Šta je novo?

Restartuje mi se komp

probaj da provalis o cemu se radi ovako:
google search
recimo, vidi prvi link...
i javi sta si uradio... :)

Da ne otvaram novu temu nego da slicnu stvar pitam na ovoj najsvezijoj.
Na ovoj konfiguraciji:
Ploca-MSI 945P NEO-F
Kuciste i napajanje-Chiftec BH-01 sa Chiftecovim napajanjem 400w
Procesor-Intel Pentium 4 630
Grafika-ASUS nVidia GF n6600 Extreme Silencer 256Mb
Memorija-Kingston 2X512Mb DDR2 PC4200/533Mhz
Hard Disk-Maxtor Diamond Max 10 6L160M0 160Gb 7k 8MB SATA
Monitor-Samsung 931 BF
CD-LG GCE-8520B
DVD-Pioneer DVR-109
Zvucnici-Altec Lansing AVS500 4.1
Modem-Prolink V.92 56K
TV Kartica-kWorld 878A trenutno nije u upotrebi
Mis-Logitech V96 USB
Floppy
ADSL
Dolazi do restartovanja sistema nakon neodredjenog preioda mozda dva puta u 24 sata,dakle ne tako cesto.Igrao igru,surfovao,radio bilo sta sistem radi ok. Onda se bez ikakvog vidljivog ili nevidljivog razloga restartuje i pri podizanju sistema izbaci toliko pominjani critical error u folderima
C:/Docume~1/Locals~1Temp/Wera4e2.dir00/mini011808.Dmp
drugi je sve isto ko i predhodni samo sto je zadnji korak sysdata.xml
ili C:/docume~1/salevic/locals~1/temp/wer7ec6.dir00/mini011808-03.dmp
drugi red isto samo sto se zavrsava sysdata.xml
u sustini jako slicno, sa signature codom:
BCCode: 100000d1 BCP1:0000001C BCP2:0000002 BCP3: 00000000
BCP4: 8635608c Osver: 5_1_2600 SP:2_0 Product:256_1
Konfiguracija i OP sistem su stari 2,5god. (instaliran XP professional SP2,updateovan redovno sa neta), do juce je radio savrseno,nikada nije bilo potrebe ni za reinstalacijom,nikada se nije samorestartovao,ama bas nikada nije zakocio itd. Kod hardwera nista nije menjano niti dodavano isti je kao na pocetku. Da stvar bude jos cudnija,nista u skorije (ma sta skorije,nikada) vreme nisam uradio sto bi izazvalo ovo stanje,tipa cackanja BIOSa,magistrala,overklokovanja,kopanja po registry bazi,instaliranja bezveznih programa,osim sto se ovo pocelo da desava od trenutka kada sam instalirao Kaspersky 7,koji uzgred budi receno radi odlicno,pa ne znam koliko to moze da utice.

Zasto sam ovako opsiran,zato sto sam procitao sve teme i savete u vezi sa ovim i tek sada blage veze nemam odakle da pocnem sa resavanjem problema,a ponajvise sto svi insistiraju na hardverskoj gresci,ja bih rekao da je moj hardwer vise nego u dobrom stanju,da ne davim vise nista se ne greje,nema nikakvih slicnih anomalija.........

Iskreno krajnje sam zbunjen i ne znam odakle da pocnem,svaki savet je dobrodosao,narocito onih koji su imali slican problem.

Unapred zahvalan!

Ima li neko ideju?!
Evo vec vise od 30 sati se nije restartovao i izbacio onaj critical error,jako cudno!

Restartovanje se nastavlja. Sta covek treba da uradi da ga udostojite odgovora,stvarno ne znam!

http://www.updatexp.com/stop-messages.html

Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
The Stop 0xD1 messages indicates that the system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. Drivers that have used improper addresses typically cause this error.

Possible Resolutions:

Stop 0xD1 messages can occur after installing faulty drivers or system services. If a driver is listed by name, disable, remove, or roll back that driver to confirm that this resolves the error. If so, contact the manufacturer about a possible update. Using updated software is especially important for backup programs, multimedia applications, antivirus scanners, DVD playback, and CD mastering tools

Dakle verovatno je neki program koji si instalirao u skorije vreme. Ne ocekuj neku veliku pomoc "na izvol'te" jer ipak su to dosta neuhvatljive stvari.
Sta bih ti ja savetovao - skini sa Microsoftovog sajta Debugging Tools for Windows, instaliraj i pokreni WinDbg, zatim u njega ucitaj neki od poslednjih dumpova koji bi trebalo da ti se nalaze u Windows\Minidump. Dalje je koliko-toliko intuitivno, ne obaziri se na gomilu opcija, pokusaj da uhvatis neku najopstiju sliku. E da, ne bi bilo lose da sa Microsoftobog sajta skines i biblioteku simbola i instaliras i nju da ne bi morao pri svakoj analizi da se konektujes na sajt.
Ako ti ovo zvuci ultra komplikovano ne padaj u ocajanje, ja sam provalio sve sto mi je trebalo za dan-dva, pa ces valjda i ti. Ideja je da nekako nabodes koji ti driver pravi probleme. Tu ti niko nece pomoci kao sto mozes sam sebi. Alternativa je da posaljes dump na par stranih foruma koji se bave time pa da ti neko baci pogled, ali ne bih se previse oslanjao na to.
Takodje mozes da kopiras sve error kodove u Google pa da malo pogledas koji su najcesci uzroci resenih slucajeva, ali ako je softverski problem to je onda malo teze uhvatljiva stvar.

moze da se desi da imas vise rezidenthih programa koji mogu da se kolju, ili istovremeno pristupaju istom fajlu, ili da su to fajlovi jedne sesije (malo lupam ovde, moze da bude neki trojanac koga si pokupio preko neta pa ti ga KAS obrisao, a ostao ti u regitryju kljuc za podizanje) mogu da izbunarim jos par razloga, ali ako drzite sistem po 2,5 godina moze da se desi i da sistem pukne sam od sebe.
Toliko od mene za sada

Zahvaljujem ljudi. Ovo meni mirise na formatiranje i reinstalaciju sistema,ko ce sad sto rece ytrewq da bunari danima sta mu je. Jedino sto me je stvarno zabrinjavalo je da nije neki hardverski problem u sta cisto sumnjam.

Da, ali ako je softverski problem nije nemoguće da ti se desi opet kad sve reinstaliraš na isti način. Možda da ipak prvo deinstaliraš Kasperskog pa da vidiš da li će se nastaviti, a u međuvremenu da staviš nešto slično za zaštitu ?
Drugo, prednost analize dumpa je što sa priličnom verovatnoćom možeš da vidiš šta je uzrok, pa bar znaš u kom pravcu da deluješ. Meni se na primer pokazalo da su u pitanju ATI catalyst drajveri 7.12 (!?!) pa sam ih temeljno deinstalirao i za sada sa 8.1 nemam više tih problema (valjda i neću...). A toga se nikad sam ne bih setio, iako sam doduše sreo još jedan takav slučaj nedavno na nekom od foruma.

Ajde ti okaci te dumpove pa da probam da ih ocitam. Meni se komp resetovao zbog zone alarma, i to sam provalio iz dampova.

Sta su ti dumpovi,verovatno mislis ove zarazene fajlove,svaki put su drugaciji a opet jako slicni.Kako da ih okacim? Ovo je sve vazilo za doggya
Uh bre nadrealista al ga ti zakomplikova,ali probacu da shvatim....
Sad sam primetio da kad se komp tako sam restartuje onda kad pocne restartovanje iz kucista se cuje nesto kao bip,sto se ne cuje kad ga ti sam rucno restartujes.......

uf, sad vidjeh da je ovo sa 0xD1 greskom od ytrewq-a.
ono sto je doggy trazio su:
C:/docume~1/salevic/locals~1/temp/wer7ec6.dir00/mini011808-03.dmp, tj. *.dmp fajlovi koji nastanu kad se pojavi greska. trazi zato sto u njima windows zapise gdje je zapelo :) e doggy bi to da izanalizira i otkrije gresku.
moj savjet ti vazi ako imas instalirane daemon toolse. u zadnje vrijeme sa mnogo masina prave probleme. cim vidim ono ...IRQ_LESS_OR_EQUAL... i 0xD1 odmah bi da kazem do cega je. mene pravo izvozalo jer nema pravila kada se pojavi BSOD.
ne zamjeri, istrcah pred rudu ;)

Poslednja izmena:
dumpovi ti nisu zarazeni fajlovi vec txt fajlovi koji se prave prilikom BSOD-a tj plavog ekrana.
Treba ti poseban program da ih otvoris mislim da je WinDbg goglaj malo ja sam malcice zauzet :S
Mozda ti kutjishte negde ima masu pa usled vibracija pocinje da se restartuje (opet lupam ko po obichaju)

Ne javlja se kod mene plavi ekran smrti.....................manje vise nije bitno vise:) jer cu svakako da formatiram C i reinstaliram windows,ipak to dve i po god. nije radjeno pa cemo da vidimo. Evo bas od sinoc nece kaspersky da uradi scan celog sistema na negde 15 20% sistem se restartuje i pokazuje ovu dosadnu gresku. Samo da prikupim jos neke programcice i pocinjem sa jednim od meni najdosadnijih poslova........
Hvala svima na trudu,samo se nadam da problem nije u hardweru......

Formatirao,Reinstalirao sistem,instalirao nove drivere za graficku,mada ni oni stari nisu losi,nove drivere za zvucnu,skoro nista od programa i Kasperskog 7.0 i opet problem,ponovo se restartuje bez ikakve najave i pravila,nema plavog ekrana smrti,samo se restartuje i izbaci onu ozbiljnu gresku u sistemu,dakle u pitanju je verovatno hardwer :wall::mad::hair::crash:
Samo jos da sklonim kasperskog i postavim neki drugi antivirus,pa da vidim da nije do njega u sta cisto sumnjam i tako otklonim svaku sumnju da je softwer u pitanju.
Moze li neko od vas,sad se vise i ne secam ko,da mi kaze kako da okacim te problematicne fajlove i poruku koju mi izbacuje pa da je neko kako opet rece izanalizira kako bih bio blize kvaru,ko ce sad da vadi jedan po jedan deo harda onako na slepo:wc:
Upomoc!

Iskljuci automatski restart nakon system failure-a i okaci konacno te dumpove. Ako iz njih procitam da problem pravi driver za mrezu npr. onda ili nevalja on ili mreza.

DAJ DUMP :)

doggy,hvala na pomoci cim dodje do sledeceg restarta kacim te dumpove,doduse treba da provalim kako da to uradim i kojim programima,potrazicu ove sto munk psycho predlaze....

Sad se trenutno ubih da osposobim ove drivere za Ethernet Controller i SM Bus Controller stoji onaj znak pitanja u device managery,a nemam drivere na disku a na MSI sajtu su sve neke gluposti.....

doggy,hvala na pomoci cim dodje do sledeceg restarta kacim te dumpove,doduse treba da provalim kako da to uradim i kojim programima,potrazicu ove sto munk psycho predlaze....

Treba samo fizicki da nadjes fajlove, da ih okacis na forum, a ja ili neko drugi ce da ih skine i da ti kaze na kom mestu windows puca.

Pozdrav

irq je tipican znak da su drajveri za nesto jako losi... desavalo se sa cuvnim NV 21.81 za xp

Ja sam najveci dump. Ne znam kako da okacim ove fajlove,ovaj atachment ne radi,drugacije,ne znam kako,petljao sam nesto preko imageshacka loaduje se do u besvest.........ako je nekome jos ostalo strpljenja za mene nek mi objasni kako da ih okacim.............inace za svaki restart kreira se po jedan dump u C:/Windows/Minidump do sada ih je bilo 4 od svezeg reinstaliranja sistema.................

Jesi li pokusao bez kasperskog? Meni je kav 6 pravio probleme, tj izbacivao BSOD-e... uninstall kasperskog, pa onda vidi kakva je situacija...pokusaj i sa nod32, trenutno ga koristim...

Uklonio sam i njega sinoc,jos to mi je ostalo od problema vezanih za softwer,videcu kako ce da se ponasa.............Ima li nekog da mi objasni kako da okacim ove dump fajlove?

Necete verovati ali kako sam uklonio kasperskog svi problemi su nestali?! Da li zato sto je pirat ili sta pojma nemam,uglavnom onih restartovanja nema od kako sam sklonio njega,meni je ovo i vise nego cudno!

Necete verovati ali kako sam uklonio kasperskog svi problemi su nestali?! Da li zato sto je pirat ili sta pojma nemam,uglavnom onih restartovanja nema od kako sam sklonio njega,meni je ovo i vise nego cudno!

Da ne otvaram novu temu, i ja imam iste probleme, a imam KAV7 IS. Pa kak da ga obrisem komplet tj. da mi ne prijavljuje u Firewall programima KAV Firewall koji je navodno samo ugasen, a ustvari je deinstaliranu pitanju je Vista*

Da neko nezna zasto se desava restartovanje pomenuto u prethodnim postovima zabog Kas 7.0? Sad sam video da je neko otvorio jos jednu slicnu temu u vezi sa ovim. Uglavnom probao sam posle321 i 125 verziju isto se desava. Izgleda da ima jos ljudi koji imaju slican problem sa kas 7.0 Zao mi je da ga zbog toga ne koristim,sad sam prinudjen na onaj avast.

ja sam imao isti problem, nekoliko dana se mučim da rešim šta je. najgore od svega je što sam ja koristio AVG, pa sam našao kez za KAV 7 i prešo na njega ali sam baš tad malo pokupio prašinu sa komponenti. Ubio sam se mozgajući oko ove greško što izbacuje nakon restarta, i skoro sam siguran bio da nešto nije u redu sa jednom memorijom od 256, pošto imam 2X256, ( takodje stariji kopmp oko5,6, god),
Ali problem je u KAV 7 , piratu, i sad ne znam šta da ubacim , NOD32 možda , ima li ko kakav savet za AV, pošto je meni KAV bio neprikosnoven , o drugima nisam ni razmišljao

@ fluture
Kupi sutra Di**tal! i dobices KAV7 sa trial kljucem u trajanju od mesec dana i naravno mogucnoscu updatea definicija u gore navedenom periodu, ako te vec mrzi da se potrudis po netu :).

Vrh Dno