@CAR: koji su to jaki argumenti, ja ne videh ni jedan ;-) Cena? Kao sto rekoh - kolko para tolko i muzike. Ovo sa memorijom, ne znam o cemu je rec.
I pouzdanost nije bila problem kod SandForce-a, vec stabilnost. Sto se tice pouzdanosti i sigurnosti, tu je SandForce zbog tehnnologija koje ima (AES encryption, DuraWrite, RAISE) na vrhu.
1. "Kol'ko para, tol'ko i muzike"... "cena je u skladu sa performansama"... ?
Kakve bre performanse, kakve pare, kakva muzika... cekaj, jel' ti to pokusavas da kazes da je SF-22xx (nek' bude SF-2281, posto je to najbolje/najbrze sto ide iz SandForce kuhinje, bar ja tako mislim - ako gresim, ispravite me) neki Sveti Gral brzine?

I da je to ista brze od odgovarajuceg m4 SSD-a? (m4 navodim samo kao primer, jer hocu tako)
Pazi, sad pricam *samo i iskljucivo* o brzini, performansama, benchmark programima... parama i muzici :d... nista o stabilnosti, BSOD-ovima i ostalim pizzdarijama kojih kod SF-22xx diskova ima u izobilju, a kod m4 jednostavno nema

Pa u cemu je ta prednost SF-22xx (SF-2281) drajvova? Gde se moze videti i izmeriti... i kolika je ta razlika? Pojedini testovi, tipa AS SSD i CDM, to sigurno nece reci. Reci ce ATTO, to da

Pa od kako je m4 dobio update firmware-a, kojim je sekvencijalno citanje dobilo boost od zdravih ~20%, ni u tom domenu SF vise nema prednost... sad su svi na ~500MB/s. A gde je tu sekvencijalni upis... a gde su tu random brzine citanja i upisa?

Jel' tu SF-22xx bolji... ili je u najboljem slucaju egal, ili pak losiji?
Jel' se za to ne zna, ili pak treba da se kace linkovi, slicice, sta vec... kako bi se primilo k' znanju?

Hoces da vidis shot-ove iz benchmark programa bas tog tvog Kingston HyperX diska od 120 GB u poredjenju sa odgovarajucim Crucial m4 diskom? I to jos dok je taj HyperX "svez", tek iz kutije izvadjen i sa friskim Win-om instaliranim... ne kasnije, kada krene da posustaje zbog svog TRIM-a.
2. Ovo sa memorijom, tj. 34/25nm... kako ti rekose - izguglaj

Stoji da to nema veze sa samim SandForce-om kao kontrolerom, u pravu je garson, vec tek sa jednim proizvodjacem (OCZ) koji masovno koristi SF kontrolere... ali posto je to zaista veliki proizvodjac SSD-ova (mozda i najveci, nisam siguran) sa SF kontrolerom, ljudi automatski povezuju jedno sa drugim. Greskom, slazem se... ali eto - povezuju.
3. Pouzdanost... stabilnost?

Nije sija nego vrat... ili ti to pak vidis drugacije?
Izgleda da *stabilnost* predstavlja BSOD-ove, tj. prisustvo ili odsustvo istih... a *pouzdanost* je nesto sasvm drugo

Ako mogu sam da predstavim (pa ti reci da li sam u pravu) - pouzdanost predstavlja to sto, zahvaljujuci tehnologijama koje si pobrojao, SF disk ima da radi - ne znam ni sam - 10 godina bez da se "potrosi", dok ce neki sa nekim drugim kontrolerom izdrzati "svega" 5 li 7, npr.? Jel' to to? Jel' to *pouzdanost*?
Pa, ako to jeste TO - zar stvarno mislis da je bitno sto ce jedan disk da izgura 10 godina, dok ce drugi da otegne papke za 5 ili 7... jel to bitno, kada ce taj disk vec za 2-3 godine biti obsolete, i brzinski i po kapacitetu, i da ce ga uveliko pregaziti novije generacije... a ti (ja, bilo ko) promeniti, dace Bog para, za drugi - nov, veci i brzi? ;-)