Šta je novo?

Restartuje mi se komp

KAV je zadnje 2 godine cist promasaj, koliko smo/ste/su pljuvali Norton pre njega toliko je sad KAV spor, promasuje viruse/spyware/itd i generalno vrlo los izbor.

Koristi bilo sta drugo (recimo NOD, ubedljivo najmanje opterecuje operativni).

Da ponovo dignem ovu temu iz mrtvih. Instalirao sam KAV 2009 iz Digitala sa sve njihovim kljucem i ponovo se desavaju ona restartovanja sa dump filovima,sta to do djavola moze da bude,moze li neko da mi objasni detaljno kako da okacim ove nove dump filove na sajt koji uzgred nisu mnogo razliciti od onih koje je pravila KAV7ica...!

Canonada nemoj da se ljutis ali zasto si toliko zapeo za KAV kad je to najvece ***** od svih antivirusa, poslusaj neku od gore navedenih preporuka, ja preporucujem NOD, mada me je i AVIRA lepo sluzila ma sve je bolje od KAVa.

moze da se desi da sam kav uleti u neku petlju koja je lose napisana i da krene da luta pa je kao ona fora to prevent damage, restartuje komp, u svakom slucaju glas za NOD32 preko 3 verzije, ali i tu sad ima problema narocito oko update-a (trial korisnici nemaju prioritet), a i avira je super. Sto neko rece u prethodnom delu SVE JE BOLJE OSIM KAV

Ma ne ljutim se biggi nego ceo zivot imam taj KAV a od sedmice mi brlja pa mi je krivo,a oduvek mi je radio super,mislim odrzavao sistem bezbednim,nekako mi je on i dalje najbolji,mozda gresim....Trenutno koristim NOD32 3.0.650 nekako mi deluje prosto i kao da nista ne radi,ne uliva mi poverenje,a i sve ovo oko KAVa me kopka,sta to moze da bude,hadverski problem definitivno nije,a i na sveze reinstaliranom sistemu sam ga postavio tako da ni softverski problem nije!?

Ko ce ga znati ja imam kav7 radi super ne opterecuje sistem.Doduse legalan

neznam ni ja izgleda da kasperski proverva legalnost os-a i programa

to mi zvuci prilicno neverovatno,ima li neko da konkretno zna u cemu je stvar?

zaboravih,siguran sam da to nije tacno,znam mnogo ljudi koji koriste i kav i os piratski pa sve radi bez problema,nesto drugo je tu u pitanju...!

Ja sam koristio prvo kas6 , posle presao na kis7 nekoliko verzija nikakvih problema nisam imao do pre cetri dana poceo je net da se gubi na svakih 10 minuta (telekom adsl) .Reinstalirao sam xp stavio kis7 opet isti problem sa netom + restart racunara.
Druga reinstalacija xp skinuo sam kis8 sa njihovog sajta tokom instalacije ima neka provera legalnosti programa koji se koriste.Problem sa netom je ostao kao i sa restartom.Posle deinstalacije kis8 net mi je bio blokiran odnosno kis8 je promenio ime za mreznu karticu!!!Morao sam opet da instaliram drajvere za mreznu da bi proradio net.

Poslednja izmena:
Nisam čitao cijeli thread :d,neznam koji OS koristiš ja sam na Visti imao problema sa restartom na sadašnjoj konfi,đarao sam razne forume i nista neki kazu napajanje,neki memorija ovo ono medjutim ja sam problem rijesio nekim updateom jednostavno postojala je neka interferencija jedni predlazu BIOS update ali jok kada sam napravio update i sve je islo kao podmazano.....

edit:
Još nešto kada mi se to desavalo znaci restarti iz nicega koristio sam crack OS-a,vratio sam backup ciste instalacije i poslije update sve radi...
Nisam iskoristio preostalo trial vrijeme nekih dan dva,presao sam na server 2008 sad me tu muci backup ali to je vec druga prica pozz

Poslednja izmena:
Sto se tice Kasperskog bio sam njegov obozavalac jos od pre tri godine kada je sa prastarim definicijama nasao virus koga je Norton pokupio,ali se sve to promenilo sa izlaskom sedmice jos pre vise od godinu dana kada je komp poceo da se resetuje.Prvo su pricali godinu dana da je sukob sa zone alarmom pa sam stoga prvo deinstalirao zone alarm a kada ni to nije pomoglo obaranje sistema. Probano je sa trial kasperskim sa licencnim nije imalo nikakvog efekta.Konacno na red je dosla i osmica gde je razvojni tim nadmasio samog sebe i gde su BSOD-i postala redovna stvar kod vecine korisnika(zavisi od konfiguracije kompa) sto se moze moze videti na http://forum.kaspersky.com . Zakljucak dva moja najveca razocarenja u poslednjih godinu dana - Kaspersky i Opera,ko je resio da batali KAV preporucujem Nod mada je njegov UI manje user friendly od Kav-a.

Prokula ja sam na XP,ne pomazu ni updejtovi,ja bih da saznam sta je sa KAS a ne da ga menjam milanine...

Sa KAV-om ili KIS-om je to da je sve otislo dodjavola kada oni jedan bug iz sedmice ne samo da ne mogu da isprave vise od godinu dana nego ga cak prenesu i na osmicu. Nekima je pomoglo petljanje sa klyf ili kliff drajverom nekome prelazak na beta update source a vecini nista. Detaljnija uputstva mozes naci na njihovom forumu(pored engleskog ima deo i za korisnike na ruskom, italijanskom ...) ovo za prelazak sam ti rekao cisto zbog toga sto znam koliko sam se ja cimao oko trazenja resenja i nista nije uspelo. Jednostavno dva razlicita kompa,sve isti programi samo drugaciji hardver na jednom kasperski pravi @%&#! na drugom radi k'o zmaj.
Pozdrav

Vrh Dno