http://www.updatexp.com/stop-messages.html
Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
The Stop 0xD1 messages indicates that the system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. Drivers that have used improper addresses typically cause this error.
Possible Resolutions:
Stop 0xD1 messages can occur after installing faulty drivers or system services. If a driver is listed by name, disable, remove, or roll back that driver to confirm that this resolves the error. If so, contact the manufacturer about a possible update. Using updated software is especially important for backup programs, multimedia applications, antivirus scanners, DVD playback, and CD mastering tools
Dakle verovatno je neki program koji si instalirao u skorije vreme. Ne ocekuj neku veliku pomoc "na izvol'te" jer ipak su to dosta neuhvatljive stvari.
Sta bih ti ja savetovao - skini sa Microsoftovog sajta Debugging Tools for Windows, instaliraj i pokreni WinDbg, zatim u njega ucitaj neki od poslednjih dumpova koji bi trebalo da ti se nalaze u Windows\Minidump. Dalje je koliko-toliko intuitivno, ne obaziri se na gomilu opcija, pokusaj da uhvatis neku najopstiju sliku. E da, ne bi bilo lose da sa Microsoftobog sajta skines i biblioteku simbola i instaliras i nju da ne bi morao pri svakoj analizi da se konektujes na sajt.
Ako ti ovo zvuci ultra komplikovano ne padaj u ocajanje, ja sam provalio sve sto mi je trebalo za dan-dva, pa ces valjda i ti. Ideja je da nekako nabodes koji ti driver pravi probleme. Tu ti niko nece pomoci kao sto mozes sam sebi. Alternativa je da posaljes dump na par stranih foruma koji se bave time pa da ti neko baci pogled, ali ne bih se previse oslanjao na to.
Takodje mozes da kopiras sve error kodove u Google pa da malo pogledas koji su najcesci uzroci resenih slucajeva, ali ako je softverski problem to je onda malo teze uhvatljiva stvar.