Šta je novo?

Resenje za (skoro) sve ATI probleme (AGP, PCI-E & Mobility)

Samo ti se iskljuci monitor? Ako je to u pitanju, to je ti je opet kao i meni vezano za ati2dvag.dll fajl. Nema resenja za to.

Pa lepo, nema. Ako ga nadjes slucajno, javi i ovde, posto i ja imam isti problem a i mnogo njih pored mene. Pogledaj na netu samo koliko se ljudi zali na taj problem a nigde resenja.

Cime overklokujete graficku? Konkretno zanima me za PowerColor 4770, windows 7 i drajveri 9.12

Evo sta sam probao:
ati overdrive: radi dobro, ali sam limitiran na 830/850mhz (max je negde oko 830/1090)
Riva Tuner: radi (uz izmenu rivatuner.cfg fajla), ali ako hocu da automatski klokuje karticu kod dizanja sistema, blokira ili se resetuje
AtiTrayTools - ucitava se jako dugo, i cim promenim brzinu makar za 1mhz odmah se zamrzne ili resetuje
AtiTool - ne prepoznaja korektno brzinu (nesto tipa 17/27 mhz)
GPU Tool CPT 1 - radi odlicno, ali nema opcije koje mi trebaju (ili ja ne znam da podesim).

Dakle, od svega nabrojanog jedino GPU tool radi, ali meni treba sledece: Da napravim 2d i 3d profile, kao u ATT, koje ce on automatski da menja po potrebi.

Ima li nacina da se u CCC podesi veca brzina od one koju on dopusta? Ili sam ja negde pogresio sa riva tunerom?

Pa i nemam bas, hteo sam da vidim koji je limit ako mi zatreba, pa kad sam video da ne radi kako sam ja zamislio, onda sam se zainatio da resim problem :)
U stvari, razmazio sam se sa ATT, pa pokusavam da nadjem nesto sto radi priblizno dobro, ali pod win7.

Igre rade odlicno, barem ovo sto sam probao (crysis (oko 35fps na 16x10, high), farcry2 (40+), Dirt2(60), L4D(60) i sl...)

Problem, izgleda, resen sa MSI Afterburner-om. Moram jos malo da testiram...

Juce instaliram Catalyst 10.1, radilo sve kako treba, ali danas kad igram CS i kad pritisnem taster Windows umesto da izadje na desktop dobijem crni ekran! Onda pritisnem ctrl+alt+del i otvorim Task manager. Koristim Windows7.
Jel ima jos neko ovakav problem? e da..instalirao sam i DirectX februar.

Imam i ja, isto crn ekran kad hoću u na desktop, isto Win7, takođe CS 1,6 na ovim 4770 kartama radi loše, fps mi pada na smešnim rezolucijama, dok na staroj 8600gt nikad nije padao. Probaj recimo de_aztec na 1024x768, na mostiću... pada fps... smešno... novije ati kartice imaju problema sa OpenGL-om i CS 1.6 u globalu.

Ping kuca na 99(ja igram na 640x480) kad nema puno tekstura/igrača, čim ima 5-10 igrača malo jače teksture, fps pada i kad je rez 640x480. Nije neigrivo, daleko od toga, ali od ovakvih kartica se očekuje mnogo više.

Poslednja izmena:
Pa promenite na direct3D i radice kako treba ;)

Definitivno zeza Catalyst 10.1 odnosno Display driver koji ide uz njega. Skidam ponovo 9.12... :mad:

Voleo bih da mi pomognete povodom problema sa kartom, i da me eventualno uputite na temu gde je to već rečeno, ako jeste, jer ja nisam uspeo da nađem.

Imam Gainward 4870 1GB GS i karta ima problem sa funkcionalnošću u turbo modu. Kartu sam preko prijatelja dobio, a ona je iz oglasa, ali pod garancijom...

Neko se izgleda igrao sa fleshovanjem biosa. Verzija biosa TURBO moda karte je 113-AA48701G77.82G, dok je verzija biosa NORMAL moda 113-AA48701G77.83G, što je samo po sebi nelogično. E sad, ni protiv jednog biosa ja nemam ništa lično, da se razumemo :), samo je u TURBO modu nedostupna opcija manuelne kontrole obrtaja ventilatora(tj. dostupna ali ne radi), i ventilator radi bučnije. U normal modu sve radi normalno, pa može i ručno da se klokuje, te problem sa TURBO modom nije od kritičnog značaja.

Voleo bih ipak da postignem punu funkcionalnost karte, pa vas molim za pomoć. Ako je iko flešovao bios ove karte, ili zna kako da se to uradi, te gde da se nađe odgovarajući bios, molim da me uputi, bio bih zahvalan.

Poslednja izmena:
Rešio problem Turbo biosa. Editovao sam postojeći loš bios i rešio kontrolu ventilatora, a onda sam dobio i originalni Turbo bios od usera srbans, pa sad gledam ima li razlike.

Uglavnom, oba biosa, tj oba moda, rade odlično da kucnem u drvo... kuc kuc

Zahvaljujem useru srbans koji mi se javio na pm.

Imam jedno pitanje. Juce sam kupio Powercolor 5670 512 mb a pre toga sam imao NV gt 8500. Nakon sto sam ubacio 5670 u igrama mi je slika skupljena ili sa strane ili odozgo, pojma nemam kako to da resim, uopste se ne snalazim dobro sa ccc. Konfa je iz potpisa a skinuo sam 10.2 driver-e sa ati-jevog sajta. I da do sad sam probao Far cry 2, Prince of Persia i Assassin's Creed i u svima je isto. Jel mogu to nekako da resim?

I da zaboravih da napomenem uninstalirao sam nvidia drivere i obrisao ostatke driver sweeperom pa sam onda instalirao 10.2.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Juce sam kupio Powercolor 5670 512 mb a pre toga sam imao NV gt 8500. Nakon sto sam ubacio 5670 u igrama mi je slika skupljena ili sa strane ili odozgo, pojma nemam kako to da resim, uopste se ne snalazim dobro sa ccc. Konfa je iz potpisa a skinuo sam 10.2 driver-e sa ati-jevog sajta. I da do sad sam probao Far cry 2, Prince of Persia i Assassin's Creed i u svima je isto. Jel mogu to nekako da resim?

I da zaboravih da napomenem uninstalirao sam nvidia drivere i obrisao ostatke driver sweeperom pa sam onda instalirao 10.2.

Si instalirao driver za monitor ?
Ima li na monitoru auto raster za podesavanje slike ?
desni klik na desktop/personalize oa slika u attachm.

Probao sam sa auto tasterom ali ne pomaze samo mi onda centrira sliku posto je ovako slika vise sklonjena u desno. Nisam instalirao driver za monitor mislio sam da ne treba posto ranije nikad nisam imao problema. Probacu veceras kad dodjem sa posla pa se javljam.

Sad nesto razmisljam, ne bi trebalo da je do drivera za monitor posto bi onda valjda imao problem stalno a ne samo u igrama? Tim pre sto ranije nisam imao instalirane drivere za monitor i nisam imao problema.

Mislim da ti ovo treba :)

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 109
Mislim da ti ovo treba :)

Ok samo sta konkretno da radim sa ovim, posto meni nije slika sklonjena u stranu pa da je ja vratim vec je umanjena i sklonjena u stranu, konkretno ima oko 5 cm crnog prostora sa desne strane, a kad idem na auto adjust on mi je samo centrira ali je i dalje umanjena.

Strelice unutar ekrana su za sirenje/skupljanje slike, sa njima rasiri sliku... a strelice na obodima su za pomeranje slike na ekranu...pa je sa njima centriraj.

Cekaj cekaj ja sam to sinoc vec pokusao medjutim on mi odmah pomeri sliku na desktopu, a to mi ne treba posto mi je na desktopu OK, znaci meni slika nije dobra samo u igrama a inace je dobra (u filmovima, desktopu, slike...)

Evo stigao sam kuci, instalirao sam driver za monitor i opet isto, obrisao sam 10.2 drivere pa instalirao ove koje sam dobio sa grafickom mislim da su 10.1 i opet isto s tim da mi je sa njima slika bila ovakva i na desktopu i onda sam izvalio da mi je refresh rate bila na 59 hz pa kad sam je stavio na 60 slika se vratila u normalu. E sad ne znam da li postoji neka mogucnost da se tako posebno namesti i u igricama? Konkretno u Prince of Persia 2009 i u Far Cry 2 slika mi je sabijena a u pes 2010 mi je recimo normalna, prosto ne znam sta bi moglo da bude sa ovim ccc se nikako ne snalazim.

Evo sad sam probao na nizoj rezoluciji 1366x768 slika je preko celog ekrana, cim vratim na native 1440x900 odmah se poremeti.

Poslednja izmena od urednika:
jel ovo taj BSOD? Pojavio se pri pokretanju igre Area 51...I iznervirao me do bola...Sta da radim? KAKO da vidim koju verziju drivera koristim jer brkam verziju catalyst i verziju drivera 9koliko sam skontao, verzija drivera je 8.66)...Prvi put uzeo ati kartu pa jos mi sve nepoznanica. Powercolor 5770/512mb karta...E DA, bitno da kazem da nije iskocilo upozorenje u toku igre, vec pri dvokliku tj pokretanju igre, kratko toji crn ekran a onda ovo izleti...

Poslednja izmena:
Ja imam problema sa Ati tray toolsom. Naime, instaliram ga, program lepo radi, e onda kad ugasim kompjutera, pa posle upalim odmah mi izbacuje gresku i program nece da radi pa moram da reinstaliram i tako u krug...Inace, program mi treba da bi natero refresh rate na 60Hz da mi mogao da igram pojedine igre bez laga...

Resen problem sa driverom 8.7 , skinuo catalyst sa driverom sa power color sajta, predhodno uklonio catalyst i stare drivere - i radi igra:banana::banana::banana:

Pozdrav, nisam znao gde da postavim pitanje pa nadjoh ovu temu...

Da li mi mozhe neko retji kako da istovremeno imam sliku i na kompu i na TV-u...

Povezao sam rachunar sa TV-om i kada u ATI Catalyst-u samo promenim - stavim na STANDARD TV, monitor mi se gasi a slika se pojavljuje na TV-u... Medjutim, nikako ne mogu da namestim da imam sliku i na monitoru i na TV-u istovremeno...

Starija je grafichka kartica u pitanju... ATI RADEON X1300 Series.

Mozhe li mi neko pomotji molim vas, poshto se ne razumem bash toliko u sve to, a google ne pomazhe.

Hvala vam unapred!

^^
@Dominik034

Display Setup Tutorial, moze biti od pomoci.

Obrati paznju na opcije "clone" i "extended".

Probao sam bash ovako, privezao sam s-video cablom ali i dalje ne mogu da dobijem sliku i na monitoru i na TV-u istovremeno... U opcijama nema nigde Clone... Je l' bi mogao na pp-u da mi pomognesh da ne spamujemo ovde bzvz ?

Evo i resenje problema za one sa ATI karticama, ako slucajno zakuca u toku igranja BSOD plavac, (crn ekran, smrznuta slika i famozna poruka:

amdkmdap
display driver stopped responding and has succesfully recovered)

1. Desni klik na My computer
2. Manage
3. Services and Application
4. Services
5. Iz liste izabrati AMD External Events Utility pa desnim klikom na Properties
6. Startup type promeniti na disable i kliknuti pod Services Statut na dugme STOP
7. Restart kompa

Nazad
Vrh Dno