@CAR: koji su to jaki argumenti, ja ne videh ni jedan ;-) Cena? Kao sto rekoh - kolko para tolko i muzike. Ovo sa memorijom, ne znam o cemu je rec.
I pouzdanost nije bila problem kod SandForce-a, vec stabilnost. Sto se tice pouzdanosti i sigurnosti, tu je SandForce zbog tehnnologija koje ima (AES encryption, DuraWrite, RAISE) na vrhu.
1. "Kol'ko para, tol'ko i muzike"... "cena je u skladu sa performansama"... ?
😀
Kakve bre performanse, kakve pare, kakva muzika... cekaj, jel' ti to pokusavas da kazes da je SF-22xx (nek' bude SF-2281, posto je to najbolje/najbrze sto ide iz SandForce kuhinje, bar ja tako mislim - ako gresim, ispravite me) neki Sveti Gral brzine?
🙂
I da je to ista brze od odgovarajuceg m4 SSD-a? (m4 navodim samo kao primer, jer hocu tako)
Pazi, sad pricam *samo i iskljucivo* o brzini, performansama, benchmark programima... parama i muzici :d... nista o stabilnosti, BSOD-ovima i ostalim pizzdarijama kojih kod SF-22xx diskova ima u izobilju, a kod m4 jednostavno nema
😉
Pa u cemu je ta prednost SF-22xx (SF-2281) drajvova? Gde se moze videti i izmeriti... i kolika je ta razlika? Pojedini testovi, tipa AS SSD i CDM, to sigurno nece reci. Reci ce ATTO, to da
😀
Pa od kako je m4 dobio update firmware-a, kojim je sekvencijalno citanje dobilo boost od zdravih ~20%, ni u tom domenu SF vise nema prednost... sad su svi na ~500MB/s. A gde je tu sekvencijalni upis... a gde su tu random brzine citanja i upisa?
😉
Jel' tu SF-22xx bolji... ili je u najboljem slucaju egal, ili pak losiji?
😉
Jel' se za to ne zna, ili pak treba da se kace linkovi, slicice, sta vec... kako bi se primilo k' znanju?
😉
Hoces da vidis shot-ove iz benchmark programa bas tog tvog Kingston HyperX diska od 120 GB u poredjenju sa odgovarajucim Crucial m4 diskom? I to jos dok je taj HyperX "svez", tek iz kutije izvadjen i sa friskim Win-om instaliranim... ne kasnije, kada krene da posustaje zbog svog TRIM-a.
2. Ovo sa memorijom, tj. 34/25nm... kako ti rekose - izguglaj
😉
Stoji da to nema veze sa samim SandForce-om kao kontrolerom, u pravu je garson, vec tek sa jednim proizvodjacem (OCZ) koji masovno koristi SF kontrolere... ali posto je to zaista veliki proizvodjac SSD-ova (mozda i najveci, nisam siguran) sa SF kontrolerom, ljudi automatski povezuju jedno sa drugim. Greskom, slazem se... ali eto - povezuju.
3. Pouzdanost... stabilnost?
🙂
Nije sija nego vrat... ili ti to pak vidis drugacije?
😀
Izgleda da *stabilnost* predstavlja BSOD-ove, tj. prisustvo ili odsustvo istih... a *pouzdanost* je nesto sasvm drugo
😀
Ako mogu sam da predstavim (pa ti reci da li sam u pravu) - pouzdanost predstavlja to sto, zahvaljujuci tehnologijama koje si pobrojao, SF disk ima da radi - ne znam ni sam - 10 godina bez da se "potrosi", dok ce neki sa nekim drugim kontrolerom izdrzati "svega" 5 li 7, npr.? Jel' to to? Jel' to *pouzdanost*?
Pa, ako to jeste TO - zar stvarno mislis da je bitno sto ce jedan disk da izgura 10 godina, dok ce drugi da otegne papke za 5 ili 7... jel to bitno, kada ce taj disk vec za 2-3 godine biti obsolete, i brzinski i po kapacitetu, i da ce ga uveliko pregaziti novije generacije... a ti (ja, bilo ko) promeniti, dace Bog para, za drugi - nov, veci i brzi? ;-)