Немам телевизор тј у дневној соби је неки прастари који је мајка гледала. Не сећам се када сам га последњи пут укључио. Нема чак ни видео улаз, једино за аналогну. Повезао сам DVB-C на монитор и то ради али није исто да гледам фул монитор или радим нешто и у прозору буде програм па мало ово, мало оно. А и HDMI свич мало брља, планирам да наручим неки са даљинцем, онда ће да буде лакше.
Пре линуха сам имао проблем са Пенџерима јер моја стара Pinnacle картица нема драјвере за х64 а када сам почео са линухом, претурао сам по програмима и нашао tvtime који је радио као доха. У једном тренутку је почео да брља, када затворим прозор, мутира ми звук. Скоро сам нашао неку поруку са жељом корисника, неко је питао да ли по затварању прозора може да се угаси звук јер ако не гледа, не мора ни да чује. Не знам ко је то одрадио али мени тотално мутира звук и увек морам по гашењу да укључујем. Решење је било у tvtime_patched који је то превазилазио. А од скоро ни он неће да се инсталира. Запне негде пред крај, у фазону да му фали freetype2-config или тако нешто. Проверио сам, нека од новијих верзија поменутог је избацила тај -config па се нуде алт варијанте, нуде се слични али другачији, неки печеви ... пробао један а онда инсталација прође тај део па запне на другом месту. Довољно да се изнервирам и одустанем.
Не одговара ми онлајн, који је програм за телевизију пристојан да пробам још неки?