam na kraju sam dosao. Nadam se da ce trece okupljanje kod Milana biti jos bolje i brojnije :) e i da se okupimo u neko toplije doba :)

Jel živ onaj Holanđanin što je bio u majci kratkih rukava ? Legenda :)
Ni ja ga nisam video, ali jesam čuo da je živ i zdrav (i da se stalno tako oblači). Ovih dana već počinje da mu biva baš vruće... :)

Uzgred, ako eksperiment sa učitavanjem prođe kako treba, ovo donosim na sledeći party:
Frogger.JPG

E ovo je bas ............. ja nisam imao pojma da je postokao program na gramofonskoj ploci. Kakav CD vinil je za sva vremena .
Zzarko pravi hard kore retro man moraces da poneses i gramofon idelno onaj kufercetu Supraphon i slicni iz tog perioda ,mozda i neki iskrin model :)

Vrh Dno