Šta je novo?

Resident Evil 8 Village

Pretrčao Village i Castle upravo, sasvim lepo radi na laptopu sa 3060 (RTX Preset). Nadam se da će trebati bar 15-20h da se pređe, a kontam da će ova veštičara i njena deca da smore gore nego Mr.X
A sta da se radi. Najbolje bi bilo kad bi igra mogla sama od sebe da se igra, sta ubacuju te karakondzule da nam udaraju tenziju i strah. Niko nece takve stvari u jednoj Resident Evil igri.

Pretrčao Village i Castle upravo, sasvim lepo radi na laptopu sa 3060 (RTX Preset). Nadam se da će trebati bar 15-20h da se pređe, a kontam da će ova veštičara i njena deca da smore gore nego Mr.X
Verovatno će biti u sličnom rasponu kao prethodnih nekoliko igara iz serijala; 6 do 10 sati u zavisnosti od načina igranja.

Uzgred, zašto te je Mr. X toliko smorio? :)

Ma nisam nikad naštrebao safe places pa trčao ko muva bez glave 🤭😉

Verovatno će biti u sličnom rasponu kao prethodnih nekoliko igara iz serijala; 6 do 10 sati u zavisnosti od načina igranja.

Uzgred, zašto te je Mr. X toliko smorio? :)
Kažu da je dosta duža od RE2 Remake kao i od RE7... očekujem pre 15+ sati nego 6-10. Inače RE7 je bio 9-10 sati na normal difficulty...

Posle RE3 Remake-a, ako prebace 12 sati biće odlično u tom pogledu. ;)

Da li još neko ima fps drop kad se približi ovim vampiricama? Padne mi sa 100ak na 40 fps....? Probao sam i da spustim sa 4k na 1440 i FHD i ista priča. 466.27 je u pitanju... RTX on off nema veze

Da, takodje, kada krene hiljadu muva da te napada. :D

Do igre je - ni CPU ni GPU ne zakucava na 100% u tim trenucima. To ce verovatno biti popravljeno.

Bolje da nije do GPU-a za ove pare :) Ovaj HOF je inače bagovitiji nego ranije verzije njihovih grafika, pa stalno strepim

Gledam neke streamove...napravili su pravu papazjaniju od igre...
Scenario je užas, kao da gledaš neku teen fantaziju...negativac kao iz crtanog filma...Ne znam gde su našli pisce za ovu igru ali je očajno.
I gameplay...ne znam šta je Capcom napravio ali kao da nije RE.

Scenario je užas, kao da gledaš neku teen fantaziju...negativac kao iz crtanog filma...Ne znam gde su našli pisce za ovu igru ali je očajno.
Pa, ono, RE kao serijal vise i nema neki gameplay identitet.

Po svim najavama su hteli da naprave igru koja vuce na RE4, a tamo je priča bas bila debilna.
Odigrao sam ovih dana RE7 u VR ponovo i sada me uopšte ne drma hajp oko obične verzije. Neverovatno mi je da RE8 nema VR podršku, verovatno čekaju da izadje psvr2, pa da nam opet uzmu pare.

Sto rece lepi kokan - "ja sam ovde samo zbog s*s*"...
Vala tako ce i biti, odigracu samo ako bude onih modova kao za re2 remake... :p

idemooo...skida se. Nekako uvek volim iz prve ruke impresije.

^
Erhm, sta se skida - Lady Dimitrescu ili igra?
I sta tacno mislis pod "...uvek volim iz prve ruke impresije."?

yeah.gif

Vidim da su komentari na igru uglavnom pozitivni, grafika, atmosfera i pogotovo optimizacija je baš pohvaljena. Uglavnom se kude neke sitnice, tipa izostanak podešavanja FOV u opcijama, što će verovatno brzo biti ispeglano.

Igra mi mnogo zahtevnija nego demo. Village je radio daleko preko 60fps sa rtx on sad 30-40 ide. Moram probati da eksperimentišem još malo.
Inače na standard težini je već zeznuto, treba gomila municije za jednog zombija.

Edit: izgleda sam "zaklao" grafiku sa kvalitetom tekstura, sad sam smanjio na 1gb, primetno bolje i sa rtx (a mislim da mi je i demo po def radio sa 1).

Edit 2: definitivno lošije radi :(

Poslednja izmena:
Proday ako nije tajna na kojoj rezoluciji igras i sa kojom grafickom ?

Voleo bih da mogu da izguram 4k 60fps sa 3080 sa RTX.

Proday ako nije tajna na kojoj rezoluciji igras i sa kojom grafickom ?

Voleo bih da mogu da izguram 4k 60fps sa 3080 sa RTX.
Ma šta ima da bude tajna, pominjao sam već gore...igram na zephyrus g14 laptopu sa 3060 (80w). Kontam da ćeš da uživaš sa tom tvojom 3080 bez problema, al ipak sačekaj da neko potvrdi.

Gledao sam sada benchamrke malo po netu, ok je, gurace 3080 oko 80fps na 4k max + rtx
Opet je engine super optimizovan, nema greske sa Capcom-om

Znači momenat kad je
lik sam sebi vratio odsečenu ruku, zalio magičnom vodicom i nastavio da funkcioniše kao da ništa bilo nije mi je solidno ogadio igricu 🙄🥺

Mozda ce biti objasnjeno na kraju ;)

Hvala ko mi ubacio komentar u spoiler...napravih glupost u kasne sate sad skontah.

DBraveZ nadam se iskreno

Ne vredi, ipak sam kupio igru :).
Odigrao prvih 4-5 sati i zadovoljan sam. Ovo je bolje od petice i sestice, ali mi je za sada losije od prošle igre. Ima bas dobrih delova, ali mi dosta smetaju skriptovani delovi…priča i gluma su krs.

Meni je generalno kupovina i igranje tih RE igara zbog price kao kada neko kaze da gleda p*rnic zbog "fabule"... :)

Većina RE igara ima trash priču, uz par izuzetaka. Ova igra vise vuce na sprdnju, mada ne znam da li su to svesno hteli ili ne.
Zabavno je svakako. Pocetak je ubedljivo najteži deo igre…tako da budite spremni na nerviranje ako krenete na hardcore.

Inače, igra odlično radi na 1080ti. Stavio sam sve osim volumetrics i senki na max, 4k, 0.8 resolution scale i radi u 60.
Izuzetak su cutscenes gde dolazi do dropova, pa zvuk krene da kasni u odnosu na sliku. Ali to se lako resava pauziranjem igre :).

Nazad
Vrh Dno