Za jedan prelazak mi je bilo potrebno nešto više od 27 sati.
Igra ima kriminalno loš intro, gde ne postoji mogućnost napuštanja igre dok se ne pređe uvod/tutorijal. Verovatno su mnogi deinstalirali igru zbog frustracija tokom tog dela... i ja sam bio blizu.
Druga po meni nepotrebna stvar je skil sistem. Upravljanje je u startu ostavljeno loše ali je predviđeno da levelovanjem veština vi zapravo dovedete igru u igrivo stanje. Tek kasnije, negde od druge kampanje se igrivost dovodi na nivo RE5.
Treća iritantna stvar je "zaključavanje" kamere na lokaciju ka kojoj treba da idete. Tih situacija nema puno al prilično nerviraju. Da ne pominjem konzolske bisere - pritisnuti taster dovoljno brzo ili pritiskati ga neprekidno...
Igra se debelo oslanja na co-op, neke deonice čak nisu iste za oba igrača. Progres završavanja je tupavo odrađen, podrazumeva se da sve 4 kampanje pređete sa oba lika (osim poslednje) na svih 5 nivoa težine. Tom logikom ja sam sad posle prvog prelaska na 11% jer sam igrao u singlpleju.
Akcija u cutscenama i tokom igre je prenabudžena, mnogo "nerealnih" situacija (kako god to zvučalo). Svi pominju Michael Bay... ne bih tu ništa dirao
Bezuspešno je pokušano vraćanje bossova nalik Nemesisu (koji ne mogu da umru). Brzo stvaraju zasićenje i repetativnost.
Što se tiče priče, napravili su podlogu da štancuju još brdo RE igara. Za razliku od prethodnog dela koji se više oslanjao na razvoj događaja, ovaj se više oslanja na razvoj likova.
Nakon svih tweakovanja i upgradea, igra mi je postala prihvatljiva da je završim. Slabija je od RE5 ali dovoljno dobra da se odigra u co-opu (sa 2 ili 4 igrača). Iskreno, bilo bi bolje da naprave neku novu igru jer ispiranjem ove teme su RE pretvorili u špansku seriju.
6/10