Šta je novo?

Resident Evil 5

Danas je zavrsih. Na kraju je malo zbrzana ali generalno gledano ok igra za odmaranje od svakodnevnih obaveza...

ajd neko nek baci nov linak za natural color mod /zagubio sam ga / :)

постоји ли могућност да се сејвови пребаце на други рачунар?

Ja mislim da mozes. U tvom my documents folderu imas Capcom folder. Tu bi trebalo da se nalazi tvoj profil kao i tvoj autosave file. Samo prebacis ceo profil u isti folder na drugom kompu i to je to :).

Ja mislim da ne moze jer je Save vezan za Live nalog.

постоји ли могућност да се сејвови пребаце на други рачунар?

Ako su ti save-ovi u offline profilu, nema sanse. Da imas live nalog, prica bi bila drugacija. Pokusaj da u windows folderu nadjes Games For Windows account folder, pa kopiraj i njega zajedno sa RE5 save folderom. Nazalost, ni ovo nije neka garancija za uspeh. Meni, recimo, nije poslo za rukom. :(

Znam da je vec out ali evo kako radi kod mene, ovo je igra sa nevidjeno glupim kontrolama pravljena za konzole ali je prva igra uopste kojom sam savrseno zadovoljan kako tece na max.

renderr.jpg

хвала свима на одговорима, сад морам да почињем испочетка... мада ни то није тако лоше :)

Probao sam igru i nije mi se nesto svidela. Kao prvo izludjuje me kamera koja identicna je kao u dead space-u. Mozda nekom ovo ne smeta ali jednostavno nisam navikao levo da mi bude zakucan lik. Jedina stvar koja mi se svidela u igri jeste odlican 3d. Sa obicnim 3d naocarima dobija se sasvim ok 3d ambijent.

Poslednja izmena:
I meni je kamera nezgodna na 24" monitoru, zato je preporuka da se igra iz kreveta :D

Ljudi, skinuo sam verziju igre koja ima neke kineske ili japanske znakove. Da li je to do podešavanja ili moram da skidam opet? Sve je na engleskom osim podešavanja i ingame teksta.
WTF?

U launcheru gore levo imaš padajući meni sa jezicima.

Poslednja izmena:
tnx!

Znam da je vec out ali evo kako radi kod mene, ovo je igra sa nevidjeno glupim kontrolama pravljena za konzole ali je prva igra uopste kojom sam savrseno zadovoljan kako tece na max.

Koješta. Još jedna baljezgarija nekoga ko konzole nije u životu probao. Resident Evil 5 kontrolni sistem je kritikovan najviše baš od konzolaša, a i u sobi za konzole još pre 6 meseci kada je izašao demo. Nema tu "kontrola za konzole", jednostavno su developeri zamislili takav kontrolni sistem jer su smatrali da bi takva igra bila izazovnija. Razlog? Hteli su da imaju full 3D igru, ali da okršaji ne budu prosti kao u nepreglednim tps/fps igrama, odnosno da se ne koriste sve prednosti koje nudi 3D izvođenje. Na konzolama su uobičajene igre sa neuporedivo boljim kontrolama.

Ja sam igrao malo ali morao sam kontrole preko tast+miš jer mi joypad ima inverzno analogne stickove, koji tip kontrole treba da se izabere u opcijama da bude kao u RE4? Imam speedlnk bufrog... Mrzelo me da probam sve tipove a činilo mi se da će mi biit lakše na tastaturi, mada sam RE4 igrao iz kreveta, epski :D pa bih i ovo tako :)

RE4 mi se mnogo više sviđao zbogkontrola i gameplay-a :( naravno RE2 je vrhunac ali to je bilo tako davno...

pa imas u kontroloma da namestis da ti budu komande kao resident evil 4,cak ti u zagradi pise da su komande kao resident evil 4 to je type A,ja to igram preko rumble pad 2,kakav mis i tastatura.Zavalim se u krevet uzmem laptop i dzojpad i sluske na usi i udri ,extra dozivljaj.

A sta mu dodje Melee vest,ja to kupio i to prvo,dao 10 hiljadarki,ali ne znam za sta sluzi ?

Poslednja izmena:
To bi trebalo da te stiti od melee napada, tj. da ti oduzima manje health-a. Mada ne sluzi nicemu u professional modu :D.

Poslednja izmena:
melee vest те брани од директних удараца, и оних проузрокованим крамповима, секирама, и шта већ носе заражени.
после ћеш добити и bulletproof vest, али он буде користан евентуално у задњем чаптеру, када заражени имају и пушке.

да ли је неко покушавао да игра кооперативно преко хамачија?
http://www.teknogods.com/phpbb/viewtopic.php?f=8&t=84&sid=ff032aa535323123a065be1763954db8

Moze li neko da okaci link za download natural color moda. Ne nalazim ga na onom linku koji je neko okacio pre. :wave:

evo

Prilozi

• enbseries_re5_v0076.zip
    63 KB · Pregleda: 47
melee vest те брани од директних удараца, и оних проузрокованим крамповима, секирама, и шта већ носе заражени.
после ћеш добити и bulletproof vest, али он буде користан евентуално у задњем чаптеру, када заражени имају и пушке.

да ли је неко покушавао да игра кооперативно преко хамачија?
http://www.teknogods.com/phpbb/viewtopic.php?f=8&t=84&sid=ff032aa535323123a065be1763954db8

hvala lepo

Koješta. Još jedna baljezgarija nekoga ko konzole nije u životu probao. Resident Evil 5 kontrolni sistem je kritikovan najviše baš od konzolaša, a i u sobi za konzole još pre 6 meseci kada je izašao demo. Nema tu "kontrola za konzole", jednostavno su developeri zamislili takav kontrolni sistem jer su smatrali da bi takva igra bila izazovnija. Razlog? Hteli su da imaju full 3D igru, ali da okršaji ne budu prosti kao u nepreglednim tps/fps igrama, odnosno da se ne koriste sve prednosti koje nudi 3D izvođenje. Na konzolama su uobičajene igre sa neuporedivo boljim kontrolama.

slazem se s ovom konstatacijom, a moram da dodam i da je kontrolni sistem pun pogodak za stvaranje odlicne atmosfere. pravo uzivanje mi je bilo da igram RE5, gejmplej udobno "neprijatan", lozacke cut scenes u pravoj japanskoj koreografiji, sve vizuelno izgleda odlicno.

gde tacno da prekopiram fajlove od natural color mod-a ?

izvalio sam,) nego sad mi je opao frejmrejt na 55 i prijavljuje da imam 9600gt a ne 4870[mada stoji mi idalje aa na 8x] ranije je fps bio 61 valjda

Ja nisam primetio nikakav gubitak kod mene, ali opet sa 61 na 55 nije nista strasno.:)

strasno je to kakve su kontrole i sto ne mogu da sejvujem:mad: :-devil-:

Resident Evil 5 mi je bila igra za uživanje. Od početka pa do kraja ni u jednom trenutku mi nije dosadilo napucavanje sa zombijima. Kontrolni sistem je bio lak za navikavanje i nisam imao problema iako se primećuje da je igra pravljena za džojped. Jedino što mi je u početku bilo čudno je kamera koja je suviše pribijena uz leđa Krisa ali sam se kasnije navikao tako da mi ni to nije predstavljalo neku smetnju.
Sad se samo nadam da će Resident Evil 5: Alternative Edition koji izlazi za konzole u prvom kvartalu 2010-te izaći i za PC.

danas sam poceo da igram ovu igru, pa me zanima da li moze i kako da se sevuje?
danas mi je drug u toku igranja poslao poruku na gtoolk i smanjio mi se ekran slika, nisam uspeo da povecam sliku.

Nazad
Vrh Dno