Šta je novo?

Resident Evil 4 Remake

Nisam igrao osmicu, ali sedmica malcice naginje ka tome. Daleko da je open world, ali u poređenju sa ostalim delovima ima taj momenat gde deluje malo otvorenija iako je i dalje dosta linearno.

OW može biti vrlo zanimljivo. Od mene puna podrška, samo neka se pridržavaju formule sa dobrom atmosferom/ambijentom, kombata, zvuka, dizajna destinacija... Ali ako se budu glupirali sa konceptom branja i hordovanja sastojaka, da se smaram skupljanjem lišća i pečuraka da bih napravio serum, onda ću dobro razmisliti.

Pa i sedmica je suštinski tako nesto. Dvorište sa trailer kućicom mi bas dodje kao hub deo tog sveta.

Je l' opet first person i nastavak price iz 7/8?

Ajde da postavim ovde...

Dakle, najverovatnije open world! :cool:
Vidim da dobar deo igračke zajednice negoduje ali ako se ovo uradi kako treba ima da puca!
OW po meni jeste sistem odnosno tool da se poveća imerzija u igrama. Da se osećaš da si u samo malom delu jednog velikog sveta.
Nešto ne znam da li postoji ovakvih igara a da su jako otvorene.

Days Gone? Dying Light 1 & 2?

Možda nisu za poređenje, možda konceptualno drastično drugačije...ali šta znam, meni su sve navedene super (uz RE serijal, naravno). Jedini RE koji nisam "svario" je petica...

Krenuo sam konačno ovo da igram posle Silent Hill 2 remake i ozbiljno se mučim sa kontrolama i aim na Xbox gamepad, bukvalno pakao, koliko puta sam već poginuo u selu ono je sramota, a igram na normal, teže ne smem ni da probam sa gamepad.
Ovo kao da je napravljeno za miš i tastaturu, ili sam propao što se tiče aim na gamepad, nisam godinama igrao ništa sem Souls igara sa onim autolock i u zadnje vreme RE2&3 Remake, Dead Space remake, SH2 remake.
Počinjem već malo da se nerviram, moram da ohladim, zadnje u horor igri što očekujem je nerviranje.
Ne znam kakvo je vama iskustvo bilo sa gamepadom...
Grafika na Xbox Series X dosta loše, voda u selu šta je bre ono? Vidim neki odsjaj planina. Počinju da me nervira krš grafika na ovim current gen konzolama, još će me naterati da pljunem 2k za gaming mašinu posle 14g

Third person shooter bolji na misu i tastaturi?

Clipboard01.jpg

ozbiljno se mučim sa kontrolama i aim na Xbox gamepad, bukvalno pakao, koliko puta sam već poginuo u selu ono je sramota, a igram na normal, teže ne smem ni da probam sa gamepad
kao neko ko se nikada nije navikao na aiming preko gamepada i da mu je prva igra u RE serijalu bila RE4R, samo istraj, stvarno je dobro kalibrisano sa gamepadom. redjaces headshotove kasnije u igri bez problema, cak i fino nisanjenje je super (jer sam ja pojacao sensitivity prilicno zbog istrazivanja). otprilike su mi u istom rangu udobnosti nisanjenja Dead Space remake i ova igra, nikakva zamerka. toliko mi nije smetalo igranje sa gamepadom da sam je presao 2x i jednom DLC

Krenuo sam konačno ovo da igram posle Silent Hill 2 remake i ozbiljno se mučim sa kontrolama i aim na Xbox gamepad, bukvalno pakao, koliko puta sam već poginuo u selu ono je sramota, a igram na normal, teže ne smem ni da probam sa gamepad.
Ovo kao da je napravljeno za miš i tastaturu, ili sam propao što se tiče aim na gamepad, nisam godinama igrao ništa sem Souls igara sa onim autolock i u zadnje vreme RE2&3 Remake, Dead Space remake, SH2 remake.
Počinjem već malo da se nerviram, moram da ohladim, zadnje u horor igri što očekujem je nerviranje.
Ne znam kakvo je vama iskustvo bilo sa gamepadom...
Grafika na Xbox Series X dosta loše, voda u selu šta je bre ono? Vidim neki odsjaj planina. Počinju da me nervira krš grafika na ovim current gen konzolama, još će me naterati da pljunem 2k za gaming mašinu posle 14g
Ista stvar, u onom selu sam izginuo ne znam ni ja koliko puta da mi je igra predlozila da smanjim tezinu sto sam i uradio. Nije fora ni u aimu koliko u kolicini npceva, bukvalno nemam gde da bezim a dodge dugme nema ili sam ja corav. Sto se tice grafike ne znam za xbox ali na pc je bolesno dobra, pojede 16gb gpu rama ko od sale. Stao sam kod onog trgovca pa cu da nastavim sutra. Nego prosao sam par stolova, chestova zakljucanih a kljuceva nigde, jer su bas toliko sakriveni (kljucevi) ili cu ih nalaziti tokom daljeg igranja?

U prvom selu kolko se secam samo treba vremenski da prodje kako bi se pokrenula sledeca sekvrnca. Rokaš begaš i gotovo. Ja sam zakucao u onoj kući sa onim žabarom kada opkole kuću posle oslobadjanja devojčurka. Nervira me što kad se krene VR ne može paralelno da se igra i normalno nego su odvojeni progresi. Sad mi se ne kani da nastavim.

Ista stvar, u onom selu sam izginuo ne znam ni ja koliko puta da mi je igra predlozila da smanjim tezinu sto sam i uradio. Nije fora ni u aimu koliko u kolicini npceva, bukvalno nemam gde da bezim a dodge dugme nema ili sam ja corav. Sto se tice grafike ne znam za xbox ali na pc je bolesno dobra, pojede 16gb gpu rama ko od sale. Stao sam kod onog trgovca pa cu da nastavim sutra. Nego prosao sam par stolova, chestova zakljucanih a kljuceva nigde, jer su bas toliko sakriveni (kljucevi) ili cu ih nalaziti tokom daljeg igranja?
Nije problem u količini ganadosa nego sto su u Remake bullet spoonges. Evo me chapter 6 i kuburim sa municijom, a svaku deonicu uglavnom uletim prvo bzv da vidim sta ima na mapi, burad, oni sto bacaju dinamit i slično. Najgore kad krenu Las plagas da iskaču iz glave tu mora max upgrade shotgun. Ako se baš mučiš pogledaj tipa & i tricks neki na YT jer igra pravi glupost i ništa ne objasni oko noža na početku.
Iskreno uopšte mi se ne sviđa implementacija parry sistema u ovoj igri, više puta panično omašim i popijem ganado sekiru u leđa. Prevelika gužva, brzina da parry radi.
Prvu stvar kod merchant kupi treasure map, onda brzo skupiš suludo novca.
Imaš delove mape gde možeš malo da grindaš za novac tipa jezero ubijaš one ribe, fish lake zmije i onda ih prodaš.
Zanimljivo je koliko su dodali sadržaja pogotovo oko jezera, toga se uopšte ne sećam.
Biće ovo veselo kad dođem u zamak to mi je baš ostalo u sećanju kao težak deo igre iz originala, vidim da su dodali armored knights 😃
Dobro je da sve što uložiti u upgrade kad prodate oružje koje vam ne treba dobijete valjda 90-95% vrednosti nazad.
Ovo je 10x teža igra od Silent Hill 2 remake, koji je ultra laganica najveća mana igre, ali atmosfera, priča 10x bolje u SH.

Резидент игре захтевају пажњу, и добре изборе у апгрејду оружја.
Најбоље је апгрејдовати прве верзије оружја које добијемо, јер су "специјални бонуси" најубитачнији баш за та оружја.

Наравно, нико не брани да се игра са матилдом, полуаутоматским снајпером итд.
Први прелазак обавезно на нормал, НГ+ на професионал, са апгрејдованим оружјем.

Ево и једне гратис табеле која много олакшава
ckbxros.jpeg

Резидент игре захтевају пажњу, и добре изборе у апгрејду оружја.
Најбоље је апгрејдовати прве верзије оружја које добијемо, јер су "специјални бонуси" најубитачнији баш за та оружја.

Наравно, нико не брани да се игра са матилдом, полуаутоматским снајпером итд.
Први прелазак обавезно на нормал, НГ+ на професионал, са апгрејдованим оружјем.

Ево и једне гратис табеле која много олакшава
Pogledajte prilog 465135
Ne kontam sta tačno u igri znače ove zadnje stavke na oružju? Wince, break, stopping power, pellets?

Prilozi

• Screenshot_20241104_144716_Chrome.jpg
    Screenshot_20241104_144716_Chrome.jpg
    342.5 KB · Pregleda: 23
RE4 je ultra zabavna za napucavanje. Nije teško preko gamepad-a, samo vežba. Za precizno nišanjenje su potrebne obe palice - desnom (kamera) za brzo usmeravanje nišana, levom (kretanje) fino kalibrisanje ka meti, vremenom na osećaj postaje sve usklađenije.
Kada naiđe rulja, nemojte rasipati municiju, efikasnija je kombinacija sa šutiranjem - jedan, dva metka u glavudžu, ili koleno (po mogućstvu najbližeg), da se ošamuti (stagger), ili padne na kolena i tada dobijate znak da može da se našutira. Uspešnim kick-ovanjem koro svi u toj prednjoj grupi padaju na zemlju, ili vam makar oslobađaju prostor.
Ove sa dinamitom gađajte u ruku kojom drže dinamit ili šta već.

Apropo napucavanja koristeci kontroler (trenutno iskustvo samo 3rd person igre), bas sam isto to izvalio. Ako pokusam da nisanim sa fokusom na nisan, jako slabo ide, ali zato bez fokusa gde koristim obe pecurke, tj kombinacija nisanjenja i kretanja, tu vec mnogo bolje pogadjam, mada sam i dalje daleko od preciznosti sa kojom bih bio zadovoljan.

dobro me @cartridge podseti, gadjajte im u kolena, iz nekog razloga je veci hitbox i lakse je tako da posrnu i onda sut u glavu. uh sad mi se opet igra 😂

Ne kontam sta tačno u igri znače ove zadnje stavke na oružju? Wince, break, stopping power, pellets?
Винс, Брејк, и стопинг пауер су, као што испод пише, нешто што се наводно тиче зауставне моћи оружја, или способности да прекине неку акцију противника.
Пелетс, на срБском - Драмлије, су куглице сачме које сачмарица избацује. Што их је више, то противничка буља више страда.

Onaj deo sa Ashley ko je smislio treba ga u zatvor, 10x sam zaginuo, znači mob density suludo...
I dalje se mučim sa municijom, dosta novih neprijatelja ima u igri naspram originala, veći su bullet sponge čini mi se i igra daje suludo previše pesetos umesto municije!
Pogledao sam neke speedrun, professional za ove delove što sam prešao i stvarno jednom moram ovo probati na PC sa m&k.
Glupo je što igra ne prikazuje koliko se ukupno igra uz reloading, pokazuje samo chapter time.
Konačno sam skupio one valute za Ultimate upgrade oružja, da vidimo sad riot gun kako radi.
Možda najbolja stvar dodata u Remake su ovi mini boss što ispunjavate zadatke za merchant, onaj zlatni vitez ozbiljno zezanje.

25h gotovo
Kakav trill ride, ovo je ludilo kao najbolji akcioni film uživo. Dodali su više stavri nego izbacili.
Najveća muka i težina igre je nišanjenje na gamepad, mazohizam.
Svakako fantastičan remake, ovako treba da izgledaju moderne Resident igre, a ne ovaj RE7 i 8, ono je bar meni neigrivo posle 2,3,4 remake.
Srećom vraćaju se na stare likove i zombije u RE9 videli su koliko je popularniji ispao RE2, 4 remake

Sledeći Rezidivle bi trebao biti nekakav open world. Uveliko se priča o tome i baš me zanima na šta bi to ličilo. 4 mi je jedna od omiljenih igara. Sećam se da je bila baš duga kada sam igrao.

Sledeći Rezidivle bi trebao biti nekakav open world. Uveliko se priča o tome i baš me zanima na šta bi to ličilo. 4 mi je jedna od omiljenih igara. Sećam se da je bila baš duga kada sam igrao.
Imaš i Village temi neki rumor video koji se poklapa sa još par rumor videos
Leon & Jill će izgleda biti glavni u igri, deluje povratak na ove odlične remake igre
Nikog ne zanimaju avanture Ethan Winters 🤣

Nije loš ni Separate ways DLC, skoro 9h igranja.
Malo su neki delovi glupi nabaca ih 30 i udri, vidi se da je ovo radio B tim koji je radio RE3 remake.

Vrh Dno